GE Yenilenebilir Enerji, Güney Rüzgâr Santrali’ne Cypress Üniteleri Sağlayacak

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.03.2020 - 11:49, Güncelleme: 09.03.2020 - 11:49 2736+ kez okundu.
 

GE Yenilenebilir Enerji, Güney Rüzgâr Santrali’ne Cypress Üniteleri Sağlayacak

GE Yenilenebilir Enerji, Sanko Enerji’nin Türkiye’deki 70 MW kapasiteli Güney Rüzgar Santrali’ne 12 adet Cypress ünitesi ve 2 adet 3 MW ünite sağlayacaklarını açıkladı.

GE Yenilenebilir Enerji, Sanko Enerji’nin Türkiye’deki 70 MW  kapasiteli Güney Rüzgar Santrali’ne 12 adet Cypress ünitesi ve 2 adet 3 MW ünite sağlayacaklarını açıkladı. Rüzgâr çiftliği, 71.000 evin  ihtiyacını karşılamaya yetecek temiz enerji üretecek, yaklaşık 200.000  ton CO2 tasarrufu sağlayacak. Proje, Türkiye’nin, enerji ihtiyacının  üçte ikisini yenilenebilir enerjiyle karşılama hedefine ulaşmasına  yardımcı olacak. Bursa’da kurulacak olan rüzgâr santralinin, 2020  yılının son çeyreğinde inşaatının tamamlanıp ticari faaliyetlerine  başlaması planlanıyor. GE’nin iş kapsamında, 10 yıllık servis  anlaşması da yer alıyor.   Güney Rüzgâr Santrali, Sanko Enerji ve GE Yenilenebilir Enerji’nin  birlikte inşa edeceği ikinci karasal rüzgâr santrali olacak. Bu iş  birlikteliği, GE’nin Türkiye’de bu alandaki en büyük karasal rüzgâr  türbini Cypress platformu için aldığı üçüncü sipariş olma özelliğini  taşıyor. Ayrıca, bu projeyle birlikte GE’nin Türkiye’de bugüne kadar  üretmiş olduğu kurulu rüzgâr enerjisi sistemlerinin toplam kapasitesi 1,2 GW’a ve ürettiği rüzgâr türbini sayısı 500’e çıkmış oluyor.    GE’nin Cypress karasal rüzgâr platformu için en fazla sipariş  veren ülkelerden biri olan Türkiye, bugüne kadar, toplamda 255 MW  kapasite sağlayan rüzgâr türbini satın aldı. Cypress teknolojisi,  rüzgâr enerjisi projelerine ve Türkiye’nin coğrafi özelliklerine iyi  uyum sağlıyor. Cypress  Yıllık Enerji Üretimi’nde kayda değer  iyileşmelere, hizmette verimlilik artışına, daha iyi lojistik ve  konumlandırma potansiyeline, bunların sonucunda ise müşteriler için  daha fazla değer yaratılmasına imkân tanıyor. İki parçalı kanat  tasarımı ise daha da uzun boyutlarda kanat üretimini mümkün kılarken  maliyetleri azaltacak şekilde lojistiği iyileştiriyor ve önceden  mümkün olmayan sahalarda daha fazla konumlandırma seçeneği sunuyor.   GE Yenilenebilir Enerji Karasal Rüzgâr Türbini Grubu Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkanı ve CEO’su Manar Al-Moneef, “Türkiye, iddialı rüzgâr enerjisi hedeflerine ulaşmak için  çok büyük potansiyele sahip bir ülke. Buna katkı sunmak için hem daha  fazla yenilenebilir enerji üretmek hem de yenilikçi teknolojiler  sayesinde rüzgâr enerjisinin maliyetlerini düşürmeye yardımcı olmak  üzere Sanko Enerji ile bir kez daha iş birliği yapmaktan mutluluk  duyuyoruz”. dedi.   GE Yenilenebilir Enerji, devrim niteliğindeki iki parçalı rüzgâr  türbin kanatlarının üretimini, yine kendi bünyesindeki LM Wind Power’ın İzmir, Bergama’daki tesislerinde, yerel olarak  gerçekleştirecek. GE, bu tesislerde 550’nin üzerinde personel istihdam  ediyor. Bu üretim tesisini, GE’nin Cypress türbinlerine monte edilecek  yenilikçi iki parçalı kanatların üretimine hazır hale getirmek için Nisan 2019’un sonunda, tesise 300 yeni çalışanın işe alınması ve  mevcut tesisin büyütülmesi adına 30 milyon dolarlık bir yatırım yapma  kararı alındı. Rüzgâr türbinlerinin kuleleri de yine Türkiye’de  üretilecek. 
GE Yenilenebilir Enerji, Sanko Enerji’nin Türkiye’deki 70 MW kapasiteli Güney Rüzgar Santrali’ne 12 adet Cypress ünitesi ve 2 adet 3 MW ünite sağlayacaklarını açıkladı.

