Türkerler Holding'den Manisa'ya 664 Milyon Dolarlık JES Yatırımı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:10, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:10 2584+ kez okundu.
 

Türkerler Holding'den Manisa'ya 664 Milyon Dolarlık JES Yatırımı

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir'e 664 milyon dolarlık yeni yatırımın yapılacağını belirtti.

Manisa Alaşehir’e hali hazırda 336 milyon dolar hacminde jeotermal enerji santrali (JES) yatırımı yapıldığını söyleyen Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, bölgeye 664 milyon dolarlık daha jeotermal enerji santrali yatırımı olacağını ifade etti. Manisa Alaşehir’de, JES 1 ve JES 2 Jeotermal Santralleri ile toplamda 200 milyon dolar değerinde yatırım yaparak 48 MW kurulu güç elde ettiklerini söyleyen Kazım Türker, 30 MW kapasiteli ve 136 milyon dolar değerinde yılda 220 milyon kWh enerji elde edebileceğimiz JES 3 santralinin de inşaatının devam ettiğini sözlerine ekledi. Yatırımlarının devam edeceğini ifade aden Kazım Türkerler, şunları kaydetti: JES 3 santralı yapımından sonra, sırasıyla JES 4, 5, 6, 7 ve 8 yatırımlarını tamamlayarak toplam 248 MW kapasiteye ulaşmayı hedefldiklerini, projelerin tamamlanmasıyla bölgeye toplamda 1 milyar dolarlık yatırımla, yıllık üretim hacmi 1.8 milyon MWh’ya ulaşacağını ve bölge bir jeotermal enerji üssü haline geleceğini kaydetti.  
Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir'e 664 milyon dolarlık yeni yatırımın yapılacağını belirtti.

Manisa Alaşehir’e hali hazırda 336 milyon dolar hacminde jeotermal enerji santrali (JES) yatırımı yapıldığını söyleyen Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, bölgeye 664 milyon dolarlık daha jeotermal enerji santrali yatırımı olacağını ifade etti.

Manisa Alaşehir’de, JES 1 ve JES 2 Jeotermal Santralleri ile toplamda 200 milyon dolar değerinde yatırım yaparak 48 MW kurulu güç elde ettiklerini söyleyen Kazım Türker, 30 MW kapasiteli ve 136 milyon dolar değerinde yılda 220 milyon kWh enerji elde edebileceğimiz JES 3 santralinin de inşaatının devam ettiğini sözlerine ekledi. Yatırımlarının devam edeceğini ifade aden Kazım Türkerler, şunları kaydetti: JES 3 santralı yapımından sonra, sırasıyla JES 4, 5, 6, 7 ve 8 yatırımlarını tamamlayarak toplam 248 MW kapasiteye ulaşmayı hedefldiklerini, projelerin tamamlanmasıyla bölgeye toplamda 1 milyar dolarlık yatırımla, yıllık üretim hacmi 1.8 milyon MWh’ya ulaşacağını ve bölge bir jeotermal enerji üssü haline geleceğini kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.