Sivas Belediyesi 999 kWe’lik GES İhalesi Yaptı

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.11.2020 - 14:29, Güncelleme: 06.11.2020 - 14:29 1883+ kez okundu.
 

Sivas Belediyesi 999 kWe’lik GES İhalesi Yaptı

Sivas Belediyesi yenilenebilir kaynaklarla elektrik üretmek için 999 kWe’lik Güneş Enerji Santrali kuruyor.

Sivas Belediyesi yenilenebilir kaynaklarla elektrik üretmek için 999 kWe’lik Güneş Enerji Santrali kuruyor.   Günümüzde kullanılan enerji kaynaklarının birçoğu fosil yakıtlardan oluştuğu için hem sınırlı rezervlere sahip, hem de çevreye zarar veren atıklar içeriyor. Bu alanda bir farkındalık oluşturmak ve doğal süreçte var olan kaynaklardan enerji üretmek için kolları sıvayan Sivas Belediyesi, Çayboyu Mahallesi’nde 20 bin metrekare alan üzerine Güneş Enerji Santrali kurmak için yapım ihalesi gerçekleştirdi.   İhaleyi alan yüklenici firma, projeyi 180 gün içerisinde tamamlayacak. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in seçim vaatleri arasında yer alan proje tamamlandığında ilk etapta Belediye’nin ihtiyacı olan elektrik enerjisinin bir kısmı bu tesisten karşılanacak.   Tesiste kullanılacak olan monokristal 325Wp güneş panelleri ve 100 kW invertörler yeni nesil teknolojiye sahip olacak.
Sivas Belediyesi yenilenebilir kaynaklarla elektrik üretmek için 999 kWe’lik Güneş Enerji Santrali kuruyor.

Sivas Belediyesi yenilenebilir kaynaklarla elektrik üretmek için 999 kWe’lik Güneş Enerji Santrali kuruyor.


 
Günümüzde kullanılan enerji kaynaklarının birçoğu fosil yakıtlardan oluştuğu için hem sınırlı rezervlere sahip, hem de çevreye zarar veren atıklar içeriyor. Bu alanda bir farkındalık oluşturmak ve doğal süreçte var olan kaynaklardan enerji üretmek için kolları sıvayan Sivas Belediyesi, Çayboyu Mahallesi’nde 20 bin metrekare alan üzerine Güneş Enerji Santrali kurmak için yapım ihalesi gerçekleştirdi.

 

İhaleyi alan yüklenici firma, projeyi 180 gün içerisinde tamamlayacak. Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in seçim vaatleri arasında yer alan proje tamamlandığında ilk etapta Belediye’nin ihtiyacı olan elektrik enerjisinin bir kısmı bu tesisten karşılanacak.

 

Tesiste kullanılacak olan monokristal 325Wp güneş panelleri ve 100 kW invertörler yeni nesil teknolojiye sahip olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.