Türkiye-Ukrayna Enerji İşbirliği Güçleniyor

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:02, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:02 3035+ kez okundu.
 

Türkiye-Ukrayna Enerji İşbirliği Güçleniyor

Ukrayna ve Türkiye, bir dizi enerji meselesinin görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye'ye ziyaret gerçekleştiren Ukrayna heyeti, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile enerji alanında bir dizi konuda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Konuyla ilgili 31 Mart tarihinde açıklamada bulunan Ukrayna Enerji Bakan Yardımcısı Natalya Boyko, “Bugün, Ukrayna-Türkiye enerji çalışma grubunun toplantısını gerçekleştirdik” diye kaydetti. Görüşme sırasında nükleer, elektrik enerjisi, hidroelektrik, enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji kaynakları alanında ikili işbirliği ile ilgili konuların ele alındığını belirten Natalya Boyko, yapılan görüşmelerden memnun olduğunu ifade ederek Ukrayna’da kapsamlı yatırım projelerin gerçekleştirilmesinde Türk ortaklarıyla işbirliği yapacağı ümidini paylaştı. Görüşmelere Ukrayna Enerji Bakanlığı temsilen Vladislav Ramazanov’un, devlet atom enerjisi şirketi Energoatom temsilen Leonid Benkovskiy, Ukrtransaz şirketinden Oleg Mihayleviç ve Naftogaz ulusal petrol-gaz şirketinden Aleksandr Laktionov’un katıldığı belirtildi. Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman’ın Mart ayının ortasında Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde iki ülke arasında bir dizi anlaşma imzalanmıştı. İmzalanan anlaşmalar arasında Türkiye ve Ukrayna vatandaşlarının karşılıklı seyahatleri, eğitim alanında işbirliği anlaşmaları de yer aldı.
Ukrayna ve Türkiye, bir dizi enerji meselesinin görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirdi. Türkiye'ye ziyaret gerçekleştiren Ukrayna heyeti, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile enerji alanında bir dizi konuda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Konuyla ilgili 31 Mart tarihinde açıklamada bulunan Ukrayna Enerji Bakan Yardımcısı Natalya Boyko, “Bugün, Ukrayna-Türkiye enerji çalışma grubunun toplantısını gerçekleştirdik” diye kaydetti.

Görüşme sırasında nükleer, elektrik enerjisi, hidroelektrik, enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji kaynakları alanında ikili işbirliği ile ilgili konuların ele alındığını belirten Natalya Boyko, yapılan görüşmelerden memnun olduğunu ifade ederek Ukrayna’da kapsamlı yatırım projelerin gerçekleştirilmesinde Türk ortaklarıyla işbirliği yapacağı ümidini paylaştı.

Görüşmelere Ukrayna Enerji Bakanlığı temsilen Vladislav Ramazanov’un, devlet atom enerjisi şirketi Energoatom temsilen Leonid Benkovskiy, Ukrtransaz şirketinden Oleg Mihayleviç ve Naftogaz ulusal petrol-gaz şirketinden Aleksandr Laktionov’un katıldığı belirtildi.

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman’ın Mart ayının ortasında Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde iki ülke arasında bir dizi anlaşma imzalanmıştı. İmzalanan anlaşmalar arasında Türkiye ve Ukrayna vatandaşlarının karşılıklı seyahatleri, eğitim alanında işbirliği anlaşmaları de yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.