Türkiye Üzerinden Rusya’dan Gaz İthalatına Güveniyoruz

GÜNCEL 26.10.2022 - 10:34, Güncelleme: 26.10.2022 - 10:34 1482+ kez okundu.
 

Türkiye Üzerinden Rusya’dan Gaz İthalatına Güveniyoruz

Sırp hükümeti enerji sektörüne 12 milyar avroluk yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Basın toplantısında enerji üretimi, gaz ve petrol altyapılarına ilişkin planlar sunuldu.

Sırbistan Başbakanı hidroenerjiye yatırım yapma ve Macaristan’a giden yeni boru hatlarına odaklanma planlarımız var. Sırbistan, Türkiye üzerinden Rusya’dan gaz ithalatına ve Hırvatistan ile kurulmakta olan bağlantıya güvendiğini. Sırbistan, Bulgaristan ile doğalgaz boru hattını tamamlayarak ve LNG gaz terminallerine erişim sağlamak için şebekesini Yunanistan’a bağlayarak gaza olan bağımlılığını çeşitlendireceğini açıkladı. Ana Brnabiç Salı günü parlamentoya verdiği demeçte, Sırbistan'ın yeni hükümetinin petrol ve gaz boru hatları ve artan elektrik üretim kapasitesi de dahil olmak üzere enerji projelerine 12 milyar avro (11.83 milyar $) yatırım yapmayı planladığını söyledi. İktidardaki Sırp İlerleme Partisi üyesi Brnabiç, üçüncü bir başbakanlık dönemi için destek aramak için yaptığı sunumda, "Enerji ve yeni enerji politikası mutlak bir öncelik olacak." dedi. Brnabiç, yeni hükümetin Yunanistan'daki bir sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminaline bağlanmasına izin vermek için Bulgaristan ile bir gaz bağlantısını tamamlayarak seçeneklerini çeşitlendireceğini söyledi. Yeni hükümetinin hidroelektrik kapasitesini de artıracağını ve Macaristan'a bir petrol boru hattı inşa etmeye odaklanacağını söyledi.   
Sırp hükümeti enerji sektörüne 12 milyar avroluk yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Basın toplantısında enerji üretimi, gaz ve petrol altyapılarına ilişkin planlar sunuldu.

Sırbistan Başbakanı hidroenerjiye yatırım yapma ve Macaristan’a giden yeni boru hatlarına odaklanma planlarımız var. Sırbistan, Türkiye üzerinden Rusya’dan gaz ithalatına ve Hırvatistan ile kurulmakta olan bağlantıya güvendiğini. Sırbistan, Bulgaristan ile doğalgaz boru hattını tamamlayarak ve LNG gaz terminallerine erişim sağlamak için şebekesini Yunanistan’a bağlayarak gaza olan bağımlılığını çeşitlendireceğini açıkladı.

Ana Brnabiç Salı günü parlamentoya verdiği demeçte, Sırbistan'ın yeni hükümetinin petrol ve gaz boru hatları ve artan elektrik üretim kapasitesi de dahil olmak üzere enerji projelerine 12 milyar avro (11.83 milyar $) yatırım yapmayı planladığını söyledi.

İktidardaki Sırp İlerleme Partisi üyesi Brnabiç, üçüncü bir başbakanlık dönemi için destek aramak için yaptığı sunumda, "Enerji ve yeni enerji politikası mutlak bir öncelik olacak." dedi.

Brnabiç, yeni hükümetin Yunanistan'daki bir sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminaline bağlanmasına izin vermek için Bulgaristan ile bir gaz bağlantısını tamamlayarak seçeneklerini çeşitlendireceğini söyledi.

Yeni hükümetinin hidroelektrik kapasitesini de artıracağını ve Macaristan'a bir petrol boru hattı inşa etmeye odaklanacağını söyledi.

  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.