GE Yenilenebilir Enerji, Sanko Enerji’nin Türkiye’deki 70 MW  kapasiteli Güney Rüzgar Santrali’ne 12 adet Cypress ünitesi ve 2 adet 3 MW ünite sağlayacaklarını açıkladı. Rüzgâr çiftliği, 71.000 evin  ihtiyacını karşılamaya yetecek temiz enerji üretecek, yaklaşık 200.000  ton CO2 tasarrufu sağlayacak. Proje, Türkiye’nin, enerji ihtiyacının  üçte ikisini yenilenebilir enerjiyle karşılama hedefine ulaşmasına  yardımcı olacak. Bursa’da kurulacak olan rüzgâr santralinin, 2020  yılının son çeyreğinde inşaatının tamamlanıp ticari faaliyetlerine  başlaması planlanıyor. GE’nin iş kapsamında, 10 yıllık servis  anlaşması da yer alıyor.

 

Güney Rüzgâr Santrali, Sanko Enerji ve GE Yenilenebilir Enerji’nin  birlikte inşa edeceği ikinci karasal rüzgâr santrali olacak. Bu iş  birlikteliği, GE’nin Türkiye’de bu alandaki en büyük karasal rüzgâr  türbini Cypress platformu için aldığı üçüncü sipariş olma özelliğini  taşıyor. Ayrıca, bu projeyle birlikte GE’nin Türkiye’de bugüne kadar  üretmiş olduğu kurulu rüzgâr enerjisi sistemlerinin toplam kapasitesi 1,2 GW’a ve ürettiği rüzgâr türbini sayısı 500’e çıkmış oluyor. 

 

GE’nin Cypress karasal rüzgâr platformu için en fazla sipariş  veren ülkelerden biri olan Türkiye, bugüne kadar, toplamda 255 MW  kapasite sağlayan rüzgâr türbini satın aldı. Cypress teknolojisi,  rüzgâr enerjisi projelerine ve Türkiye’nin coğrafi özelliklerine iyi  uyum sağlıyor. Cypress  Yıllık Enerji Üretimi’nde kayda değer  iyileşmelere, hizmette verimlilik artışına, daha iyi lojistik ve  konumlandırma potansiyeline, bunların sonucunda ise müşteriler için  daha fazla değer yaratılmasına imkân tanıyor. İki parçalı kanat  tasarımı ise daha da uzun boyutlarda kanat üretimini mümkün kılarken  maliyetleri azaltacak şekilde lojistiği iyileştiriyor ve önceden  mümkün olmayan sahalarda daha fazla konumlandırma seçeneği sunuyor.

 

GE Yenilenebilir Enerji Karasal Rüzgâr Türbini Grubu Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Başkanı ve CEO’su Manar Al-Moneef, “Türkiye, iddialı rüzgâr enerjisi hedeflerine ulaşmak için  çok büyük potansiyele sahip bir ülke. Buna katkı sunmak için hem daha  fazla yenilenebilir enerji üretmek hem de yenilikçi teknolojiler  sayesinde rüzgâr enerjisinin maliyetlerini düşürmeye yardımcı olmak  üzere Sanko Enerji ile bir kez daha iş birliği yapmaktan mutluluk  duyuyoruz”. dedi.

 

GE Yenilenebilir Enerji, devrim niteliğindeki iki parçalı rüzgâr  türbin kanatlarının üretimini, yine kendi bünyesindeki LM Wind Power’ın İzmir, Bergama’daki tesislerinde, yerel olarak  gerçekleştirecek. GE, bu tesislerde 550’nin üzerinde personel istihdam  ediyor. Bu üretim tesisini, GE’nin Cypress türbinlerine monte edilecek  yenilikçi iki parçalı kanatların üretimine hazır hale getirmek için Nisan 2019’un sonunda, tesise 300 yeni çalışanın işe alınması ve  mevcut tesisin büyütülmesi adına 30 milyon dolarlık bir yatırım yapma  kararı alındı. Rüzgâr türbinlerinin kuleleri de yine Türkiye’de  üretilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.