Avrupa Yenilenebilir Enerji Yatırımlarında İvme Kazanıyor

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:02, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:02 2531+ kez okundu.
 

Avrupa Yenilenebilir Enerji Yatırımlarında İvme Kazanıyor

Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY, 48. Yenilenebilir Enerji Ülke Çekiciliği Endeksi sonuçlarını açıkladı. Endeks, Avrupa'da Yenilenebilir enerji yatırımlarının nabzını tutuyor.

Bu yıl 48.’si yayınlanan Yenilenebilir Enerji Ülke Çekiciliği Endeksi’nin sonuçları, uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY tarafından açıklandı. Endekse göre Fransa, Belçika, İsveç, İrlanda, Norveç ve Finlandiya gibi gelişmiş ülkeler yükseliş gösterirken, Birleşik Krallık geriledi. Bununla birlikte yenilenebilir enerji projelerinin finansmanında kullanılmak üzere 2016’nın ilk 7 ayında satılan 48,2 milyar dolarlık yeşil tahvilin büyük bölümünün Avrupa kaynaklı olduğu belirtildi. Fransa 7. Sırada Mayıs 2016’da gelişmekte olan piyasaların gerisine düşen Avrupa ülkelerinin yeniden ivme kazandığı görülüyor. 40 ülkenin yenilenebilir enerji yatırımları bakımından sıralandığı endekste Fransa, önümüzdeki üç yıllık dönemde 3 GW’lik yeni güneş enerjisi kapasitesi oluşturmaya yönelik planı ile bir basamak yükselerek 7. sıraya yükseldi. Ayrıca ülkede güneş paneli üretimini gerçekleştirecek bir fabrikanın inşası da devam ediyor. Endekste Belçika 18, İsveç 20, İrlanda 30, Norveç 32 ve Finlandiya 35. sıraya yükselirken, ABD 1, Çin 2, Hindistan 3, Şili 4 ve Almanya ise 5. sıradaki yerlerini koruyor. Yenilebilir Enerji Yatırımları Artıyor Kasım 2016’da yürürlüğe giren Paris Antlaşması’nın iklim değişikliğine direkt etki ettiğini ve enerji sektöründe değişimi sağlayıcı bir rolü bulunduğunu belirten EY Türkiye Enerji ve Altyapı Sektör Lideri Ethem Kutucular, “Petrol ve gaza yapılan yatırımların azaldığı, temiz enerjinin en önemli unsurlarından yenilebilir enerji yatırımlarının ise arttığı bir döneme girdik. Dünyanın enerji ihtiyacı artmaya devam ederken enerji sektörü bu artışı yenilebilir enerji yatırımlarına ciddi bir hız vererek sektörün profilini değiştiriyor” değerlendirmesini yaptı.
Uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY, 48. Yenilenebilir Enerji Ülke Çekiciliği Endeksi sonuçlarını açıkladı. Endeks, Avrupa'da Yenilenebilir enerji yatırımlarının nabzını tutuyor.

Bu yıl 48.’si yayınlanan Yenilenebilir Enerji Ülke Çekiciliği Endeksi’nin sonuçları, uluslararası danışmanlık ve denetim şirketi EY tarafından açıklandı. Endekse göre Fransa, Belçika, İsveç, İrlanda, Norveç ve Finlandiya gibi gelişmiş ülkeler yükseliş gösterirken, Birleşik Krallık geriledi. Bununla birlikte yenilenebilir enerji projelerinin finansmanında kullanılmak üzere 2016’nın ilk 7 ayında satılan 48,2 milyar dolarlık yeşil tahvilin büyük bölümünün Avrupa kaynaklı olduğu belirtildi.

Fransa 7. Sırada

Mayıs 2016’da gelişmekte olan piyasaların gerisine düşen Avrupa ülkelerinin yeniden ivme kazandığı görülüyor. 40 ülkenin yenilenebilir enerji yatırımları bakımından sıralandığı endekste Fransa, önümüzdeki üç yıllık dönemde 3 GW’lik yeni güneş enerjisi kapasitesi oluşturmaya yönelik planı ile bir basamak yükselerek 7. sıraya yükseldi. Ayrıca ülkede güneş paneli üretimini gerçekleştirecek bir fabrikanın inşası da devam ediyor. Endekste Belçika 18, İsveç 20, İrlanda 30, Norveç 32 ve Finlandiya 35. sıraya yükselirken, ABD 1, Çin 2, Hindistan 3, Şili 4 ve Almanya ise 5. sıradaki yerlerini koruyor.

Yenilebilir Enerji Yatırımları Artıyor

Kasım 2016’da yürürlüğe giren Paris Antlaşması’nın iklim değişikliğine direkt etki ettiğini ve enerji sektöründe değişimi sağlayıcı bir rolü bulunduğunu belirten EY Türkiye Enerji ve Altyapı Sektör Lideri Ethem Kutucular, “Petrol ve gaza yapılan yatırımların azaldığı, temiz enerjinin en önemli unsurlarından yenilebilir enerji yatırımlarının ise arttığı bir döneme girdik. Dünyanın enerji ihtiyacı artmaya devam ederken enerji sektörü bu artışı yenilebilir enerji yatırımlarına ciddi bir hız vererek sektörün profilini değiştiriyor” değerlendirmesini yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.