UAEA 2018-2023 Türkiye Ülke Çerçeve Programı İmzalandı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:11, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:11 3621+ kez okundu.
 

UAEA 2018-2023 Türkiye Ülke Çerçeve Programı İmzalandı

Viyana'da düzenlenen Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Konferansında "2018-2023 Türkiye Ülke Çerçeve Programı (CPF)" imzalandı.

Türkiye Ülke Çerçeve Programı (Country Programme Framework-CPF), Türkiye ve UAEA arasında 2018-2023 dönemi için önerilen 5 yıllık teknik işbirliği programının belirlendiği ve önerilen programın, nükleer enerji, nükleer ve radyasyon güvenliği ve emniyeti, acil durum hazırlığı ve müdahalesi, nükleer bilgi yönetimi ve kapasite geliştirme, insan sağlığı ve beslenme, radyasyon uygulamaları, izotop ve radyasyon teknolojisi alanlarında karşılıklı olarak kabul edilen kalkınma önceliklerini ve ihtiyaçlarının ele alınacağı söylendi. Programda yer alan öncelikler ve ihtiyaçların, Türkiye'nin 2014-2018 için Onuncu Kalkınma Planı, diğer ilgili sektörel ve uluslararası kalkınma planları ve hedeflerinden tespit edilmiş olup Ajansın Teknik İşbirliği (TC) programlarına dayandığı belirtilen açıklamada, “CPF, TAEK tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'ndaki ilgili paydaşlarla kapsamlı istişarelerde bulunularak hazırlandığı ve Ulusal İrtibat Sorumlusu olarak TAEK, aynı zamanda UAEA'nın önerilen programının uygulanmasında kilit paydaş olacaktır.” şeklinde ifade edildi.
Viyana'da düzenlenen Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Konferansında "2018-2023 Türkiye Ülke Çerçeve Programı (CPF)" imzalandı.

Türkiye Ülke Çerçeve Programı (Country Programme Framework-CPF), Türkiye ve UAEA arasında 2018-2023 dönemi için önerilen 5 yıllık teknik işbirliği programının belirlendiği ve önerilen programın, nükleer enerji, nükleer ve radyasyon güvenliği ve emniyeti, acil durum hazırlığı ve müdahalesi, nükleer bilgi yönetimi ve kapasite geliştirme, insan sağlığı ve beslenme, radyasyon uygulamaları, izotop ve radyasyon teknolojisi alanlarında karşılıklı olarak kabul edilen kalkınma önceliklerini ve ihtiyaçlarının ele alınacağı söylendi.

Programda yer alan öncelikler ve ihtiyaçların, Türkiye'nin 2014-2018 için Onuncu Kalkınma Planı, diğer ilgili sektörel ve uluslararası kalkınma planları ve hedeflerinden tespit edilmiş olup Ajansın Teknik İşbirliği (TC) programlarına dayandığı belirtilen açıklamada, “CPF, TAEK tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'ndaki ilgili paydaşlarla kapsamlı istişarelerde bulunularak hazırlandığı ve Ulusal İrtibat Sorumlusu olarak TAEK, aynı zamanda UAEA'nın önerilen programının uygulanmasında kilit paydaş olacaktır.” şeklinde ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.