Filistin, İsrail ve Mısır'la Gaz Anlaşmasını Reddetti

DÜNYADAN 20.10.2022 - 11:04, Güncelleme: 20.10.2022 - 11:12 2433+ kez okundu.
 

Filistin, İsrail ve Mısır'la Gaz Anlaşmasını Reddetti

İsrail medyası, Filistinlilerin İsrail ve Mısır ile Gazze'de doğalgaz sahası geliştirme konusunda anlaştığını açıkladıktan hemen sonra Filistinli bir kaynak, Mısır ve İsrail ile Gazze Şeridi'nden gaz çıkarmak için bir anlaşma olduğu yönündeki haberleri yalanladı.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan Kaynak, Çarşamba günü Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada. Gazze'den gaz çıkarma konusundaki mevcut görüşmelerin Mısır ile Filistin arasında olduğunu söyledi. 'Müzakereler İsrail'i içermiyor. İsrail'e gazımızı çıkarması için para ödemeyeceğiz. Bu kabul edilemez" diye ekledi. Pazartesi günü, Filistin hükümeti Filistin Yatırım Fonu (PIF) ile Mısır arasında Gazze'deki deniz gazı sahasından gaz çıkarmak için bir anlaşmaya varmak için bir panel kurdu. İsrail kamu yayıncısı KAN Salı günü Mısır, İsrail ve Filistin Yönetimi'nin Gazze açıklarında bir doğal gaz sahası geliştirme konusunda anlaştıklarını bildirdi. Gazze'nin ilk gaz sahası olan Marine 1 sahası, yerleşim bölgesinin karasularında 1990'larda keşfedildi. Saha, Akdeniz sularında Gazze Şeridi'nin 36 kilometre (23 mil) batısındadır ve 2000 yılında British Gas şirketi tarafından geliştirilmiştir. Marine 2 sahası, Gazze ve İsrail arasındaki deniz sınırı bölgesinde yer almaktadır. Ancak Filistinliler İsrail muhalefeti nedeniyle her iki gaz sahasını da kullanamadılar. 2,3 milyon nüfusa ev sahipliği yapan Gazze Şeridi, 2007'den bu yana İsrail'in yıllarca süren ablukası altında sallanıyor ve bölgedeki geçim kaynaklarını kötü etkiliyor.
İsrail medyası, Filistinlilerin İsrail ve Mısır ile Gazze'de doğalgaz sahası geliştirme konusunda anlaştığını açıkladıktan hemen sonra Filistinli bir kaynak, Mısır ve İsrail ile Gazze Şeridi'nden gaz çıkarmak için bir anlaşma olduğu yönündeki haberleri yalanladı.

İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan Kaynak, Çarşamba günü Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada. Gazze'den gaz çıkarma konusundaki mevcut görüşmelerin Mısır ile Filistin arasında olduğunu söyledi.

'Müzakereler İsrail'i içermiyor. İsrail'e gazımızı çıkarması için para ödemeyeceğiz. Bu kabul edilemez" diye ekledi.

Pazartesi günü, Filistin hükümeti Filistin Yatırım Fonu (PIF) ile Mısır arasında Gazze'deki deniz gazı sahasından gaz çıkarmak için bir anlaşmaya varmak için bir panel kurdu.

İsrail kamu yayıncısı KAN Salı günü Mısır, İsrail ve Filistin Yönetimi'nin Gazze açıklarında bir doğal gaz sahası geliştirme konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Gazze'nin ilk gaz sahası olan Marine 1 sahası, yerleşim bölgesinin karasularında 1990'larda keşfedildi. Saha, Akdeniz sularında Gazze Şeridi'nin 36 kilometre (23 mil) batısındadır ve 2000 yılında British Gas şirketi tarafından geliştirilmiştir.

Marine 2 sahası, Gazze ve İsrail arasındaki deniz sınırı bölgesinde yer almaktadır. Ancak Filistinliler İsrail muhalefeti nedeniyle her iki gaz sahasını da kullanamadılar.

2,3 milyon nüfusa ev sahipliği yapan Gazze Şeridi, 2007'den bu yana İsrail'in yıllarca süren ablukası altında sallanıyor ve bölgedeki geçim kaynaklarını kötü etkiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.