İkinci Güneş YEKA İptal Edildi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:12, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:12 2543+ kez okundu.
 

İkinci Güneş YEKA İptal Edildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, ikincisi yapılacak olan Güneş Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesi iptal edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının konu ile ilgili ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İptal ilanında "05/10/2018 tarih ve 20556 sayısı Resmi Gazetede yayımlanan Güneş Enerjisine Dayalı Yenilebilir Enerji Kaynak Alanları ve Bağlantı Kapasitesinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı kapsamında duyuran yarışma iptal edilmiştir." denildi. EPDK, 5 Ekim'de güneş enerjisi santrallerinin kurulması amacıyla Şanlıurfa-Viranşehir’de 500 (beşyüz) MWe, Hatay-Erzin’de 200 (ikiyüz) MWe ve Niğde-Bor’da 300 (üçyüz) MWe gücünde olacak şekilde Bağlantı Kapasitelerinin ve ilgili Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) içinde belirlenen sahaların kullanım hakkının 30 yıl süreyle tahsis edilmesine yönelik olarak 3 ayrı yarışma yapılacağını açıklamıştı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından, ikincisi yapılacak olan Güneş Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesi iptal edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının konu ile ilgili ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İptal ilanında "05/10/2018 tarih ve 20556 sayısı Resmi Gazetede yayımlanan Güneş Enerjisine Dayalı Yenilebilir Enerji Kaynak Alanları ve Bağlantı Kapasitesinin Tahsisine İlişkin Yarışma İlanı kapsamında duyuran yarışma iptal edilmiştir." denildi.

EPDK, 5 Ekim'de güneş enerjisi santrallerinin kurulması amacıyla Şanlıurfa-Viranşehir’de 500 (beşyüz) MWe, Hatay-Erzin’de 200 (ikiyüz) MWe ve Niğde-Bor’da 300 (üçyüz) MWe gücünde olacak şekilde Bağlantı Kapasitelerinin ve ilgili Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) içinde belirlenen sahaların kullanım hakkının 30 yıl süreyle tahsis edilmesine yönelik olarak 3 ayrı yarışma yapılacağını açıklamıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.