Almanya'da Rüzgar Enerjisinde Rekor Üretim

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:09, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:09 3606+ kez okundu.
 

Almanya'da Rüzgar Enerjisinde Rekor Üretim

Almanya'da bu yıl etkili olan kötü hava şartları, rüzgar enerjisinde rekor üretimi sağladı ve elektrik bedavaya geldi.

Ülkenin toplam rüzgar enerjisi üretimi 39 bin 409 megawatt’a yükselince elektrik ücretleri negatife düştü ve üreticiler kullanıcılara 2012 Noel’inden bu yana kaydedilen en yüksek geri ödemeyi yapmış olduğu kaydedildi. Sadece bir günde üretilen bu enerjinin 40 nükleer reaktörün ürettiği elektriğe denk olduğu kaydedildi. Şebekelerin arz ve talebini dengede tutabilmek için negatif ücretler uygulamasıyla üreticiler ya elektrik tesislerini kapatmaya ya da şebekedeki fazla elektriği alması için kullanıcılara geri ödeme yapmaya yönlendiriliyor.
Almanya'da bu yıl etkili olan kötü hava şartları, rüzgar enerjisinde rekor üretimi sağladı ve elektrik bedavaya geldi.

Ülkenin toplam rüzgar enerjisi üretimi 39 bin 409 megawatt’a yükselince elektrik ücretleri negatife düştü ve üreticiler kullanıcılara 2012 Noel’inden bu yana kaydedilen en yüksek geri ödemeyi yapmış olduğu kaydedildi.

Sadece bir günde üretilen bu enerjinin 40 nükleer reaktörün ürettiği elektriğe denk olduğu kaydedildi. Şebekelerin arz ve talebini dengede tutabilmek için negatif ücretler uygulamasıyla üreticiler ya elektrik tesislerini kapatmaya ya da şebekedeki fazla elektriği alması için kullanıcılara geri ödeme yapmaya yönlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.