Sorgun Belediyesi'nden GES Projesi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:08, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:08 2698+ kez okundu.
 

Sorgun Belediyesi'nden GES Projesi

Sorgun Belediyesi, kuracağı güneş enerji sistemiyle ayda yaklaşık 50 bin lira tasarruf sağlayarak kendi elektriklerini üretecek.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek basına verdiği demeçte, belediyenin 2-3 ay sonra kendi elektriğinin bir kısmını üretmeye başlayacağını belirtti. Elektrik giderlerinin altından kalkamaz hale geldiklerini ifade eden Şimşek, "Belediye olarak elektrik giderini azaltmak için güneş enerjisinden elektrik üretim projesi hazırladık. 999 kWe gücündeki güneş enerji santralimizin hizmete girmesiyle ayda 50 bin liralık bir tasarruf sağlayacağız." dedi. Şimşek, projenin belediyede görevli elektrik mühendisleri tarafından hazırlandığını aktararak, şunları söyledi: "Ekim sonlarına doğru hizmete girecek olan santralimiz 8 yılda kendini amorti edecek. Belediyemizin elektrik sarfiyatının dörtte birini karşılayacak olan sistem, 500 evin elektrik ihtiyacını karşılayacak güçtedir. Önümüzdeki yıllarda santralin gücü artırılacak ve enerji ihtiyacımızın büyük bölümünü kendimiz üreteceğiz."
Sorgun Belediyesi, kuracağı güneş enerji sistemiyle ayda yaklaşık 50 bin lira tasarruf sağlayarak kendi elektriklerini üretecek.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek basına verdiği demeçte, belediyenin 2-3 ay sonra kendi elektriğinin bir kısmını üretmeye başlayacağını belirtti.

Elektrik giderlerinin altından kalkamaz hale geldiklerini ifade eden Şimşek, "Belediye olarak elektrik giderini azaltmak için güneş enerjisinden elektrik üretim projesi hazırladık. 999 kWe gücündeki güneş enerji santralimizin hizmete girmesiyle ayda 50 bin liralık bir tasarruf sağlayacağız." dedi.

Şimşek, projenin belediyede görevli elektrik mühendisleri tarafından hazırlandığını aktararak, şunları söyledi:

"Ekim sonlarına doğru hizmete girecek olan santralimiz 8 yılda kendini amorti edecek. Belediyemizin elektrik sarfiyatının dörtte birini karşılayacak olan sistem, 500 evin elektrik ihtiyacını karşılayacak güçtedir. Önümüzdeki yıllarda santralin gücü artırılacak ve enerji ihtiyacımızın büyük bölümünü kendimiz üreteceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.