Spot Piyasada Elektrik Fiyatları Yüzde 1.7 Oranında Düştü

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:10, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:10 2303+ kez okundu.
 

Spot Piyasada Elektrik Fiyatları Yüzde 1.7 Oranında Düştü

Spot piyasada bir MWh elektriğin günlük fiyat ortalaması en yüksek 196,1 lira, en düşük 140,6 lira olarak belirlendi.

12.02.2018 tarihli gerçekleşmiş üretim verileri ve gerçekleşmiş piyasa fiyatlarına göre bir önceki hafta 179.7 TL/MWh olarak gerçekleşen spot piyasa fiyat ortalaması, %1.7 oranında bir düşüş göstererek 176.7 TL/MWh olarak gerçekleşti.  Geçtiğimiz hafta toplam üretim içinde; yenilenebilir kaynakların payı %25,4, doğal gazın payı %34,1 kömürün payı %40,0 oranında yer tuttu.  Enexion Enerji Danışmanlık Türkiye Genel Müdürü ve Enerji Uzmanı Ceren Özdal, piyasalardaki hareketliliğin önümüzdeki hafta da yükseliş yönlü devam edeceğini söyledi. Spot piyasada enerji fiyatlarında yaşanan yükselişin sanayi kuruluşlarını etkilediğine dikkat çeken Özdal, maliyetlerini düşürmek isteyen şirketlerin enerji tedariğini güvenli liman olarak gördükleri tarifeden sağladıklarına dikkat çekti. Özdal, spot enerji piyasasından alım yapan firmalara risklerini azaltmaları için sürdürülebilir en uygun birim fiyatlarla anlaşma yapmalarını tavsiye etti.  
Spot piyasada bir MWh elektriğin günlük fiyat ortalaması en yüksek 196,1 lira, en düşük 140,6 lira olarak belirlendi.

12.02.2018 tarihli gerçekleşmiş üretim verileri ve gerçekleşmiş piyasa fiyatlarına göre bir önceki hafta 179.7 TL/MWh olarak gerçekleşen spot piyasa fiyat ortalaması, %1.7 oranında bir düşüş göstererek 176.7 TL/MWh olarak gerçekleşti. 

Geçtiğimiz hafta toplam üretim içinde; yenilenebilir kaynakların payı %25,4, doğal gazın payı %34,1 kömürün payı %40,0 oranında yer tuttu. 

Enexion Enerji Danışmanlık Türkiye Genel Müdürü ve Enerji Uzmanı Ceren Özdal, piyasalardaki hareketliliğin önümüzdeki hafta da yükseliş yönlü devam edeceğini söyledi. Spot piyasada enerji fiyatlarında yaşanan yükselişin sanayi kuruluşlarını etkilediğine dikkat çeken Özdal, maliyetlerini düşürmek isteyen şirketlerin enerji tedariğini güvenli liman olarak gördükleri tarifeden sağladıklarına dikkat çekti. Özdal, spot enerji piyasasından alım yapan firmalara risklerini azaltmaları için sürdürülebilir en uygun birim fiyatlarla anlaşma yapmalarını tavsiye etti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.