Petkim'den "Enflasyonla Topyekün Mücadele"ye Tam Destek

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:11, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:11 2528+ kez okundu.
 

Petkim'den "Enflasyonla Topyekün Mücadele"ye Tam Destek

Petkim, Enflasyonla Topyekün Mücadele programına tam destek verdiğini açıkladı.

SOCAR Türkiye'nin iştiraki Petkim, enflasyonla mücadeleye destek  vermek ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ürettiği  ekonomik değeri yüksek ürünleri indirimli fiyatlarla sanayicinin  kullanımına sunacağını açıkladı. Petkim, 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren inşaat,  tarım, otomotiv, elektrik, elektronik, ambalaj, tekstil sektörlerinin  hammadde ihtiyaçlarını indirimli fiyatlarla karşılayacak.  Petkim'in Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunan güçlü bir  kuruluş olarak enflasyonla mücadeleye de destek vereceğini söyleyen Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, "Türkiye'de onlarca sektörün  tedarikçisi olarak ürettiğimiz ürünlerle Türkiye ekonomisine değer  katmak için aralıksız çalışıyoruz" dedi. Türkiye'nin ilk petrokimya  şirketi olarak sorumlulukları olduğunu dile getiren Mammadov, "Türkiye  önemli bir dönemden geçiyor. Ekonominin ve Türk Lirası'nın  dalgalanmalar yaşadığı son aylarda, kamu ve özel sektörün tüm  oyuncularının birlikte başladığı mücadeleye biz de katılmak istedik. Türkiye ekonomisi sağlam temellere dayanan, güçlü bir ekonomi. Biz tüm  yatırımlarımızda olduğu gibi ekonomiyi de uzun vadeli değerlendiriyor  ve Türkiye'ye güveniyoruz. Bu güvenin bir göstergesi olarak,  ürünlerimizi piyasaya indirimli fiyatlarla sağlayarak, Türkiye  ekonomisine katkımızı sunacağız" diye konuştu.  Petkim'in enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla  sanayiciye destek sunacağı ürünler, Türkiye'de pek çok sektörün önemli  hammaddelerini oluşturuyor. Petkim, 1 Aralık itibarıyla Alçak Yoğunluklu Polietilen (AYPE), Alçak Yoğunluk Polietilen Tubuler (AYPE-T) ve Yüksek Yoğunluk Polietilen (YYPE) ürünlerinde ton başına 20 dolar  polipropilen ürün türlerinde ton başına 30 dolar  spot satış  fiyatlarında ise Polipropilen, Saf Terafitalik Asit (PTA) ve Etilen Gilikol (MEG) ürünlerinde ton başına 20 dolarlık indirim uygulayacak. Ayrıca, AYPE, AYPE-T 2-1 ürününde yüzde 6 olan indirim oranı yüzde 10'a, AYPE, AYPE-T'de 2-2 ürününde yüzde 9 olan indirim oranı yüzde 15'e yükseltilecek. 
Petkim, Enflasyonla Topyekün Mücadele programına tam destek verdiğini açıkladı.

SOCAR Türkiye'nin iştiraki Petkim, enflasyonla mücadeleye destek  vermek ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ürettiği  ekonomik değeri yüksek ürünleri indirimli fiyatlarla sanayicinin  kullanımına sunacağını açıkladı. Petkim, 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren inşaat,  tarım, otomotiv, elektrik, elektronik, ambalaj, tekstil sektörlerinin  hammadde ihtiyaçlarını indirimli fiyatlarla karşılayacak. 

Petkim'in Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunan güçlü bir  kuruluş olarak enflasyonla mücadeleye de destek vereceğini söyleyen Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, "Türkiye'de onlarca sektörün  tedarikçisi olarak ürettiğimiz ürünlerle Türkiye ekonomisine değer  katmak için aralıksız çalışıyoruz" dedi. Türkiye'nin ilk petrokimya  şirketi olarak sorumlulukları olduğunu dile getiren Mammadov, "Türkiye  önemli bir dönemden geçiyor. Ekonominin ve Türk Lirası'nın  dalgalanmalar yaşadığı son aylarda, kamu ve özel sektörün tüm  oyuncularının birlikte başladığı mücadeleye biz de katılmak istedik. Türkiye ekonomisi sağlam temellere dayanan, güçlü bir ekonomi. Biz tüm  yatırımlarımızda olduğu gibi ekonomiyi de uzun vadeli değerlendiriyor  ve Türkiye'ye güveniyoruz. Bu güvenin bir göstergesi olarak,  ürünlerimizi piyasaya indirimli fiyatlarla sağlayarak, Türkiye  ekonomisine katkımızı sunacağız" diye konuştu. 

Petkim'in enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla  sanayiciye destek sunacağı ürünler, Türkiye'de pek çok sektörün önemli  hammaddelerini oluşturuyor. Petkim, 1 Aralık itibarıyla Alçak Yoğunluklu Polietilen (AYPE), Alçak Yoğunluk Polietilen Tubuler (AYPE-T) ve Yüksek Yoğunluk Polietilen (YYPE) ürünlerinde ton başına 20 dolar  polipropilen ürün türlerinde ton başına 30 dolar  spot satış  fiyatlarında ise Polipropilen, Saf Terafitalik Asit (PTA) ve Etilen Gilikol (MEG) ürünlerinde ton başına 20 dolarlık indirim uygulayacak. Ayrıca, AYPE, AYPE-T 2-1 ürününde yüzde 6 olan indirim oranı yüzde 10'a, AYPE, AYPE-T'de 2-2 ürününde yüzde 9 olan indirim oranı yüzde 15'e yükseltilecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.