Dünyanın En Büyük Rüzgar Çiftliği İngiltere'de Açıldı

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:57, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:57 2899+ kez okundu.
 

Dünyanın En Büyük Rüzgar Çiftliği İngiltere'de Açıldı

Danimarkalılar tarafından inşa edilen dünyanın en büyük açık deniz rüzgar enerji santrali çiftliği bugün İngiltere'nin kuzey batı sahilinde açıldı.

İrlanda Deniz’indeki Cumbria kıyılarına Danimarka enerji firması Orsted tarafından 2015 yılında başlanan ve iki Danimarka fonunun desteğiyle tamamlanan Walney Extension projesi; Proje 87 türbine sahip olup, her biri 190 metre yüksekliği ile yaklaşık olarak  Big Ben  saat kulesinin iki katıdır. 145 kilometrekarelik bir alanı kaplayan proje, yaklaşık 20 bin futbol sahası büyüklüğündedir. Proje 695 megawatt enerji üretim kapasitesiyle, 600 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.  Walney Extension, Thames Estuary'deki Kent sahilindeki mevcut en büyük rüzgar çiftliği London Array'i geride bırakıyor.
Danimarkalılar tarafından inşa edilen dünyanın en büyük açık deniz rüzgar enerji santrali çiftliği bugün İngiltere'nin kuzey batı sahilinde açıldı.

İrlanda Deniz’indeki Cumbria kıyılarına Danimarka enerji firması Orsted tarafından 2015 yılında başlanan ve iki Danimarka fonunun desteğiyle tamamlanan Walney Extension projesi;

Proje 87 türbine sahip olup, her biri 190 metre yüksekliği ile yaklaşık olarak  Big Ben  saat kulesinin iki katıdır.

145 kilometrekarelik bir alanı kaplayan proje, yaklaşık 20 bin futbol sahası büyüklüğündedir.

Proje 695 megawatt enerji üretim kapasitesiyle, 600 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak. 

Walney Extension, Thames Estuary'deki Kent sahilindeki mevcut en büyük rüzgar çiftliği London Array'i geride bırakıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.