Çin 10 Milyar Dolarlık İki Nükleer Santral İnşa Edecek

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.09.2020 - 11:13, Güncelleme: 08.09.2020 - 11:13 2293+ kez okundu.
 

Çin 10 Milyar Dolarlık İki Nükleer Santral İnşa Edecek

Çin, nükleer santral inşaatları için toplam 70 milyar yuanlık (10,2 milyar dolar) tutarında bir yatırım projesini kabul etti.

Çin, ülkenin kirlilik seviyelerini düşürme ve altyapı yatırımları yoluyla ekonomiyi destekleme politikasının bir parçası olarak,  Hainan ve Zhejiang kıyı illerinde toplam maliyeti 70 milyar yuan (10,24 milyar ABD doları) olan iki nükleer enerji projesini onayladı. Hainan'daki olanın 2026'ya kadar bitmesi ve Zhejiang'ın 2025'e kadar bitmesi bekleniyor.   Kabine toplantının ardından yaptığı resmi açıklamada, "Nükleer enerji projelerinin inşasını aktif ve istikrarlı bir şekilde ilerletmek, etkili yatırımı genişletmek, enerji desteğini artırmak ve sera gazı emisyonlarını azaltmak için önemli bir önlemdir."denildi.    İnşa halinde bulunan ve proje aşamasındaki nükleer santraller ile Çin, 2030’dan itibaren, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri’ni geride  bırakarak dünyanın birinci nükleer enerji üreticisi konumuna  ulaşabilecek.   Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Çin’in, söz konusu  alanda, bu ölçüde kararlı bir davranışa girmesinin nedeni pandemi  aşamasındaki gelişmelerdir. Nitekim Birleşik Devletler ile arasında  oluşan ve artan gerilimler ve de fosil yakıtlara olan bağımlılık, Çin’i daha çok nükleer reaktör kurulmasına onay verme yönünde yeni  atılımlar yapmaya itti.
Çin, nükleer santral inşaatları için toplam 70 milyar yuanlık (10,2 milyar dolar) tutarında bir yatırım projesini kabul etti.

Çin, ülkenin kirlilik seviyelerini düşürme ve altyapı yatırımları yoluyla ekonomiyi destekleme politikasının bir parçası olarak,  Hainan ve Zhejiang kıyı illerinde toplam maliyeti 70 milyar yuan (10,24 milyar ABD doları) olan iki nükleer enerji projesini onayladı. Hainan'daki olanın 2026'ya kadar bitmesi ve Zhejiang'ın 2025'e kadar bitmesi bekleniyor.

 

Kabine toplantının ardından yaptığı resmi açıklamada, "Nükleer enerji projelerinin inşasını aktif ve istikrarlı bir şekilde ilerletmek, etkili yatırımı genişletmek, enerji desteğini artırmak ve sera gazı emisyonlarını azaltmak için önemli bir önlemdir."denildi.

 

 İnşa halinde bulunan ve proje aşamasındaki nükleer santraller ile Çin, 2030’dan itibaren, Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri’ni geride  bırakarak dünyanın birinci nükleer enerji üreticisi konumuna  ulaşabilecek.

 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre Çin’in, söz konusu  alanda, bu ölçüde kararlı bir davranışa girmesinin nedeni pandemi  aşamasındaki gelişmelerdir. Nitekim Birleşik Devletler ile arasında  oluşan ve artan gerilimler ve de fosil yakıtlara olan bağımlılık, Çin’i daha çok nükleer reaktör kurulmasına onay verme yönünde yeni  atılımlar yapmaya itti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.