Yusuf Coşkun, Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi'nde Konuştu

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:07, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:07 2977+ kez okundu.
 

Yusuf Coşkun, Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi'nde Konuştu

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, konuşmacı olarak katıldığı Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı'nda 10. Kalkınma Planı'nı anlattı.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TUBİTAK, YÖK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı gibi kurumların katıldığı Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’na konuşmacı olarak katıldı. Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun 2023 hedefleri doğrultusunda 2014 ve 2018 döneminde uygulanacak 10. Kalkınma Planı’nı anlattı. Kalkınma Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığında düzenlenen Zirve’de konuşan Yusuf Coşkun, “Teknoloji ve yenilik alanında yapılan yatırımlar ülkelere rekabet üstünlüğü kazandırır. İstikrarlı bir şekilde büyüyen ekonomimizi güçlendirmek ve sürdürülebilir kılmak için yüksek teknolojiye, AR-GE ve yeniliğe dayalı bir üretim ve ihracat yapısına sahip olmak hükümetimizin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Ülkede son yıllarda bilim, teknoloji ve yenilik alanında önemli gelişmeler yaşandı. 2002'de 1,8 milyar lira olan Ar-Ge harcamalarının 2015'te 20,6 milyar liraya yükseldi.” ifadelerini kullandı. Ar-Ge harcamalarının GSYH içindeki payının da söz konusu dönemde yüzde 0,53'ten 1,06'ya çıktığını belirten Coşkun, kamu yatırımları programı kapsamında Ar-Ge ve yenilik alanına ayrılan kaynakların da 114 milyon liradan 1,4 milyar liraya yükseldiğini söyledi.   “ORTA GELİR TUZAĞINDAN KURTULMANIN YOLU AR-GE'DİR” Yusuf Coşkun, “Güven ve istikrar içerisinde üretim ağırlıklı büyüyecek ekonomimizin temelini nitelikli, girişimci ve yenilikçi insanımız, bilgi ve teknoloji ile katma değeri yükselten işletmelerimiz oluşturacaktır. Orta gelir tuzağından kurtulmanın yegane yolu Ar-Ge'dir, nitelikli ürün üretmektir. Bunu yapabilmek için sinerji ve iş birliği gerekli.” dedi.
Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, konuşmacı olarak katıldığı Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı'nda 10. Kalkınma Planı'nı anlattı.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TUBİTAK, YÖK ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı gibi kurumların katıldığı Ar-Ge İşbirlikleri Zirvesi ve Fuarı’na konuşmacı olarak katıldı. Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun 2023 hedefleri doğrultusunda 2014 ve 2018 döneminde uygulanacak 10. Kalkınma Planı’nı anlattı.

Kalkınma Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığında düzenlenen Zirve’de konuşan Yusuf Coşkun, “Teknoloji ve yenilik alanında yapılan yatırımlar ülkelere rekabet üstünlüğü kazandırır. İstikrarlı bir şekilde büyüyen ekonomimizi güçlendirmek ve sürdürülebilir kılmak için yüksek teknolojiye, AR-GE ve yeniliğe dayalı bir üretim ve ihracat yapısına sahip olmak hükümetimizin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır. Ülkede son yıllarda bilim, teknoloji ve yenilik alanında önemli gelişmeler yaşandı. 2002'de 1,8 milyar lira olan Ar-Ge harcamalarının 2015'te 20,6 milyar liraya yükseldi.” ifadelerini kullandı.

Ar-Ge harcamalarının GSYH içindeki payının da söz konusu dönemde yüzde 0,53'ten 1,06'ya çıktığını belirten Coşkun, kamu yatırımları programı kapsamında Ar-Ge ve yenilik alanına ayrılan kaynakların da 114 milyon liradan 1,4 milyar liraya yükseldiğini söyledi.

 

“ORTA GELİR TUZAĞINDAN KURTULMANIN YOLU AR-GE'DİR”

Yusuf Coşkun, “Güven ve istikrar içerisinde üretim ağırlıklı büyüyecek ekonomimizin temelini nitelikli, girişimci ve yenilikçi insanımız, bilgi ve teknoloji ile katma değeri yükselten işletmelerimiz oluşturacaktır. Orta gelir tuzağından kurtulmanın yegane yolu Ar-Ge'dir, nitelikli ürün üretmektir. Bunu yapabilmek için sinerji ve iş birliği gerekli.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.