ÇEDAŞ'ın Yüksek Gerilim Laboratuvarı Hizmete Girdi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:11, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:11 2337+ kez okundu.
 

ÇEDAŞ'ın Yüksek Gerilim Laboratuvarı Hizmete Girdi

Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) tarafından Sivas'ta kurulan "Yüksek Gerilim Laboratuvarı"nın açılışı yapıldı.

Cengiz ve Koloğlu Holding'in elektrik dağıtım sektöründe hizmet  veren üç şirketi tarafından, sektörün nitelikli eleman ihtiyacına  çözüm üretmek hedefiyle hayata geçirilen Enerjinin Yıldızları Projesi'nde, “yıldızların” eğitimi başladı. Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) tarafından Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan “Yüksek Gerilim Laboratuvar”'nın resmi açılışı törenle yapıldı. MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile yapılan Mesleki Eğitim Protokolü çerçevesinde, AB standartlarında kurulan  laboratuvarda öğrenciler uygulamalı eğitim fırsatına sahip olacak. Proje çerçevesinde yeniden hayat bulan Yüksek Gerilim Dalı'nda bu yıl 16 öğrenci eğitim alacak. Törende konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan,"Türkiye'de başarılı  olamayan öğrencileri aileleri meslek liselerine gönderirdi. Oysa erken  yaşta meslek edinmek, insanı güçlendirir. Okul-sanayi işbirlikleri  arttıkça aranan eleman sorunu da çözülecektir. Enerjinin Yıldızları  Projesi kapsamında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne  geldiğimde öğrencilerin heyecanını gördüm ve ben de oldukça  heyecanlandım. Hem öğrencilere hem ülkeye kazandırdıkları için Cengiz  ve Koloğlu şirketler grubuna teşekkür eder, çalışmanın başka okullarda  da geliştirilmesini dilerim" dedi. MEB Kalite Geliştirme Daire Başkanı İsmail Güler de, "Enerjinin Yıldızları Projesi, öğrencilere staj ve istihdam, öğretmenlere iş  imkânı vermesi açısından oldukça önemli bir girişim. Biz bakanlık  olarak mesleki ve teknik lisede okuyan öğrencilerimizin okurken  sektörle iç içe olmaları taraftarıyız. Bu şekilde istihdam ve eğitim  arasında da bir ilişki kurabiliriz. Ben de böylesi bir projeye ön ayak  oldukları için Cengiz ve Koloğlu şirketler grubunun dağıtım  şirketlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Yüksek Gerilim Dalı'nı tercih eden öğrencilerin, elektriğin  üretiminden, iletim ve dağıtımına kadar tüm kademeleri laboratuvarda  uygulamalı olarak görme fırsatına sahip olacağını dile getiren Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Niyaz Kıvılcım da, "Biz,  bu özel bölümde, özel eğitim alan öğrencilerimizi yalnız bırakmamaya  kararlıyız. Bir yandan ÇEDAŞ'ta bu işin ehli olan arkadaşlarımız  mentorluk yaparak öğrencilerimiz ile deneyimlerini paylaşırken diğer  yandan da başarılı öğrencilere burs vererek destek oluyoruz. Yine bu  dalda eğitim alan öğrencilerimize staj imkânı da sunarken iş hayatına  ilk adımı atmaları konusunda da yanlarında yer alıyoruz. Bizlerin  mesleki tecrübesi ile değerli öğretmenlerimizin bilgi ve birikimlerini  aynı potada eriten Enerjinin Yıldızları projemizin Türk eğitim  sistemine, öğrencilerimize, sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum"  değerlendirmesinde bulundu. 
Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) tarafından Sivas'ta kurulan "Yüksek Gerilim Laboratuvarı"nın açılışı yapıldı.

Cengiz ve Koloğlu Holding'in elektrik dağıtım sektöründe hizmet  veren üç şirketi tarafından, sektörün nitelikli eleman ihtiyacına  çözüm üretmek hedefiyle hayata geçirilen Enerjinin Yıldızları Projesi'nde, “yıldızların” eğitimi başladı. Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) tarafından Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan “Yüksek Gerilim Laboratuvar”'nın resmi açılışı törenle yapıldı.

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile yapılan Mesleki Eğitim Protokolü çerçevesinde, AB standartlarında kurulan  laboratuvarda öğrenciler uygulamalı eğitim fırsatına sahip olacak. Proje çerçevesinde yeniden hayat bulan Yüksek Gerilim Dalı'nda bu yıl 16 öğrenci eğitim alacak.

Törende konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan,"Türkiye'de başarılı  olamayan öğrencileri aileleri meslek liselerine gönderirdi. Oysa erken  yaşta meslek edinmek, insanı güçlendirir. Okul-sanayi işbirlikleri  arttıkça aranan eleman sorunu da çözülecektir. Enerjinin Yıldızları 
Projesi kapsamında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne  geldiğimde öğrencilerin heyecanını gördüm ve ben de oldukça  heyecanlandım. Hem öğrencilere hem ülkeye kazandırdıkları için Cengiz  ve Koloğlu şirketler grubuna teşekkür eder, çalışmanın başka okullarda  da geliştirilmesini dilerim" dedi.

MEB Kalite Geliştirme Daire Başkanı İsmail Güler de, "Enerjinin Yıldızları Projesi, öğrencilere staj ve istihdam, öğretmenlere iş  imkânı vermesi açısından oldukça önemli bir girişim. Biz bakanlık  olarak mesleki ve teknik lisede okuyan öğrencilerimizin okurken  sektörle iç içe olmaları taraftarıyız. Bu şekilde istihdam ve eğitim  arasında da bir ilişki kurabiliriz. Ben de böylesi bir projeye ön ayak  oldukları için Cengiz ve Koloğlu şirketler grubunun dağıtım  şirketlerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yüksek Gerilim Dalı'nı tercih eden öğrencilerin, elektriğin  üretiminden, iletim ve dağıtımına kadar tüm kademeleri laboratuvarda  uygulamalı olarak görme fırsatına sahip olacağını dile getiren Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Niyaz Kıvılcım da, "Biz,  bu özel bölümde, özel eğitim alan öğrencilerimizi yalnız bırakmamaya  kararlıyız. Bir yandan ÇEDAŞ'ta bu işin ehli olan arkadaşlarımız  mentorluk yaparak öğrencilerimiz ile deneyimlerini paylaşırken diğer  yandan da başarılı öğrencilere burs vererek destek oluyoruz. Yine bu  dalda eğitim alan öğrencilerimize staj imkânı da sunarken iş hayatına  ilk adımı atmaları konusunda da yanlarında yer alıyoruz. Bizlerin  mesleki tecrübesi ile değerli öğretmenlerimizin bilgi ve birikimlerini  aynı potada eriten Enerjinin Yıldızları projemizin Türk eğitim  sistemine, öğrencilerimize, sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum"  değerlendirmesinde bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.