Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapıldı

DOĞALGAZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:54, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:54 2504+ kez okundu.
 

Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapıldı

Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile vize süreleri yapım ve hizmet sertifikaları için 2 yıl, iç tesisat ve servis hatları sertifikaları için 1 yıl olarak belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Doğalgaz Piyasası Sertifika Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasını içeren yönetmeliği yayımladı. Yönetmelik kapsamında sertifikaların vizesi, tadili, yenilenmesi, sona ermesi ve iptali konularında değişiklikler yapıldı. Vize süresi, sertifika yürürlük ve yapılan her yeni vize başlangıç tarihinden itibaren, yapım ve hizmet sertifikası için 2 yıl, iç tesisat ve servis hatları sertifikası için 1 yıl olarak belirlendi. Yapım ve hizmet sertifikası sahipleri, Sertifika Vize Başvuru Dilekçesi ve ilgili dilekçede belirtilen tüm bilgi ve belgeler ile birlikte Kuruma başvuruda bulunabilecek. Yapılan vize başvuruları Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığı tarafından en geç altmış gün içinde değerlendirilecek. İlgili mevzuata uygun olarak yapılmadığı tespit edilen vize başvurularındaki eksiklik veya yanlışlıklar tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde giderilmediği takdirde, başvuru yapılmamış sayılacak ve başvuru evrakı ile vize bedeli iade edilecek. Vize yaptırmayan sertifika sahibi, faaliyetine vize yaptırıncaya kadar devam edemeyecek, yeni müşteriler ile sözleşme yapamayacak ve dağıtım şirketine yeni müracaat dosyası sunamayacak. Yönetmelikteki bir başka değişikliğe göre, sertifikalar, sertifika sahibinin talebi üzerine sertifika süresinin bitiminden başlamak üzere en az 10, en fazla 30 yıllık süre için yenilenebilecek. Yapım ve hizmet sertifikası sahipleri yenileme için, sertifika süresinin sona ermesinden en fazla 180, en az 45 gün önce Kuruma, “Sertifika Yenileme Başvuru Dilekçesi” ve ilgili dilekçede belirtilen tüm bilgi ve belgeleri ekleyerek yazılı başvuruda bulunacak. Sertifika yenileme başvurusu hakkındaki inceleme ve değerlendirme, sertifikanın yenilenmesi hakkındaki yazılı başvurunun yapıldığı tarihi izleyen 45 gün içinde Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığı’nca sonuçlandırılacak. Yürürlükten kaldırılanların geçici maddelerin yerine konan geçici maddelerde ise yapım ve hizmet sertifikalarında, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılmış olan vize işlemlerinin geçerlilik tarihleri, sertifikaya derç edilmiş olan vize geçerlilik tarihine kadar aynen devam edecek, onay kimlik kartı ile ilgili uygulama 1 Temmuz 2018'de başlayacak.
Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik ile vize süreleri yapım ve hizmet sertifikaları için 2 yıl, iç tesisat ve servis hatları sertifikaları için 1 yıl olarak belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Doğalgaz Piyasası Sertifika Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasını içeren yönetmeliği yayımladı. Yönetmelik kapsamında sertifikaların vizesi, tadili, yenilenmesi, sona ermesi ve iptali konularında değişiklikler yapıldı.

Vize süresi, sertifika yürürlük ve yapılan her yeni vize başlangıç tarihinden itibaren, yapım ve hizmet sertifikası için 2 yıl, iç tesisat ve servis hatları sertifikası için 1 yıl olarak belirlendi. Yapım ve hizmet sertifikası sahipleri, Sertifika Vize Başvuru Dilekçesi ve ilgili dilekçede belirtilen tüm bilgi ve belgeler ile birlikte Kuruma başvuruda bulunabilecek. Yapılan vize başvuruları Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığı tarafından en geç altmış gün içinde değerlendirilecek.

İlgili mevzuata uygun olarak yapılmadığı tespit edilen vize başvurularındaki eksiklik veya yanlışlıklar tebliğ tarihinden itibaren otuz gün içinde giderilmediği takdirde, başvuru yapılmamış sayılacak ve başvuru evrakı ile vize bedeli iade edilecek. Vize yaptırmayan sertifika sahibi, faaliyetine vize yaptırıncaya kadar devam edemeyecek, yeni müşteriler ile sözleşme yapamayacak ve dağıtım şirketine yeni müracaat dosyası sunamayacak.

Yönetmelikteki bir başka değişikliğe göre, sertifikalar, sertifika sahibinin talebi üzerine sertifika süresinin bitiminden başlamak üzere en az 10, en fazla 30 yıllık süre için yenilenebilecek. Yapım ve hizmet sertifikası sahipleri yenileme için, sertifika süresinin sona ermesinden en fazla 180, en az 45 gün önce Kuruma, “Sertifika Yenileme Başvuru Dilekçesi” ve ilgili dilekçede belirtilen tüm bilgi ve belgeleri ekleyerek yazılı başvuruda bulunacak.

Sertifika yenileme başvurusu hakkındaki inceleme ve değerlendirme, sertifikanın yenilenmesi hakkındaki yazılı başvurunun yapıldığı tarihi izleyen 45 gün içinde Doğal Gaz Piyasası Dairesi Başkanlığı’nca sonuçlandırılacak.

Yürürlükten kaldırılanların geçici maddelerin yerine konan geçici maddelerde ise yapım ve hizmet sertifikalarında, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılmış olan vize işlemlerinin geçerlilik tarihleri, sertifikaya derç edilmiş olan vize geçerlilik tarihine kadar aynen devam edecek, onay kimlik kartı ile ilgili uygulama 1 Temmuz 2018'de başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.