HT Solar Enerji Solarex İstanbul 2017 Fuarı'nda

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:55, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:55 4575+ kez okundu.
 

HT Solar Enerji Solarex İstanbul 2017 Fuarı'nda

HT Solar Enerji (HT-SAAE) 6 - 8 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde 10.'su gerçekleşen Solarex İstanbul Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'nda yerini aldı.

2016 yılında Türkiye’de üretime başlayan Dünya’nın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan HT Solar Enerji (HT-SAAE) 10. Solarex Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nda çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı. Solarex Fuarı’na bu sene ilk kez katıldıklarını söyleyen HT Solar Enerji Genel Müdürü Robin Xi, fuar süresince birçok Türk ve yabancı iştirakli şirketlerle temasta bulunduklarını da belirtirken fuara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Fabrikamızı Türkiye pazarında kurmamızın asıl nedenlerinden biri Türkiye’nin jeopolitik ve jeostratejik mevkii itibarıyla aynı anda bir Avrupa, Asya, Balkan, Kafkas, Ortadoğu, Akdeniz ve Karadeniz ülkesidir. Kısacası Türkiye bir Avrasya ülkesidir.  Bizde bu fabrika ile esas olarak Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülke pazarlarına odaklanacak iken Türkiye pazarına yönelik de faaliyet gösteriyoruz. Çin dışındaki ilk yatırımımızı Türkiye İstanbul-Tuzla serbest bölge lokasyonunda kurduk. Bu fabrikamızın dışında Türkiye’nin diğer bölgelerinde de önümüzdeki zamanlarda başka yatırımlar yapmayı planlıyoruz.”   HT Solar Enerji Anonim Şirketi olarak ürettikleri modülleri Amerika, Avrupa, Türkiye, Ortadoğu pazarlarına ihraç edebilmek amacıyla Türkiye’deki yatırım faaliyetlerine 2016 yılında başladıklarını belirten Xi, "HT Solar, yeni nesil yüksek verimli modüller üreten Türkiye’nin en büyük güneş paneli üreticilerinden birisidir. Fotovoltaik sektöründe süre gelmiş deneyime sahip olan HT-SAAE İstanbul-Tuzla lokasyonunda ilk deniz aşırı yatırımı olan yaklaşık 30.000 m2 kapalı alanlı fabrikasında 500’e yakın çalışanıyla birlikte yıllık 500 MW güneş paneli ve 300 MW güneş hücresi üretim kapasitesine sahiptir." dedi.
HT Solar Enerji (HT-SAAE) 6 - 8 Nisan tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde 10.'su gerçekleşen Solarex İstanbul Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı'nda yerini aldı.

2016 yılında Türkiye’de üretime başlayan Dünya’nın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan HT Solar Enerji (HT-SAAE) 10. Solarex Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nda çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Solarex Fuarı’na bu sene ilk kez katıldıklarını söyleyen HT Solar Enerji Genel Müdürü Robin Xi, fuar süresince birçok Türk ve yabancı iştirakli şirketlerle temasta bulunduklarını da belirtirken fuara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Fabrikamızı Türkiye pazarında kurmamızın asıl nedenlerinden biri Türkiye’nin jeopolitik ve jeostratejik mevkii itibarıyla aynı anda bir Avrupa, Asya, Balkan, Kafkas, Ortadoğu, Akdeniz ve Karadeniz ülkesidir. Kısacası Türkiye bir Avrasya ülkesidir.  Bizde bu fabrika ile esas olarak Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülke pazarlarına odaklanacak iken Türkiye pazarına yönelik de faaliyet gösteriyoruz. Çin dışındaki ilk yatırımımızı Türkiye İstanbul-Tuzla serbest bölge lokasyonunda kurduk. Bu fabrikamızın dışında Türkiye’nin diğer bölgelerinde de önümüzdeki zamanlarda başka yatırımlar yapmayı planlıyoruz.”

 

HT Solar Enerji Anonim Şirketi olarak ürettikleri modülleri Amerika, Avrupa, Türkiye, Ortadoğu pazarlarına ihraç edebilmek amacıyla Türkiye’deki yatırım faaliyetlerine 2016 yılında başladıklarını belirten Xi, "HT Solar, yeni nesil yüksek verimli modüller üreten Türkiye’nin en büyük güneş paneli üreticilerinden birisidir. Fotovoltaik sektöründe süre gelmiş deneyime sahip olan HT-SAAE İstanbul-Tuzla lokasyonunda ilk deniz aşırı yatırımı olan yaklaşık 30.000 m2 kapalı alanlı fabrikasında 500’e yakın çalışanıyla birlikte yıllık 500 MW güneş paneli ve 300 MW güneş hücresi üretim kapasitesine sahiptir." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.