Çinliler Çankırı'da Güneş Enerjisi Paneli Üretecek

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:56, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:56 2889+ kez okundu.
 

Çinliler Çankırı'da Güneş Enerjisi Paneli Üretecek

Çinli Hanenerji Group Çankırı'da kuracağı fabrikada güneş enerjisi paneli üretecek.

Çinli Hanenerji Group tarafından Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulması planlanan ve güneş enerjisi paneli üretecek olan fabrika yatırımı ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Çankırı Valisi Mesut Köse’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıya Çinli Hanergy Group CEO’su Li Hejun ve firma yetkilileri, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner ile ilgili kamu kurum amirleri katıldı. Hanergy Group tarafından 480 hektar alanda kurulacak olan fabrikada yaklaşık 500 kişinin istihdam edileceği belirtildi. 36 hektar üzerine proje kapsamındaki yapılar yapılacak, 12 hektar ise Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları için ayrılacak. Yatırım kapsamında ayrıca istenmesi halinde Hanergy Group tarafından Ar-Ge Enstitüsü kurulup yerli teknik eleman da yetiştirilecek. Yapılan anlaşma gereği Hanergy Group tarafından, Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında yer alan yenilenebilir enerjinin yüzde 30 arttırılması hedefine katkı amacıyla Güneş Enerjisi Endüstri Park Projesi ile 300 Megawattlık bir enerji parkı kurulacak. Yatırımı yapacak olan Hanergy Group, gerekli araştırma ve hazırlığın yapılması için 6 ay süre istedi. Çin kanunlarına göre yurtdışına yapılacak yatırım için istenen İyi Niyet Belgesi de Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile firma arasında imzalandı.    
Çinli Hanenerji Group Çankırı'da kuracağı fabrikada güneş enerjisi paneli üretecek.

Çinli Hanenerji Group tarafından Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulması planlanan ve güneş enerjisi paneli üretecek olan fabrika yatırımı ile ilgili toplantı gerçekleştirildi. Çankırı Valisi Mesut Köse’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıya Çinli Hanergy Group CEO’su Li Hejun ve firma yetkilileri, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner ile ilgili kamu kurum amirleri katıldı.

Hanergy Group tarafından 480 hektar alanda kurulacak olan fabrikada yaklaşık 500 kişinin istihdam edileceği belirtildi. 36 hektar üzerine proje kapsamındaki yapılar yapılacak, 12 hektar ise Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları için ayrılacak. Yatırım kapsamında ayrıca istenmesi halinde Hanergy Group tarafından Ar-Ge Enstitüsü kurulup yerli teknik eleman da yetiştirilecek.

Yapılan anlaşma gereği Hanergy Group tarafından, Türkiye’nin 2023 hedefleri arasında yer alan yenilenebilir enerjinin yüzde 30 arttırılması hedefine katkı amacıyla Güneş Enerjisi Endüstri Park Projesi ile 300 Megawattlık bir enerji parkı kurulacak.

Yatırımı yapacak olan Hanergy Group, gerekli araştırma ve hazırlığın yapılması için 6 ay süre istedi.

Çin kanunlarına göre yurtdışına yapılacak yatırım için istenen İyi Niyet Belgesi de Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile firma arasında imzalandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.