Enerji Emtialarında Pozitif Seyir Devam Ediyor

GÜNCEL 27.02.2023 - 12:39, Güncelleme: 27.02.2023 - 12:40 1834+ kez okundu.
 

Enerji Emtialarında Pozitif Seyir Devam Ediyor

Enerji emtialarında geçen hafta pozitif bir seyir gözlemlendi.

Brent petrol yüzde 1,2 ve New York Ticaret Borsası'nda işlem gören doğal gaz dda geçen hafta yüzde 7,7 artış kaydetti. Fiyatlardaki yükselişte, Rusya'nın gelecek dönem petrol arzını azaltabileceğine yönelik haberler etkili olurken, uluslararası basında yer alan haberlere göre, Rusya, martta Batı limanlarından petrol ihracatını şubata göre yüzde 25'e kadar azaltmayı planlıyor. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, 13 Şubat'ta yaptığı açıklamada, martta petrol üretimini günlük 500 bin varil azaltacaklarını duyurmuştu. Uzmanlar, son gelişmelerle piyasaların, günlük 500 bin varillik arz kesintisinden daha derin bir kesintiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor.
Enerji emtialarında geçen hafta pozitif bir seyir gözlemlendi.

Brent petrol yüzde 1,2 ve New York Ticaret Borsası'nda işlem gören doğal gaz dda geçen hafta yüzde 7,7 artış kaydetti.

Fiyatlardaki yükselişte, Rusya'nın gelecek dönem petrol arzını azaltabileceğine yönelik haberler etkili olurken, uluslararası basında yer alan haberlere göre, Rusya, martta Batı limanlarından petrol ihracatını şubata göre yüzde 25'e kadar azaltmayı planlıyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, 13 Şubat'ta yaptığı açıklamada, martta petrol üretimini günlük 500 bin varil azaltacaklarını duyurmuştu.

Uzmanlar, son gelişmelerle piyasaların, günlük 500 bin varillik arz kesintisinden daha derin bir kesintiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.