Dubai Güneş Parkı 1.800 Megavat Kapasiteye Ulaştı

DÜNYADAN 31.10.2022 - 16:35, Güncelleme: 31.10.2022 - 17:15 2064+ kez okundu.
 

Dubai Güneş Parkı 1.800 Megavat Kapasiteye Ulaştı

Dubai'deki elektrik ve su şirketleri tarafından inşa edilen tesisin 2030 yılına kadar toplam 5.000 MW kapasiteye sahip olması planlanıyor.

Birleşik Arap Emirlik'in, elektrik ve su otoritesi Dewa tarafından inşa edilen, yaklaşık 50 milyar Dh'lik toplam yatırımla dünyanın en büyük tek bölgeli güneş enerjisi parkı olan Dubai Güneş Parkı tamamlandığında, yılda 6,5 ​​milyon tondan fazla karbondioksit emisyonunu ortadan kaldıracak. Dewa CEO'su Saeed Mohammed Al Tayer, "Ayrıca, en yüksek kullanılabilirlik, güvenilirlik, verimlilik ve kalite standartlarına göre artan elektrik ve su hizmetleri talebini karşılamaya hazırız" dedi. "Dubai'deki çeşitli temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarını ve teknolojilerini içerecek şekilde enerji üretim kaynaklarını çeşitlendirmek ve Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park projelerini genişletmek için öncü projeler uygulayarak talebe ayak uydurmaya çalışıyoruz. "Bu, 2050 yılına kadar Dubai'nin toplam enerji üretim kapasitesinin %100'ünü temiz enerji kaynaklarından sağlamak için Dubai Temiz Enerji Stratejisi 2050 ve Dubai Net Sıfır Karbon Emisyonu Stratejisi 2050'ye ulaşılmasına yardımcı olacak." Proje kısa süre önce fotovoltaik paneller kullanarak 900MW'lık beşinci fazdan 300MW ekledi. Dewa, güneş enerjisi parkında fotovoltaik güneş panelleri ve konsantre güneş enerjisi teknolojisi kullanan toplam 1.033 MW kapasiteli diğer projeleri tanıtacak ve bu da Dubai'nin enerji karışımındaki temiz enerji üretiminin payını yüzde 11,5'e yükseltecek.
Dubai'deki elektrik ve su şirketleri tarafından inşa edilen tesisin 2030 yılına kadar toplam 5.000 MW kapasiteye sahip olması planlanıyor.

Birleşik Arap Emirlik'in, elektrik ve su otoritesi Dewa tarafından inşa edilen, yaklaşık 50 milyar Dh'lik toplam yatırımla dünyanın en büyük tek bölgeli güneş enerjisi parkı olan Dubai Güneş Parkı tamamlandığında, yılda 6,5 ​​milyon tondan fazla karbondioksit emisyonunu ortadan kaldıracak.

Dewa CEO'su Saeed Mohammed Al Tayer, "Ayrıca, en yüksek kullanılabilirlik, güvenilirlik, verimlilik ve kalite standartlarına göre artan elektrik ve su hizmetleri talebini karşılamaya hazırız" dedi.

"Dubai'deki çeşitli temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarını ve teknolojilerini içerecek şekilde enerji üretim kaynaklarını çeşitlendirmek ve Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park projelerini genişletmek için öncü projeler uygulayarak talebe ayak uydurmaya çalışıyoruz.

"Bu, 2050 yılına kadar Dubai'nin toplam enerji üretim kapasitesinin %100'ünü temiz enerji kaynaklarından sağlamak için Dubai Temiz Enerji Stratejisi 2050 ve Dubai Net Sıfır Karbon Emisyonu Stratejisi 2050'ye ulaşılmasına yardımcı olacak."

Proje kısa süre önce fotovoltaik paneller kullanarak 900MW'lık beşinci fazdan 300MW ekledi.

Dewa, güneş enerjisi parkında fotovoltaik güneş panelleri ve konsantre güneş enerjisi teknolojisi kullanan toplam 1.033 MW kapasiteli diğer projeleri tanıtacak ve bu da Dubai'nin enerji karışımındaki temiz enerji üretiminin payını yüzde 11,5'e yükseltecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.