ABD'li Kamu Elektrik Şirketi OPPD'den Yenilikçi Adım

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:03, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:03 3518+ kez okundu.
 

ABD'li Kamu Elektrik Şirketi OPPD'den Yenilikçi Adım

ABD'ye bağlı Omaha Public Power District (OPPD), 2020 yılına kadar sattığı elektriğin yarısından fazlasını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak projelere imza atıyor.

ABD’nin Nebraska Eyaleti’nde elektrik dağıtımı yapan üç büyük şirketten biri olan OPPD, enerji kaynaklarında yenilenebilir enerjinin payını yüzde 50’nin üzerine çıkarmayı planlıyor. OPPD Başkanı Tim Burke, 300 megawatt'a kadar rüzgar enerjisi kapasitesi yaratma üzerine çalıştıklarını belirtti. Burke, bu proje hayata geçirildiğinde 2020 yılına kadar şirketin yaptığı perakende elektrik satışlarının yarısından fazlasının yenilenebilir enerji kaynaklarından geleceğini ifade etti. Wayne County'de inşa edilecek 160 megavat'lık yeni bir rüzgar santrali 2019 yılının sonlarında çevrimiçi hale geldiğinde OPPD'deki perakende satışlarda yenilenebilir enerji payını yüzde 40’a çıkarmış olacak.    
ABD'ye bağlı Omaha Public Power District (OPPD), 2020 yılına kadar sattığı elektriğin yarısından fazlasını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak projelere imza atıyor.

ABD’nin Nebraska Eyaleti’nde elektrik dağıtımı yapan üç büyük şirketten biri olan OPPD, enerji kaynaklarında yenilenebilir enerjinin payını yüzde 50’nin üzerine çıkarmayı planlıyor. OPPD Başkanı Tim Burke, 300 megawatt'a kadar rüzgar enerjisi kapasitesi yaratma üzerine çalıştıklarını belirtti. Burke, bu proje hayata geçirildiğinde 2020 yılına kadar şirketin yaptığı perakende elektrik satışlarının yarısından fazlasının yenilenebilir enerji kaynaklarından geleceğini ifade etti.

Wayne County'de inşa edilecek 160 megavat'lık yeni bir rüzgar santrali 2019 yılının sonlarında çevrimiçi hale geldiğinde OPPD'deki perakende satışlarda yenilenebilir enerji payını yüzde 40’a çıkarmış olacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.