Fatih Birol Yılın Enerji İnsanı Seçildi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:09, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:09 2461+ kez okundu.
 

Fatih Birol Yılın Enerji İnsanı Seçildi

Dr. Fatih Birol Financial Times tarafından yılın enerji insanı seçildi.

Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) Başkanı ve Sabancı Üniversitesi Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi Onursal Başkanı Dr. Fatih Birol Birleşik Krallık gazetesi Financial Times tarafından yılın enerji insanı seçildi. Uluslararası Enerji Ajansı’nın son on yılda kendisini gerçeklerin ve fikirlerin vazgeçilmez bir kaynağı haline getirdiği belirtilen açıklamada, bu başarıda pek çok insanın rol oynadığı gerçeğinin yanında kilit görevin Dr. Fatih Birol tarafından gerçekleştirildiğinin altı çizildi. Ajansın asıl görevini ihmal etmeden başarılı bir şekilde, enerji güvenliği tanımını iklim değişikliği, şehirlerin hava kalitesi ve enerjiye ulaşım  gerçekliklerini karşılayacak biçimde genişlettiği vurgulandı. Financial Times ayrıca ‘’Sayın Birol, politik çekişmelerin içinde kalmadan kendini dünyaya anlatma konunda az rastlanan standartlar oluşturdu.’’ dedi. Dr. Fatih Birol IEA’ya katılmadan önce, altı yıl süreyle Viyana’da Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü(OPEC) bünyesinde petrol piyasaları analisti olarak görevde bulundu. Dr. Fatih ayrıca geçtiğimiz yıllarda pek çok ödüle layık görülmüştü. Forbes Dergisi tarafından dünyanın enerji piyasasında en etkili insanlarından biri olarak gösterilen Birol,2014 yılında Japonya tarafından Yükselen Güneş Nişanı, 2013 yılında Irak tarafından Devlet Onur Ödülü,2012 yılında İsveç tarafından Kutup Yıldızı Nişanı’ı ile ödüllendirilmişti. 2009 yılında, Hollanda Ekonomik İlişkiler Bakanlığı ve Polonya Ekonomi Bakanlığı’ndan aldığı ödüllerin yanında, Almanya Federal Liyakat Nişanı ile ödüllendirilen Birol, 2007 yılında Avusturya Cumhuriyeti Altın Onur Madalyası’na, 2006 yılında ise Fransa Akademik Şövalyelik unvanına layık görüldü. 2005 yılında Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği’nin “Mesleğe Olağanüstü Katkı” ödülünü kazanan Birol, 2004 yılında ABD Enerji Bakanlığı’ndan ve 2002 yılında Rusya Bilimler Akademisi’nden de ödüller aldı.
Dr. Fatih Birol Financial Times tarafından yılın enerji insanı seçildi.

Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) Başkanı ve Sabancı Üniversitesi Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi Onursal Başkanı Dr. Fatih Birol Birleşik Krallık gazetesi Financial Times tarafından yılın enerji insanı seçildi. Uluslararası Enerji Ajansı’nın son on yılda kendisini gerçeklerin ve fikirlerin vazgeçilmez bir kaynağı haline getirdiği belirtilen açıklamada, bu başarıda pek çok insanın rol oynadığı gerçeğinin yanında kilit görevin Dr. Fatih Birol tarafından gerçekleştirildiğinin altı çizildi. Ajansın asıl görevini ihmal etmeden başarılı bir şekilde, enerji güvenliği tanımını iklim değişikliği, şehirlerin hava kalitesi ve enerjiye ulaşım  gerçekliklerini karşılayacak biçimde genişlettiği vurgulandı. Financial Times ayrıca ‘’Sayın Birol, politik çekişmelerin içinde kalmadan kendini dünyaya anlatma konunda az rastlanan standartlar oluşturdu.’’ dedi.

Dr. Fatih Birol IEA’ya katılmadan önce, altı yıl süreyle Viyana’da Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü(OPEC) bünyesinde petrol piyasaları analisti olarak görevde bulundu. Dr. Fatih ayrıca geçtiğimiz yıllarda pek çok ödüle layık görülmüştü. Forbes Dergisi tarafından dünyanın enerji piyasasında en etkili insanlarından biri olarak gösterilen Birol,2014 yılında Japonya tarafından Yükselen Güneş Nişanı, 2013 yılında Irak tarafından Devlet Onur Ödülü,2012 yılında İsveç tarafından Kutup Yıldızı Nişanı’ı ile ödüllendirilmişti.

2009 yılında, Hollanda Ekonomik İlişkiler Bakanlığı ve Polonya Ekonomi Bakanlığı’ndan aldığı ödüllerin yanında, Almanya Federal Liyakat Nişanı ile ödüllendirilen Birol, 2007 yılında Avusturya Cumhuriyeti Altın Onur Madalyası’na, 2006 yılında ise Fransa Akademik Şövalyelik unvanına layık görüldü. 2005 yılında Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği’nin “Mesleğe Olağanüstü Katkı” ödülünü kazanan Birol, 2004 yılında ABD Enerji Bakanlığı’ndan ve 2002 yılında Rusya Bilimler Akademisi’nden de ödüller aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.