Van'da ilk özel GES projesi Hayata Geçecek

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:56, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:56 2681+ kez okundu.
 

Van'da ilk özel GES projesi Hayata Geçecek

Ülkemizin güneşten yararlanma açısından en çok verime sahip illerinden biri olan Van'da ilk özel GES tesisi üretime başlamaya hazırlanıyor.

Tuşba ilçesinin Alaköy yolu üzerinde yer alan 10 dönüm arazisinde 500 KW elektrik üretimi gerçekleştirmek için hazırlıklarına devam eden genç girişimci Kenan Yıldız ürettiği elektriği 10 yıl boyunca devlete satacak. Geçmişte Van’da esnaflık yaptığını ve birçok firmada yönetici vazifesini üstlendiğini belirten Yıldız 2013 yılında kendi şirketini kurarak güneş enerjisi alanına yöneldiğini belirtti. Dört yıl boyunca projenin hazırlıklarına devam eden Yıldız Van’da ilk onaylı GES projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Deneyimlerini de paylaşan Yıldız konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bu alanda yatırım yapmayı planladığımı duyan herkes başta benimle dalga geçti. Bunun çok büyük bir maliyeti ve çok fazla prosedürü olduğunu söyleyerek beni yıldırmaya çalıştı. Ancak ben kararlı olduğum için sonuna kadar gelebildim. Ülkemizde bu alanda yatırım yapmak gerçekten zor. Hem maddi hem de bürokratik çok fazla engel var. Ben finans konusunda Enso elektrik ile birlikte iş yapmayı tercih ettim. Bu konuda destek alabileceğiniz farklı firmalar var. Bu sektör ülkemizin cari açığını kapatmak için de oldukça önemli. 6 ayda tüm yatırımı amorti etmesini planladığımız bu işletmeyi hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz.”
Ülkemizin güneşten yararlanma açısından en çok verime sahip illerinden biri olan Van'da ilk özel GES tesisi üretime başlamaya hazırlanıyor.

Tuşba ilçesinin Alaköy yolu üzerinde yer alan 10 dönüm arazisinde 500 KW elektrik üretimi gerçekleştirmek için hazırlıklarına devam eden genç girişimci Kenan Yıldız ürettiği elektriği 10 yıl boyunca devlete satacak.

Geçmişte Van’da esnaflık yaptığını ve birçok firmada yönetici vazifesini üstlendiğini belirten Yıldız 2013 yılında kendi şirketini kurarak güneş enerjisi alanına yöneldiğini belirtti. Dört yıl boyunca projenin hazırlıklarına devam eden Yıldız Van’da ilk onaylı GES projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Deneyimlerini de paylaşan Yıldız konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Bu alanda yatırım yapmayı planladığımı duyan herkes başta benimle dalga geçti. Bunun çok büyük bir maliyeti ve çok fazla prosedürü olduğunu söyleyerek beni yıldırmaya çalıştı. Ancak ben kararlı olduğum için sonuna kadar gelebildim. Ülkemizde bu alanda yatırım yapmak gerçekten zor. Hem maddi hem de bürokratik çok fazla engel var. Ben finans konusunda Enso elektrik ile birlikte iş yapmayı tercih ettim. Bu konuda destek alabileceğiniz farklı firmalar var. Bu sektör ülkemizin cari açığını kapatmak için de oldukça önemli. 6 ayda tüm yatırımı amorti etmesini planladığımız bu işletmeyi hayata geçirmekten dolayı çok mutluyuz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.