MTAIC Yeni Genel Müdürü Ahmet Mahmut Kılıç Oldu

MADEN 27.09.2021 - 09:49, Güncelleme: 27.09.2021 - 09:51 16162+ kez okundu.
 

MTAIC Yeni Genel Müdürü Ahmet Mahmut Kılıç Oldu

MTA Uluslararası Madencilik A.Ş (MTA International Company, (MTAIC)) Genel Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç atandı

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Uluslararası Madencilik A.Ş (MTA International Company, (MTAIC)) Genel Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç atandı. MTA Uluslararası Madencilik AŞ’den (MTAIC)  yapılan açıklamada, “MTA Uluslararası Madencilik A.Ş.(MTAIC) Yönetim Kurulunun 20.09.2021 tarih ve 2021/23 sayılı kararı ile MTAIC Genel Müdürlük görevine Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç atanmıştır. Kendisine görevinde başarılar diler, Kurucu Genel Müdürümüz Doç. Dr. Yasin Erdoğan'a bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.”denildi. Prof.Dr. Ahmet Mahmut Kılıç Kimdir? Prof.Dr. Ahmet Mahmut Kılıç Ankara şereflikoçhisar'da doğmuştur. 5 Yılı Lisans öğrenimi öncesi olmak üzere 15 Yıl Fransa'da yaşamıştır. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi, Maden Mühendisliği Bölümü'nde, Yüksek Lisans eğitimini Ecole Nationale Supörieure des Mines de Paris ve Universitö Pierre et Marie Curie (France)'de, Doktora Eğitimini Ecole Nationale Supörieure des Mines de Paris ve Universitö Pierre et Marie Curie (France)'de tamamlamıştır. Fransa'da kaldığı sürede uluslararası mühendislerle birçok madencilik projelerinde görev almıştır. Kılıç, 1997 yılında Çukurova Üniversitesi, Maden Mühendisliği Bölümü'nde başlayan akademik hayatında; Dr. Öğr. Görevlisi, Yard. Doç.Dr., Doçent Dr. ve 2013 yılında Prof.Dr. olmuştur. Maden Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Fen Bilimleri Enstitü Müdür Yardımcılığı, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulunmuştur. Meslek Yüksekokulu, Fakülte, Üniversite Senato ve Yönetim Kurulu Üyelikleri görevlerinde bulunmuştur. Kılıç'ın "Borun yapı malzemesi olarak kullanımı" ile ilgili patenti, 23 tanesi, SCI, SSCI ve AHCI indekslerinde olmak üzere diğer uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış, 63 adet makalesi ve 121 adet basılmış uluslararası ve ulusal bildirisi bulunmaktadır. Danışmanlığında 37 Yüksek Lisans ve 7 Doktora Tezi tamamlanmıştır. TÜBİTAK, YÖK ve Kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli komisyonlarda görev almıştır. Kılıç, Profesyonel olarak, Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde madencilik, inşaat, tünel, otoyol, demiryolu ve enerji alanlarında danışmanlık görevlerinde bulunmuş ve çözüm ortağı olmuştur. A Sınıfı iş Güvenliği Uzmanıdır. Kılıç, 23 Eylül 2021 tarihinde T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı, MTA Uluslararası Madencilik Anonim şirketine (MTAIC) Genel Müdür olarak atanmıştır. Evli ve bir kız çocuğu babası olan Kılıç, çok iyi derecede Fransızca ve ingilizce bilmektedir.
MTA Uluslararası Madencilik A.Ş (MTA International Company, (MTAIC)) Genel Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç atandı

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Uluslararası Madencilik A.Ş ( MTA International Company, (MTAIC)) Genel Müdürlüğü görevine Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç atandı.

MTA Uluslararası Madencilik AŞ’den (MTAIC)  yapılan açıklamada, “ MTA Uluslararası Madencilik A.Ş.(MTAIC) Yönetim Kurulunun 20.09.2021 tarih ve 2021/23 sayılı kararı ile MTAIC Genel Müdürlük görevine Prof. Dr. Ahmet Mahmut Kılıç atanmıştır. Kendisine görevinde başarılar diler, Kurucu Genel Müdürümüz Doç. Dr. Yasin Erdoğan'a bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.”denildi.

Prof.Dr. Ahmet Mahmut Kılıç Kimdir?

Prof.Dr. Ahmet Mahmut Kılıç Ankara şereflikoçhisar'da doğmuştur. 5 Yılı Lisans öğrenimi öncesi olmak üzere 15 Yıl Fransa'da yaşamıştır. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi, Maden Mühendisliği Bölümü'nde, Yüksek Lisans eğitimini Ecole Nationale Supörieure des Mines de Paris ve Universitö Pierre et Marie Curie (France)'de, Doktora Eğitimini Ecole Nationale Supörieure des Mines de Paris ve Universitö Pierre et Marie Curie (France)'de tamamlamıştır. Fransa'da kaldığı sürede uluslararası mühendislerle birçok madencilik projelerinde görev almıştır.

Kılıç, 1997 yılında Çukurova Üniversitesi, Maden Mühendisliği Bölümü'nde başlayan akademik hayatında; Dr. Öğr. Görevlisi, Yard. Doç.Dr., Doçent Dr. ve 2013 yılında Prof.Dr. olmuştur. Maden Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Fen Bilimleri Enstitü Müdür Yardımcılığı, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevlerinde bulunmuştur. Meslek Yüksekokulu, Fakülte, Üniversite Senato ve Yönetim Kurulu Üyelikleri görevlerinde bulunmuştur.

Kılıç'ın "Borun yapı malzemesi olarak kullanımı" ile ilgili patenti, 23 tanesi, SCI, SSCI ve AHCI indekslerinde olmak üzere diğer uluslararası ve ulusal dergilerde yayınlanmış, 63 adet makalesi ve 121 adet basılmış uluslararası ve ulusal bildirisi bulunmaktadır. Danışmanlığında 37 Yüksek Lisans ve 7 Doktora Tezi tamamlanmıştır. TÜBİTAK, YÖK ve Kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli komisyonlarda görev almıştır.

Kılıç, Profesyonel olarak, Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde madencilik, inşaat, tünel, otoyol, demiryolu ve enerji alanlarında danışmanlık görevlerinde bulunmuş ve çözüm ortağı olmuştur. A Sınıfı iş Güvenliği Uzmanıdır.

Kılıç, 23 Eylül 2021 tarihinde T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı, MTA Uluslararası Madencilik Anonim şirketine (MTAIC) Genel Müdür olarak atanmıştır. Evli ve bir kız çocuğu babası olan Kılıç, çok iyi derecede Fransızca ve ingilizce bilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.