Aksa Elektrik'ten Abonelerine Bilgilendirme

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.04.2020 - 09:49, Güncelleme: 14.04.2020 - 09:49 3418+ kez okundu.
 

Aksa Elektrik'ten Abonelerine Bilgilendirme

Aksa Elektrik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle abonelerine sunduğu imkanlar ve alınan önlemlerle ilgili bir açıklama paylaştı.

Çoruh ve Fırat bölgelerinde 9 il ve 101 ilçede elektrik tedarik  hizmeti sunan Aksa Elektrik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle abonelerine  sunduğu imkanlar ve alınan önlemlerle ilgili bir açıklama paylaştı.   Yapılan açıklamayla elektrik faturalarıyla ilgili merak edilen  konuları da ele almış oldu. Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de Aksa Çoruh Elektrik  Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de Aksa Fırat Elektrik  markalarıyla yaklaşık 2,3 milyon aboneye elektrik tedarik hizmeti  sunan Aksa Elektrik, küresel salgın haline gelen Covid-19 sürecinde  toplum sağlığını korumaya destek olmak ve abonelerinin hayatını  kolaylaştırmak amacıyla Müşteri Hizmet Merkezlerinin yanı sıra dijital  kanallarda da bir dizi aksiyon aldı.   Kovid-19 salgını döneminde abonelerini düzenli olarak  bilgilendiren ve koşulsuz müşteri memnuniyeti sağlamak amacıyla  sektörel gelişmeler hakkında her daim bilgi veren Aksa Elektrik,  sektördeki güncel durumlarla ilgili de açıklama yaptı.   Kıyasen fatura düzenlemesi yalnızca karantina bölgelerinde  uygulanıyor. 2 Nisan 2020 tarihli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK)  kararıyla,30.06.2020 tarihine kadar Kovid-19 salgını nedeniyle  karantina bölgesi ilan edilen yerler için abonelerin geçmiş iki yıllık  tüketimleri baz alınarak hesaplanan kıyasen fatura uygulamasıyla  ilgili tüketicilerin kafası bu süreçte çok karışmıştı. Aksa Elektrik  yetkilileri, kıyasen fatura düzenlemelerinin yalnızca karantina  bölgelerinde ve sosyal izolasyonun sağlanamayacağı bazı istisnai  durumlarda uygulanacağının altını çizdi. Karantina ve sosyal mesafe  kararı alınmayan yerlerde normal sayaç okumalarına devam edileceği  belirtildi.   Şirket, kamuoyunda bir diğer tartışma konusu olan kapalı  ticarethanelere fatura kesilmesi konusuna da açıklık getirdi. Aksa Elektrik'ten yapılan açıklamaya göre, ticari faaliyetlerine devam  edemeyen (kapalı olan) hiçbir ticarethaneye Cumhurbaşkanlığı  kararnamesi kapsamında fatura kesilmeyeceğinin altı çizildi.   Şirketten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik  olarak zor günler geçiren ve faturalarını ödeyemeyen aboneler için  taksitlendirme olanağı sunulacağı belirtildi. Aksa Elektrik ayrıca,  daha önceden borcu olmayan mesken aboneleri ve 1.000 TL altında  faturası olan ticarethane abonelerinin son ödeme tarihi Nisan 2020  olan faturalarının vadelerinde esneklik yapılacağını duyurdu. Açıklamada, fatura ödemede güçlük çeken, son ödeme tarihinde  esneklik ve taksit yapılmasını talep eden abonelerin ise 444 9 186  numaralı çağrı merkezinden yapılabileceğinin altı çizildi.  
Aksa Elektrik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle abonelerine sunduğu imkanlar ve alınan önlemlerle ilgili bir açıklama paylaştı.

Çoruh ve Fırat bölgelerinde 9 il ve 101 ilçede elektrik tedarik  hizmeti sunan Aksa Elektrik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle abonelerine  sunduğu imkanlar ve alınan önlemlerle ilgili bir açıklama paylaştı.

 

Yapılan açıklamayla elektrik faturalarıyla ilgili merak edilen  konuları da ele almış oldu. Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'de Aksa Çoruh Elektrik  Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de Aksa Fırat Elektrik  markalarıyla yaklaşık 2,3 milyon aboneye elektrik tedarik hizmeti  sunan Aksa Elektrik, küresel salgın haline gelen Covid-19 sürecinde  toplum sağlığını korumaya destek olmak ve abonelerinin hayatını  kolaylaştırmak amacıyla Müşteri Hizmet Merkezlerinin yanı sıra dijital  kanallarda da bir dizi aksiyon aldı.

 

Kovid-19 salgını döneminde abonelerini düzenli olarak  bilgilendiren ve koşulsuz müşteri memnuniyeti sağlamak amacıyla  sektörel gelişmeler hakkında her daim bilgi veren Aksa Elektrik,  sektördeki güncel durumlarla ilgili de açıklama yaptı.

 

Kıyasen fatura düzenlemesi yalnızca karantina bölgelerinde  uygulanıyor. 2 Nisan 2020 tarihli Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK)  kararıyla,30.06.2020 tarihine kadar Kovid-19 salgını nedeniyle  karantina bölgesi ilan edilen yerler için abonelerin geçmiş iki yıllık  tüketimleri baz alınarak hesaplanan kıyasen fatura uygulamasıyla  ilgili tüketicilerin kafası bu süreçte çok karışmıştı. Aksa Elektrik  yetkilileri, kıyasen fatura düzenlemelerinin yalnızca karantina  bölgelerinde ve sosyal izolasyonun sağlanamayacağı bazı istisnai  durumlarda uygulanacağının altını çizdi. Karantina ve sosyal mesafe  kararı alınmayan yerlerde normal sayaç okumalarına devam edileceği  belirtildi.

 

Şirket, kamuoyunda bir diğer tartışma konusu olan kapalı  ticarethanelere fatura kesilmesi konusuna da açıklık getirdi. Aksa Elektrik'ten yapılan açıklamaya göre, ticari faaliyetlerine devam  edemeyen (kapalı olan) hiçbir ticarethaneye Cumhurbaşkanlığı  kararnamesi kapsamında fatura kesilmeyeceğinin altı çizildi.

 

Şirketten yapılan açıklamada, Kovid-19 salgını sebebiyle ekonomik  olarak zor günler geçiren ve faturalarını ödeyemeyen aboneler için  taksitlendirme olanağı sunulacağı belirtildi. Aksa Elektrik ayrıca,  daha önceden borcu olmayan mesken aboneleri ve 1.000 TL altında  faturası olan ticarethane abonelerinin son ödeme tarihi Nisan 2020  olan faturalarının vadelerinde esneklik yapılacağını duyurdu. Açıklamada, fatura ödemede güçlük çeken, son ödeme tarihinde  esneklik ve taksit yapılmasını talep eden abonelerin ise 444 9 186  numaralı çağrı merkezinden yapılabileceğinin altı çizildi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.