Mısır Araştırma Reaktörü İçin Nükleer Yakıtı TVEL'den Tedarik Ediyor

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:12, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:12 3333+ kez okundu.
 

Mısır Araştırma Reaktörü İçin Nükleer Yakıtı TVEL'den Tedarik Ediyor

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu ROSATOM'un yakıt şirketi TVEL, Mısır'daki ETTR-2 araştırma reaktörü için bir dizi nükleer yakıt bileşeni tedarik etti.

Yakıt bileşenleri, araştırma reaktörleri için anahtar Rus  nükleer yakıt üreticisi TVEL'in bir kuruluşu olan Novosibirsk Kimyasal Konsantre Tesisi (NCCP PJSC) tarafından üretildi. Sevkiyatlar, 2018  yılında NCCP PJSC ile Mısır Atom Enerjisi Kurumu arasında imzalanmış  olan, TVEL JSC'nin koordinasyonuyla çeşitli sözleşmeler kapsamında  gerçekleştirildi. Tedarik edilen bileşenler, Inshas'ta Nükleer Araştırma Merkezinde ETRR-2 reaktörü için nükleer yakıt üretimi için kullanılacak. Arjantin  tasarımlı çok amaçlı nükleer reaktör ETRR-2, parçacık fiziği, malzeme  mühendisliği, nükleer tıp gibi çeşitli araştırmalar ve kararlı  izotopların üretimi için kullanılıyor. TVEL'in Ticaret ve Uluslararası İşletmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Oleg Grigoriyev,   "Projenin başarısı, müşterinin ve tedarikçinin proje ekipleri  arasındaki verimli işbirliğinin bir sonucudur. Rosatom'un yakıt  şirketi TVEL, Mısır'ı önemli ve geleceği parlak bir pazar olarak  görüyor. 2017 yılında, TVEL'in El Dabaa Nükleer Santralinin nükleer  yakıt tedariki sözleşmesi yürürlüğe girdi. Sözleşme, tüm faaliyet  süresi boyunca toplam 4800 MW kapasiteye sahip El Dabaa santralinin  dört güç ünitesinin tamamını da kapsıyor. Ayrıca, başka bir TVEL'in  yan kuruluşu olan Merkezi Tasarım ve Teknoloji Enstitüsü, bir tasarım  taşeronu olarak El Dabaa NGS'den harcanan nükleer yakıt için depolama  tesisinin yapımında yer alıyor." dedi.
Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu ROSATOM'un yakıt şirketi TVEL, Mısır'daki ETTR-2 araştırma reaktörü için bir dizi nükleer yakıt bileşeni tedarik etti.

Yakıt bileşenleri, araştırma reaktörleri için anahtar Rus  nükleer yakıt üreticisi TVEL'in bir kuruluşu olan Novosibirsk Kimyasal Konsantre Tesisi (NCCP PJSC) tarafından üretildi. Sevkiyatlar, 2018  yılında NCCP PJSC ile Mısır Atom Enerjisi Kurumu arasında imzalanmış  olan, TVEL JSC'nin koordinasyonuyla çeşitli sözleşmeler kapsamında  gerçekleştirildi.

Tedarik edilen bileşenler, Inshas'ta Nükleer Araştırma Merkezinde ETRR-2 reaktörü için nükleer yakıt üretimi için kullanılacak. Arjantin  tasarımlı çok amaçlı nükleer reaktör ETRR-2, parçacık fiziği, malzeme  mühendisliği, nükleer tıp gibi çeşitli araştırmalar ve kararlı  izotopların üretimi için kullanılıyor.

TVEL'in Ticaret ve Uluslararası İşletmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Oleg Grigoriyev,   "Projenin başarısı, müşterinin ve tedarikçinin proje ekipleri  arasındaki verimli işbirliğinin bir sonucudur. Rosatom'un yakıt  şirketi TVEL, Mısır'ı önemli ve geleceği parlak bir pazar olarak  görüyor. 2017 yılında, TVEL'in El Dabaa Nükleer Santralinin nükleer  yakıt tedariki sözleşmesi yürürlüğe girdi. Sözleşme, tüm faaliyet  süresi boyunca toplam 4800 MW kapasiteye sahip El Dabaa santralinin  dört güç ünitesinin tamamını da kapsıyor. Ayrıca, başka bir TVEL'in  yan kuruluşu olan Merkezi Tasarım ve Teknoloji Enstitüsü, bir tasarım  taşeronu olarak El Dabaa NGS'den harcanan nükleer yakıt için depolama  tesisinin yapımında yer alıyor." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.