Tatvan'a 1 Milyon Dolarlık Yatırım

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 19:57, Güncelleme: 25.05.2019 - 19:57 2286+ kez okundu.
 

Tatvan'a 1 Milyon Dolarlık Yatırım

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 20 dönümlük bir alan üzerine kurulacak olan "Güneş Enerjisi Santrali" için Tatvan Belediyesi'nde ihale yapıldı.

Tatvan'da artık enerji üretimi dönemine geçileceğini söyleyen Belediye Başkanı Fettah Aksoy, güneş enerjisi panellerinin Nemrut Dağı eteklerine kurulacağını ifade etti.  Aksoy, "Yapılan ihale 1 milyon doları aşan bir projedir. Bu proje kapsamında Nemrut Dağı eteklerinde belirlediğimiz 20 dönümlük bir alana güneş enerjisi panelleri kurulacak. Yani kısaca güneş enerjisi tarlası oluşturulacak. Kurulacak olan bu güneş enerjisi santrali sayesinde günlük 1000 KW elektrik üretimi yapılabilecek. Bu projenin yüzde 70'i Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanacak ve bu yüzde 70'lik oran Tatvan Belediyesi'ne hibe edilecek. Kalan yüzde 30'u ise Tatvan Belediyesi'nin öz kaynağından karşılanacak. İhalemiz yapıldı ve kısa sürede sonuçlanacak. Destek ve katkılarından dolayı Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ile DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekilimiz Vedat Demiröz'e Tatvan halkı adına teşekkür ediyorum. Bu projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.  
Bitlis'in Tatvan ilçesinde 20 dönümlük bir alan üzerine kurulacak olan "Güneş Enerjisi Santrali" için Tatvan Belediyesi'nde ihale yapıldı.

Tatvan'da artık enerji üretimi dönemine geçileceğini söyleyen Belediye Başkanı Fettah Aksoy, güneş enerjisi panellerinin Nemrut Dağı eteklerine kurulacağını ifade etti. 

Aksoy, "Yapılan ihale 1 milyon doları aşan bir projedir. Bu proje kapsamında Nemrut Dağı eteklerinde belirlediğimiz 20 dönümlük bir alana güneş enerjisi panelleri kurulacak. Yani kısaca güneş enerjisi tarlası oluşturulacak. Kurulacak olan bu güneş enerjisi santrali sayesinde günlük 1000 KW elektrik üretimi yapılabilecek. Bu projenin yüzde 70'i Kalkınma Bakanlığı tarafından karşılanacak ve bu yüzde 70'lik oran Tatvan Belediyesi'ne hibe edilecek. Kalan yüzde 30'u ise Tatvan Belediyesi'nin öz kaynağından karşılanacak. İhalemiz yapıldı ve kısa sürede sonuçlanacak. Destek ve katkılarından dolayı Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ile DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bitlis Milletvekilimiz Vedat Demiröz'e Tatvan halkı adına teşekkür ediyorum. Bu projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.