Rusya'nın Petrol Üretimi ve İhracatı Ekim Ayında Düştü

DÜNYADAN 31.10.2022 - 13:05, Güncelleme: 31.10.2022 - 13:14 1791+ kez okundu.
 

Rusya'nın Petrol Üretimi ve İhracatı Ekim Ayında Düştü

Kommersant Business gazetesinin bugünkü haberine göre, Rusya’nın petrol üretimi ve ihracatı Ekim ayında hafif geriledi ve Aralık başında beklenen AB ambargosu nedeniyle üretimin daha da düşmeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya’nın petrol üretimi şimdiye kadar Batı’nın Ukrayna’ya yönelik yaptırımları karşısında dirençli olduğunu kanıtladı, ancak onlarca yıldır Rus ham petrolünün birincil tüketicisi olan Avrupa Birliği ülkeleri, blok tarafından uygulanan bir ambargo kapsamında 5 Aralık’tan itibaren petrolü satın almayı bırakacak. Anonim verilere atıfta bulunan Kommersant, Rusya’nın Ekim ayı petrol üretiminin, Rus istatistik ajansı Rosstat tarafından geçen hafta bildirilen Eylül ayındaki 10,8 milyon varilden daha düşük, günde 10,78 milyon varile (bpd) denk gelen günde 1,47 milyon ton petrol olduğunu söyledi. Gazete ayrıca, Rusya’nın deniz ve boru hattı petrol ihracatının Eylül ayına göre %2 düşüşle günde yaklaşık 640.000 tona (4,7 milyon varil) düştüğünü söyledi. Üretimdeki düşüşün nedenlerinden biri, Moskova’nın Şubat ayında Ukrayna’ya binlerce asker göndermesinden sonra ExxonMobil tarafından terk edilen Sakhalin 1 açık deniz Pasifik projesindeki üretimdeki çöküştü. Gazete, projedeki petrol üretiminin yeniden başlatıldıktan sonra planlanan hacmin yarısından daha az olduğunu söyledi. 
Kommersant Business gazetesinin bugünkü haberine göre, Rusya’nın petrol üretimi ve ihracatı Ekim ayında hafif geriledi ve Aralık başında beklenen AB ambargosu nedeniyle üretimin daha da düşmeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya’nın petrol üretimi şimdiye kadar Batı’nın Ukrayna’ya yönelik yaptırımları karşısında dirençli olduğunu kanıtladı, ancak onlarca yıldır Rus ham petrolünün birincil tüketicisi olan Avrupa Birliği ülkeleri, blok tarafından uygulanan bir ambargo kapsamında 5 Aralık’tan itibaren petrolü satın almayı bırakacak.

Anonim verilere atıfta bulunan Kommersant, Rusya’nın Ekim ayı petrol üretiminin, Rus istatistik ajansı Rosstat tarafından geçen hafta bildirilen Eylül ayındaki 10,8 milyon varilden daha düşük, günde 10,78 milyon varile (bpd) denk gelen günde 1,47 milyon ton petrol olduğunu söyledi.

Gazete ayrıca, Rusya’nın deniz ve boru hattı petrol ihracatının Eylül ayına göre %2 düşüşle günde yaklaşık 640.000 tona (4,7 milyon varil) düştüğünü söyledi.

Üretimdeki düşüşün nedenlerinden biri, Moskova’nın Şubat ayında Ukrayna’ya binlerce asker göndermesinden sonra ExxonMobil tarafından terk edilen Sakhalin 1 açık deniz Pasifik projesindeki üretimdeki çöküştü.

Gazete, projedeki petrol üretiminin yeniden başlatıldıktan sonra planlanan hacmin yarısından daha az olduğunu söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.