Avrupa Büyük Ölçekli Dalga Enerjisini Test Edecek

YENİLENEBİLİR ENERJİ 19.10.2022 - 12:20, Güncelleme: 19.10.2022 - 12:29 8652+ kez okundu.
 

Avrupa Büyük Ölçekli Dalga Enerjisini Test Edecek

Büyük ölçekli dalga enerjisi projelerinin ticarileştirilmesine odaklanan sektör ileriye doğru başka bir adımı işaret eden bir hareketle resmen başlatılacak.

WEDUSEA adı verilen işbirliği, Innovate UK ve Avrupa Birliği'nin Horizon Europe programından gelen fonlarla akademi ve endüstriden 14 ortağı içeriyor. Yaklaşık 19,6 milyon euro'luk bir bütçe ayrılacak.  Lansman, İspanya'nın kıyı kenti San Sebastian'da düzenlenen Uluslararası Okyanus Enerjisi Konferansı'nda gerçekleşecek. WEDUSEA, “dünyanın en büyük kapasiteli yüzer dalga enerjisi cihazı” olarak adlandırılan bir kit olan OE35'i geliştiren İrlandalı bir firma olan OceanEnergy tarafından koordine ediliyor. Kapasite, bir jeneratörün tam hacimde çalışırken üretebileceği elektrik miktarını ifade ediyor. Avrupa Deniz Enerjisi Merkezi tarafından bu haftanın başlarında yayınlanan bir açıklamaya göre, WEDUSEA, ilk aşaması OE35'in 1 megavatlık versiyonunun tasarımına odaklanarak dört yıl sürecek. Açıklamada, "Bunu Avrupa Deniz Enerjisi Merkezi'nin İskoçya'nın Orkney kentindeki Billia Croo dalga enerjisi test sahasında iki yıllık bir şebeke bağlantılı gösteri izleyecek" denildi.
Büyük ölçekli dalga enerjisi projelerinin ticarileştirilmesine odaklanan sektör ileriye doğru başka bir adımı işaret eden bir hareketle resmen başlatılacak.

WEDUSEA adı verilen işbirliği, Innovate UK ve Avrupa Birliği'nin Horizon Europe programından gelen fonlarla akademi ve endüstriden 14 ortağı içeriyor.

Yaklaşık 19,6 milyon euro'luk bir bütçe ayrılacak. 

Lansman, İspanya'nın kıyı kenti San Sebastian'da düzenlenen Uluslararası Okyanus Enerjisi Konferansı'nda gerçekleşecek.

WEDUSEA, “dünyanın en büyük kapasiteli yüzer dalga enerjisi cihazı” olarak adlandırılan bir kit olan OE35'i geliştiren İrlandalı bir firma olan OceanEnergy tarafından koordine ediliyor. Kapasite, bir jeneratörün tam hacimde çalışırken üretebileceği elektrik miktarını ifade ediyor.

Avrupa Deniz Enerjisi Merkezi tarafından bu haftanın başlarında yayınlanan bir açıklamaya göre, WEDUSEA, ilk aşaması OE35'in 1 megavatlık versiyonunun tasarımına odaklanarak dört yıl sürecek.

Açıklamada, "Bunu Avrupa Deniz Enerjisi Merkezi'nin İskoçya'nın Orkney kentindeki Billia Croo dalga enerjisi test sahasında iki yıllık bir şebeke bağlantılı gösteri izleyecek" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.