Avustralya'da Dev Güneş Enerjisi Merkezi Kurulacak

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:03, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:03 2263+ kez okundu.
 

Avustralya'da Dev Güneş Enerjisi Merkezi Kurulacak

Güney Avustralya hükümeti, SolarReserve firmasının önerdiği 150MW güç sunacak güneş enerjisi projesine yeşil ışık yaktı.

Kaliforniya merkezli firmanın yerleştireceği dev boyutlu aynalar ve özel yansıtıcılar sayesinde güneş ışığı merkezdeki erimiş tuz kulesine odaklanacak. Saatlerce yüksek sıcaklıkta tanklarda depolanacak bu tuz ardından ısı dönüştürücü devreden geçerek buhar oluşturacak ve enerji elde edilecek. Sistemin artısı güneş battıktan sonra bile enerji üretimine devam edecek olması. Geçen sene fırtınalar ve iklim koşullarından ötürü ciddi kesintiler yaşanan Güney Avustralya’da önlemler alınacağı biliniyordu. Daha önceki etapta Tesla’nın kuracağı 100MW kapasiteli lityum bataryalı kuruluma onay verilmişti. Bu firmanın 2015 yılında Nevada’da hayata geçirilen benzer projesi tan sızıntısı yüzünden sekiz ay kapalı tutulmuştu ama yeni siparişler geliyor. Aurora adı verilen yeni proje için yaklaşık 500 milyon dolar ödeme yapılacak. 2020’de devreye girince ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 5’ini karşılayabilecek.
Güney Avustralya hükümeti, SolarReserve firmasının önerdiği 150MW güç sunacak güneş enerjisi projesine yeşil ışık yaktı.

Kaliforniya merkezli firmanın yerleştireceği dev boyutlu aynalar ve özel yansıtıcılar sayesinde güneş ışığı merkezdeki erimiş tuz kulesine odaklanacak. Saatlerce yüksek sıcaklıkta tanklarda depolanacak bu tuz ardından ısı dönüştürücü devreden geçerek buhar oluşturacak ve enerji elde edilecek. Sistemin artısı güneş battıktan sonra bile enerji üretimine devam edecek olması.

Geçen sene fırtınalar ve iklim koşullarından ötürü ciddi kesintiler yaşanan Güney Avustralya’da önlemler alınacağı biliniyordu. Daha önceki etapta Tesla’nın kuracağı 100MW kapasiteli lityum bataryalı kuruluma onay verilmişti. Bu firmanın 2015 yılında Nevada’da hayata geçirilen benzer projesi tan sızıntısı yüzünden sekiz ay kapalı tutulmuştu ama yeni siparişler geliyor. Aurora adı verilen yeni proje için yaklaşık 500 milyon dolar ödeme yapılacak. 2020’de devreye girince ülkenin enerji ihtiyacının yüzde 5’ini karşılayabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.