Güneş Enerjili Araçlar Avustralya'da Buluşuyor

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:08, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:08 3294+ kez okundu.
 

Güneş Enerjili Araçlar Avustralya'da Buluşuyor

Bridgestone'un temiz enerji ve sürdürülebilirlik alanındaki vizyonunun bir yansıması olarak 2013 yılından bu yana desteklediği Bridgestone World Solar Challenge, bu yıl 8-15 Ekim tarihlerinde 6 ülkeden 11 takımın katılımıyla gerçekleşiyor.

30 yıldır gerçekleştirilen uluslararası yarışlarda 2. ve 3. sınıf mühendislik öğrencilerinin geliştirdiği ve sadece güneş enerjisi ile çalışan araçlar mücadele ediyor. Takımların Bridgestone’un çevreci lastiği ECOPIA Ologic ile katılacağı yarışlarda Brisa da İTÜ GAE takımını destekleyerek Türkiye’nin yarışlardaki gücüne güç katıyor. Dünya lastik devi Bridgestone, 30 yıldır gerçekleştirilen ve mühendislik öğrencileri tarafından geliştirilen güneş enerjili araçların yarıştığı World Solar Challenge’ı isim sponsoru olarak destekliyor. İki yılda bir Avustralya’da düzenlenen yarışlara her yıl farklı ülkelerden takımlar katılıyor. Bridgestone ECOPIA Ologic lastiklerinin kullanıldığı bu yılki yarışlarda, Brisa da İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ve Türkiye’den katılan tek takım olan İTÜ GAE takımının destekçisi oldu. Bridgestone World Solar Challenge, 30. yılını kutluyor Bridgestone World Solar Challenge, dünyanın en ünlü güneş enerjili araç etkinliklerinden biri ve 2017'de 30. yıl dönümünü kutluyor. Yarışlar, Avustralya kıtasında 3.000 kilometreyi kapsayacak ve 8-15 Ekim 2017 tarihlerinde, ‘Challenger’, Gezi ve Macera sınıflarında gerçekleştirilecek. Bridgestone’un destekleriyle bu yılki yarışlara katılacak takımlar ise şöyle: Takım Adı Katılımcı Adı Ülke Adelaide Üniversitesi Güneş Aracı Yarış Takımı Adelaide Üniversitesi Avustralya Apollo Güneş Aracı Takımı Ulusal Kaohsiung Uygulamalı Bilimler Üniversitesi  ve St. John's Üniversitesi Tayvan Blue Sky Solar Racing Toronto Üniversitesi Kanada Goko Lisesi Goko Lisesi Japonya İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Takımı İstanbul Teknik Üniversitesi Türkiye Kogakuin Üniversitesi Solar Takımı Kogakuin Üniversitesi Japonya NITech Solar Racing Nagoya Teknoloji Enstitüsü Japonya Tokai Üniversitesi Tokai Üniversitesi Japonya Minnesota Üniversitesi Güneş Arabası Projesi Minnesota Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri UNSW Solar Yarış Ekibi -SUNSWIFT UNSW Mühendislik Avustralya Batı Sydney Üniversitesi Güneş Arabası Projesi Batı Sydney Üniversitesi Avustralya
Bridgestone'un temiz enerji ve sürdürülebilirlik alanındaki vizyonunun bir yansıması olarak 2013 yılından bu yana desteklediği Bridgestone World Solar Challenge, bu yıl 8-15 Ekim tarihlerinde 6 ülkeden 11 takımın katılımıyla gerçekleşiyor.

30 yıldır gerçekleştirilen uluslararası yarışlarda 2. ve 3. sınıf mühendislik öğrencilerinin geliştirdiği ve sadece güneş enerjisi ile çalışan araçlar mücadele ediyor. Takımların Bridgestone’un çevreci lastiği ECOPIA Ologic ile katılacağı yarışlarda Brisa da İTÜ GAE takımını destekleyerek Türkiye’nin yarışlardaki gücüne güç katıyor.

Dünya lastik devi Bridgestone, 30 yıldır gerçekleştirilen ve mühendislik öğrencileri tarafından geliştirilen güneş enerjili araçların yarıştığı World Solar Challenge’ı isim sponsoru olarak destekliyor. İki yılda bir Avustralya’da düzenlenen yarışlara her yıl farklı ülkelerden takımlar katılıyor. Bridgestone ECOPIA Ologic lastiklerinin kullanıldığı bu yılki yarışlarda, Brisa da İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu ve Türkiye’den katılan tek takım olan İTÜ GAE takımının destekçisi oldu.

Bridgestone World Solar Challenge, 30. yılını kutluyor

Bridgestone World Solar Challenge, dünyanın en ünlü güneş enerjili araç etkinliklerinden biri ve 2017'de 30. yıl dönümünü kutluyor. Yarışlar, Avustralya kıtasında 3.000 kilometreyi kapsayacak ve 8-15 Ekim 2017 tarihlerinde, ‘Challenger’, Gezi ve Macera sınıflarında gerçekleştirilecek.


Bridgestone’un destekleriyle bu yılki yarışlara katılacak takımlar ise şöyle:

Takım Adı

Katılımcı Adı

Ülke

Adelaide Üniversitesi Güneş Aracı Yarış Takımı

Adelaide Üniversitesi

Avustralya

Apollo Güneş Aracı Takımı

Ulusal Kaohsiung Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 
ve St. John's Üniversitesi

Tayvan

Blue Sky Solar Racing

Toronto Üniversitesi

Kanada

Goko Lisesi

Goko Lisesi

Japonya

İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Takımı

İstanbul Teknik Üniversitesi

Türkiye

Kogakuin Üniversitesi Solar Takımı

Kogakuin Üniversitesi

Japonya

NITech Solar Racing

Nagoya Teknoloji Enstitüsü

Japonya

Tokai Üniversitesi

Tokai Üniversitesi

Japonya

Minnesota Üniversitesi Güneş Arabası
Projesi

Minnesota Üniversitesi

Amerika Birleşik Devletleri

UNSW Solar Yarış Ekibi -SUNSWIFT

UNSW Mühendislik

Avustralya

Batı Sydney Üniversitesi Güneş Arabası
Projesi

Batı Sydney Üniversitesi

Avustralya

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.