Rüzgarda Yerli Üretimi Destekleyecek Çözümler

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:57, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:57 2310+ kez okundu.
 

Rüzgarda Yerli Üretimi Destekleyecek Çözümler

Rüzgar enerjisi sektör toplantısından yerli üretimi destekleyici çözüm önerileri çıktı.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin  (TÜREB) geçtiğimiz gün Holiday Inn Otel’de gerçekleştirdiği sektör toplantısında, rüzgarda yerli üretimi destekleyecek çözüm önerileri konuşuldu.  Toplantının ilk bölümünde sektör paydaşlarının sorunları, ikinci bölümde ise yatırım ve işletme maliyetlerini azaltıcı öneriler ile süreci geliştirici projeler üzerinde duruldu. TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, 2020 yılı sonrası yenilenebilir enerji sektöründe destekleme mekanizmaları nasıl olmalı? sorusuna cevap aramak için bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti. Sektörün sorunları nedeniyle hızla devam edemediklerine değinen Ataseven, sorunları tanımlayıp, çözüm önerileri ile birlikte ilgili kurumlara bir raporla ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Mevzuatların, aynı kurumda çalışan uzmanlar tarafından bile farklı şekillerde yorumlandığının altını çizen Ataseven, sektörün daha hızlı ilerlemesi için konuya açıklık getirecek öneriler üzerinde çalıştıklarını ve bunu oluşturacakları komisyon çalışması sonrasında paylaşacaklarını ifade etti. Geçen yıl yapılan 3.000MW’lık yarışmalardan çıkan sonuçların,  Enerji Bakanlığının milli ve yerli politikalarıyla çeliştiğine dikkat çekildi. Bu şekilde ilerlemenin yerlileşmeyi desteklemeyeceği ve acilen çözüm üretilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.  
Rüzgar enerjisi sektör toplantısından yerli üretimi destekleyici çözüm önerileri çıktı.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği’nin  (TÜREB) geçtiğimiz gün Holiday Inn Otel’de gerçekleştirdiği sektör toplantısında, rüzgarda yerli üretimi destekleyecek çözüm önerileri konuşuldu. 

Toplantının ilk bölümünde sektör paydaşlarının sorunları, ikinci bölümde ise yatırım ve işletme maliyetlerini azaltıcı öneriler ile süreci geliştirici projeler üzerinde duruldu.

TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, 2020 yılı sonrası yenilenebilir enerji sektöründe destekleme mekanizmaları nasıl olmalı? sorusuna cevap aramak için bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti. Sektörün sorunları nedeniyle hızla devam edemediklerine değinen Ataseven, sorunları tanımlayıp, çözüm önerileri ile birlikte ilgili kurumlara bir raporla ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Mevzuatların, aynı kurumda çalışan uzmanlar tarafından bile farklı şekillerde yorumlandığının altını çizen Ataseven, sektörün daha hızlı ilerlemesi için konuya açıklık getirecek öneriler üzerinde çalıştıklarını ve bunu oluşturacakları komisyon çalışması sonrasında paylaşacaklarını ifade etti.

Geçen yıl yapılan 3.000MW’lık yarışmalardan çıkan sonuçların,  Enerji Bakanlığının milli ve yerli politikalarıyla çeliştiğine dikkat çekildi. Bu şekilde ilerlemenin yerlileşmeyi desteklemeyeceği ve acilen çözüm üretilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.