222 İlçeye LNG İle Ucuz Gaz

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:53, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:53 2562+ kez okundu.
 

222 İlçeye LNG İle Ucuz Gaz

Coğrafi olarak zorlu şartlara sahip yaklaşık 222 ilçeye gaz verilmesi için sıvılaştırılmış (LNG) ve sıkıştırılmış (CNG) gaz yönteminden yararlanılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mevcut iletim hattına uzak, coğrafi zorluklar ya da nüfus potansiyeli az olduğu için doğalgaz maliyetini kaldıramayacak olan ilçelerdeki vatandaşın da doğalgazdan yararlanmasını sağlayacak. Bu şartlarda ilk etapta 20 kadar ilçeye Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde uygulandığı gibi CNG veya LNG ile daha ucuz gaz verilmesi sağlanacak. EPDK, doğalgazın ülke geneline yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda 2018-2019 yılları içerisinde gaz arzı sağlanması amaçlanan 222 ilçe ve beldeyle ilgili önemli bir karar aldı. CNG veya LNG uygulaması, coğrafi koşullar nedeniyle yüksek maliyet oluşturan boru hattı döşenmeyeceği için maliyetleri düşürecek. Boru maliyeti böylece gaz fiyatına eklenmeyecek.
Coğrafi olarak zorlu şartlara sahip yaklaşık 222 ilçeye gaz verilmesi için sıvılaştırılmış (LNG) ve sıkıştırılmış (CNG) gaz yönteminden yararlanılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mevcut iletim hattına uzak, coğrafi zorluklar ya da nüfus potansiyeli az olduğu için doğalgaz maliyetini kaldıramayacak olan ilçelerdeki vatandaşın da doğalgazdan yararlanmasını sağlayacak. Bu şartlarda ilk etapta 20 kadar ilçeye Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde uygulandığı gibi CNG veya LNG ile daha ucuz gaz verilmesi sağlanacak.

EPDK, doğalgazın ülke geneline yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda 2018-2019 yılları içerisinde gaz arzı sağlanması amaçlanan 222 ilçe ve beldeyle ilgili önemli bir karar aldı. CNG veya LNG uygulaması, coğrafi koşullar nedeniyle yüksek maliyet oluşturan boru hattı döşenmeyeceği için maliyetleri düşürecek. Boru maliyeti böylece gaz fiyatına eklenmeyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.