Tarımsal Sulamaya Güneş Enerjisi Desteği

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:56, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:56 3225+ kez okundu.
 

Tarımsal Sulamaya Güneş Enerjisi Desteği

''Tarımsal Sulama Amaçlı Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali Kurumu Projesi"ne ilişkin protokol imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesince uygulanacak ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklenen, "Antalya Tarımsal Sulama Amaçlı Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali Kurumu Projesi"ne ilişkin protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile BAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Burdur Valisi Şerif Yılmaz tarafından imzalandı. Protokol töreninde bir konuşma yapan Türel, fosil yakıtlarla elektrik üretmek yerine, çevreci ve yenilenebilir enerjileri tercih ettiklerini ve önemsediklerini, güneşten elektrik üretmenin de Büyükşehir Belediyesi için önemli bir başarı olduğunu belirtti. Döşemealtı ilçesinde daha önce 2 MW kurulu gücünde bir güneş enerjisi santralinin yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Menderes Türel: "Antalya'da 39 tarımsal sulama kooperatifinde yılda yaklaşık 5 MW elektrik kullanılıyor. Bizim 2 MW kurulu gücündeki santralimiz sulama kooperatiflerinin tamamının ihtiyacını karşılayamıyordu. 2,8 MW kurulu gücünde planladığımız yeni güneş enerjisi santrali ile ihtiyacın tamamı karşılanmış olacak. Santralimizin maliyetinin 9 milyon 375 bin lirası BAKA, 3 milyon 124 bin lirası da Belediye bütçesinden karşılanacak. Böylece belediyemizin güneş santrallerinden üretilen elektrik yıllık 6 milyon 760 kilovatsaate (kWh) çıkacak. Bu elektriği sulama kooperatifleri kanalıyla 7 bin 429 çiftçi ailesine sulama desteği olarak kullandıracağız" şeklinde konuştu.  
''Tarımsal Sulama Amaçlı Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali Kurumu Projesi"ne ilişkin protokol imzalandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesince uygulanacak ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklenen, "Antalya Tarımsal Sulama Amaçlı Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali Kurumu Projesi"ne ilişkin protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile BAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Burdur Valisi Şerif Yılmaz tarafından imzalandı.

Protokol töreninde bir konuşma yapan Türel, fosil yakıtlarla elektrik üretmek yerine, çevreci ve yenilenebilir enerjileri tercih ettiklerini ve önemsediklerini, güneşten elektrik üretmenin de Büyükşehir Belediyesi için önemli bir başarı olduğunu belirtti.

Döşemealtı ilçesinde daha önce 2 MW kurulu gücünde bir güneş enerjisi santralinin yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Menderes Türel: "Antalya'da 39 tarımsal sulama kooperatifinde yılda yaklaşık 5 MW elektrik kullanılıyor. Bizim 2 MW kurulu gücündeki santralimiz sulama kooperatiflerinin tamamının ihtiyacını karşılayamıyordu. 2,8 MW kurulu gücünde planladığımız yeni güneş enerjisi santrali ile ihtiyacın tamamı karşılanmış olacak. Santralimizin maliyetinin 9 milyon 375 bin lirası BAKA, 3 milyon 124 bin lirası da Belediye bütçesinden karşılanacak. Böylece belediyemizin güneş santrallerinden üretilen elektrik yıllık 6 milyon 760 kilovatsaate (kWh) çıkacak. Bu elektriği sulama kooperatifleri kanalıyla 7 bin 429 çiftçi ailesine sulama desteği olarak kullandıracağız" şeklinde konuştu.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.