Hindistan, Yabancı Yatırımcıların En Gözde Ülkesi Olacak

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:02, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:02 3617+ kez okundu.
 

Hindistan, Yabancı Yatırımcıların En Gözde Ülkesi Olacak

KPMG Türkiye ve DEİK'in ortak raporuna göre dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi Hindistan, önümüzdeki 5 yıl içinde yüz milyarlarca dolarlık yeni yatırımın planlandığı Hindistan, yabancı yatırımcıların en gözde ülkesi haline gelecek.

KPMG Türkiye ve DEİK, küresel ekonominin yeni yıldızı Hindistan’ı araştırdı. KPMG Türkiye ve DEİK’in hazırladığı rapora göre, önümüzdeki 5 yıl içinde yüz milyarlarca dolar yabancı yatırım çekmesi beklenen Hindistan, 2025’te 7 trilyon dolarlık bir ekonomi olacak. Hindistan’da GSYİH’nin 2019-20 mali yılına kadar 3,4 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Raporla ilgili bilgi veren KPMG Türkiye Danışmanlık Bölüm Başkanı Hande Şenova, 2015-16 mali yılında yüzde 7,6’nın üzerinde GSYİH artışı gerçekleşen Hindistan’ın, küresel büyümeye de ivme kazandırması beklendiğine dikkat çekerek; “Hindistan, dikkat çekici fırsatlar sunuyor ve yatırımcı dostu bir ekosistem içinde çok farklı yatırım fırsatlarına ev sahipliği yapıyor. KPMG ve DEİK olarak hazırladığımız ‘Hindistan fırsat analizi’ isimli raporumuz, Hindistan ekonomisinin son durumu hakkında yatırımcıların perspektifinden bilgiler sunuyor. Raporumuzun yatırımcıların Hindistan’a yönelik yatırım stratejileri oluşturmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Hindistan’a yönelik ivme kazanan yatırımlar, yatırımcıların Hindistan’a duyduğu güveni gösterirken, Hint hükümeti ise bürokratik engelleri azaltmak için yoğun çalışmalar yürütüyor” dedi. KPMG Türkiye’nin Hindistan raporunda yer alan bazı yatırım fırsatları şöyle: -        - 100 Akıllı Şehir yaratmak ve 500 şehri gençleştirmek için toplamda 22,5 milyar dolarlık harcama yapılıyor. -        - Hindistan 2022’ye kadare 110 milyon konuta daha ihtiyaç duyuyor. -        - Temiz Hindistan Misyonu ve Temiz Ganj çerçevesinde 10 milyar dolarlık harcama yapılıyor. Katı atık yönetimi tesisleri ile bireysel ve umumi tuvaletlerin inşasına 6,5 milyar dolar yatırım yapıldı. -        - 2020’ye kadar hedeflenen yıllık yenilenebilir enerji hedefi 175 GW. Ultra Mega Güneş Enerjisi Parkları, 156 milyon doları geçen yatırımlarla geliştirilecek. Otomatik yolla doğrudan yabancı yatırımına izin veriliyor. -        - Hindistan’ın 2020’ye kadar dünyanın en büyük üçüncü inşaat pazarı olması bekleniyor.
KPMG Türkiye ve DEİK'in ortak raporuna göre dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisi Hindistan, önümüzdeki 5 yıl içinde yüz milyarlarca dolarlık yeni yatırımın planlandığı Hindistan, yabancı yatırımcıların en gözde ülkesi haline gelecek.

KPMG Türkiye ve DEİK, küresel ekonominin yeni yıldızı Hindistan’ı araştırdı. KPMG Türkiye ve DEİK’in hazırladığı rapora göre, önümüzdeki 5 yıl içinde yüz milyarlarca dolar yabancı yatırım çekmesi beklenen Hindistan, 2025’te 7 trilyon dolarlık bir ekonomi olacak. Hindistan’da GSYİH’nin 2019-20 mali yılına kadar 3,4 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

Raporla ilgili bilgi veren KPMG Türkiye Danışmanlık Bölüm Başkanı Hande Şenova, 2015-16 mali yılında yüzde 7,6’nın üzerinde GSYİH artışı gerçekleşen Hindistan’ın, küresel büyümeye de ivme kazandırması beklendiğine dikkat çekerek; “Hindistan, dikkat çekici fırsatlar sunuyor ve yatırımcı dostu bir ekosistem içinde çok farklı yatırım fırsatlarına ev sahipliği yapıyor. KPMG ve DEİK olarak hazırladığımız ‘Hindistan fırsat analizi’ isimli raporumuz, Hindistan ekonomisinin son durumu hakkında yatırımcıların perspektifinden bilgiler sunuyor. Raporumuzun yatırımcıların Hindistan’a yönelik yatırım stratejileri oluşturmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Hindistan’a yönelik ivme kazanan yatırımlar, yatırımcıların Hindistan’a duyduğu güveni gösterirken, Hint hükümeti ise bürokratik engelleri azaltmak için yoğun çalışmalar yürütüyor” dedi.

KPMG Türkiye’nin Hindistan raporunda yer alan bazı yatırım fırsatları şöyle:

-        - 100 Akıllı Şehir yaratmak ve 500 şehri gençleştirmek için toplamda 22,5 milyar dolarlık harcama yapılıyor.

-        - Hindistan 2022’ye kadare 110 milyon konuta daha ihtiyaç duyuyor.

-        - Temiz Hindistan Misyonu ve Temiz Ganj çerçevesinde 10 milyar dolarlık harcama yapılıyor. Katı atık yönetimi tesisleri ile bireysel ve umumi tuvaletlerin inşasına 6,5 milyar dolar yatırım yapıldı.

-        - 2020’ye kadar hedeflenen yıllık yenilenebilir enerji hedefi 175 GW. Ultra Mega Güneş Enerjisi Parkları, 156 milyon doları geçen yatırımlarla geliştirilecek. Otomatik yolla doğrudan yabancı yatırımına izin veriliyor.

-        - Hindistan’ın 2020’ye kadar dünyanın en büyük üçüncü inşaat pazarı olması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.