Elektrik Piyasasında Vadeli İşlem Haziran’da Başlayacak

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2020 - 12:20, Güncelleme: 20.11.2020 - 12:29 1952+ kez okundu.
 

Elektrik Piyasasında Vadeli İşlem Haziran’da Başlayacak

Vadeli Elektrik Piyasası (VEP) İşletim Usul ve Esaslarının yürürlüğe girme tarihi 1 Haziran 2021’e ertelendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Vadeli Elektrik Piyasası İşletim Usul ve Esaslarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.   Buna göre, EPDK  tarafından daha önce 1 Aralık 2020 tarihinde yürürlüğe gireceği açıklanan, Vadeli Elektrik Piyasası (VEP) İşletim Usul ve Esaslarının yürürlüğe girme tarihi 1 Haziran 2021’e ertelendi.   Konu ile ilgili Enerji Piyasaları İşletme AŞ’den (EPİAŞ) yapılan açıklamada, "Yazılımı ve kalite testleri  tamamlanan Vadeli Elektrik Piyasası’nın (VEP) teminat, temerrüt ve  uzlaştırma modüllerinin Covid-19 pandemisinden kaynaklanan olağanüstü  şartlar dolayısıyla bir kez daha hassasiyetle gözden geçirilmesine  ihtiyaç duyulmaktadır.  Yapılan bu hassas çalışma ile birlikte Aralık 2020’den itibaren sanal uygulamaların başlatılması planlanmaktadır.   Bu kapsamda 15-31 Aralık 2020 tarihleri arasında piyasa  katılımcılarımız sanal ortamda işlemlerini yapabilmek için kayıtlarını  gerçekleştirebilecektir. Vadeli Elektrik Piyasası’nın (VEP) canlı  olarak işletmeye alınacağı 1 Haziran 2021 tarihine kadar da EPİAŞ  kurumsal internet sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığı ile  piyasa, teminat, temerrüt ve uzlaştırma modüllerinin her biri için  sanal uygulama tarihleri önceden duyurulacaktır. "denildi.
Vadeli Elektrik Piyasası (VEP) İşletim Usul ve Esaslarının yürürlüğe girme tarihi 1 Haziran 2021’e ertelendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK), Vadeli Elektrik Piyasası İşletim Usul ve Esaslarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

 

Buna göre, EPDK  tarafından daha önce 1 Aralık 2020 tarihinde yürürlüğe gireceği açıklanan, Vadeli Elektrik Piyasası (VEP) İşletim Usul ve Esaslarının yürürlüğe girme tarihi 1 Haziran 2021’e ertelendi.

 

Konu ile ilgili Enerji Piyasaları İşletme AŞ’den (EPİAŞ) yapılan açıklamada, "Yazılımı ve kalite testleri  tamamlanan Vadeli Elektrik Piyasası’nın (VEP) teminat, temerrüt ve  uzlaştırma modüllerinin Covid-19 pandemisinden kaynaklanan olağanüstü  şartlar dolayısıyla bir kez daha hassasiyetle gözden geçirilmesine  ihtiyaç duyulmaktadır.  Yapılan bu hassas çalışma ile birlikte Aralık 2020’den itibaren sanal uygulamaların başlatılması planlanmaktadır.

 

Bu kapsamda 15-31 Aralık 2020 tarihleri arasında piyasa  katılımcılarımız sanal ortamda işlemlerini yapabilmek için kayıtlarını  gerçekleştirebilecektir. Vadeli Elektrik Piyasası’nın (VEP) canlı  olarak işletmeye alınacağı 1 Haziran 2021 tarihine kadar da EPİAŞ  kurumsal internet sitesi ve sosyal medya hesapları aracılığı ile  piyasa, teminat, temerrüt ve uzlaştırma modüllerinin her biri için  sanal uygulama tarihleri önceden duyurulacaktır. "denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.