Gürmen Group RE100 Platformuna Kabul Edildi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:11, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:11 2979+ kez okundu.
 

Gürmen Group RE100 Platformuna Kabul Edildi

Gürmen Group, RE100 platformuna kabul edilen ilk Türk şirketi oldu.

Gürmen Group, Ikea Group, Aeon, Aviva, AXA, BBVA, Danone, E-bay, Facebook, General Motors, Goldman Sachs, Google  gibi dünya çapında 150'nin üzerinde markanın yer aldığı RE100’e giren ilk Türk şirketi oldu. Her saniye dünyadaki  elektrik tüketiminin yaklaşık üçte ikisinin kullanıldığı gerçeğinden  hareket eden RE100 üyeleri kullandıkları elektriği yenilenebilir  kaynaklardan karşılayarak iklim değişikliği etkilerinin en aza  indirgenmesinde önemli bir rol oynuyor. RE100'de telekomünikasyondan tekstile, otomotivden mobilya sektörüne kadar 150'nin  üzerinde marka bulunuyor. Türkiye'de hazır giyim ve perakende, enerji, madencilik, tarım ve  hayvancılık ile inşaat, gayrimenkul geliştirme gibi farklı alanlarda  faaliyet gösteren Gürmen Group, yenilenebilir enerji alanındaki  yatırımlarının ilk adımı olarak 2010 yılında Maspo Enerji Sanayi ve  Ticaret A.Ş.'yi kurdu. Manisa Alaşehir'de jeotermal enerji üretimine  başlayan grup, yenilenebilir enerji konusundaki yıllık 10 MW'lık  üretim miktarıyla toplam tüketiminin üzerinde kapasiteye ulaşmayı  başardı. Kapasitenin gelecek yıl sonuna kadar yaklaşık 40 MW'a  ulaşması planlanıyor.  RE100 girişimini organize eden The Climate Group CEO'su Helen Clarkson, Gürmen Group'un başarısıyla ilgili olarak şu açıklamayı  yaptı: "Temiz enerji ve iklim değişikliği konularındaki liderliği için Gürmen Group'u tebrik ediyoruz. Yüzde 100 yenilenebilir elektrik  taahhüdüyle Türkiye'deki binlerce firmaya örnek teşkil etmekle  birlikte yenilenebilir enerjinin ekonomik büyümeye nasıl destek  olabileceğini gösteriyor. Bu yıl Climate Week'te RE100'ün yeni  coğrafyalara ulaşmasını kutluyoruz, Gürmen Group gibi yenilenebilir  enerjiyi bir iş fırsatı olarak gören firmalar olmasaydı bunun  gerçekleşmesi mümkün olmazdı." dedi.
Gürmen Group, RE100 platformuna kabul edilen ilk Türk şirketi oldu.

Gürmen Group, Ikea Group, Aeon, Aviva, AXA, BBVA, Danone, E-bay, Facebook, General Motors, Goldman Sachs, Google  gibi dünya çapında 150'nin üzerinde markanın yer aldığı RE100’e giren ilk Türk şirketi oldu.

Her saniye dünyadaki  elektrik tüketiminin yaklaşık üçte ikisinin kullanıldığı gerçeğinden  hareket eden RE100 üyeleri kullandıkları elektriği yenilenebilir  kaynaklardan karşılayarak iklim değişikliği etkilerinin en aza  indirgenmesinde önemli bir rol oynuyor. RE100'de telekomünikasyondan tekstile, otomotivden mobilya sektörüne kadar 150'nin  üzerinde marka bulunuyor.

Türkiye'de hazır giyim ve perakende, enerji, madencilik, tarım ve  hayvancılık ile inşaat, gayrimenkul geliştirme gibi farklı alanlarda  faaliyet gösteren Gürmen Group, yenilenebilir enerji alanındaki  yatırımlarının ilk adımı olarak 2010 yılında Maspo Enerji Sanayi ve 
Ticaret A.Ş.'yi kurdu. Manisa Alaşehir'de jeotermal enerji üretimine  başlayan grup, yenilenebilir enerji konusundaki yıllık 10 MW'lık  üretim miktarıyla toplam tüketiminin üzerinde kapasiteye ulaşmayı  başardı. Kapasitenin gelecek yıl sonuna kadar yaklaşık 40 MW'a  ulaşması planlanıyor. 

RE100 girişimini organize eden The Climate Group CEO'su Helen Clarkson, Gürmen Group'un başarısıyla ilgili olarak şu açıklamayı  yaptı: "Temiz enerji ve iklim değişikliği konularındaki liderliği için Gürmen Group'u tebrik ediyoruz. Yüzde 100 yenilenebilir elektrik  taahhüdüyle Türkiye'deki binlerce firmaya örnek teşkil etmekle  birlikte yenilenebilir enerjinin ekonomik büyümeye nasıl destek  olabileceğini gösteriyor. Bu yıl Climate Week'te RE100'ün yeni  coğrafyalara ulaşmasını kutluyoruz, Gürmen Group gibi yenilenebilir  enerjiyi bir iş fırsatı olarak gören firmalar olmasaydı bunun  gerçekleşmesi mümkün olmazdı." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.