Rönesans ile Saipem Şirketleri Rusya'da LNG Tesisi İnşa Edecek

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:12, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:12 2269+ kez okundu.
 

Rönesans ile Saipem Şirketleri Rusya'da LNG Tesisi İnşa Edecek

Rönesans ile Saipem şirketleri Rusya'da yaklaşık değeri 2 milyar 200 milyon euro'luk LNG tesis inşaatı sözleşmesine imza attılar.

Rönesans, LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) sektöründe dünyanın en  zorlu şartlarında elde ettiği bilgi birikimi ve tecrübeyle Rusya’nın Murmansk  bölgesinde yeni  projelere imza atıyor. Rönesans grup şirketlerinden Rönesans Endüstri Tesisleri (RHI), İtalyan enerji şirketi Saipem ile kurduğu ortak girişimle, Rusya’nın “Arktik LNG 2” projesi kapsamında bazı tesislerinin tasarım  ve inşaatını birlikte yapmak üzere anlaşmaya vardığını açıkladı.  İtalya’nın başkenti Roma’da imzalanan sözleşmenin yatırım bedeli  yaklaşık 2 milyar 200 milyon euro. Ortak girişimde bulunan Rönesans Holding ve Saipem yüzde 50’lik paya sahip olacak. Dünyanın en büyük LNG  projelerinden biri olmaya hazırlanan Arktik LNG 2’nin tüm yatırım  maliyetinin ise yaklaşık 25 milyar 500 milyon dolar olacağı belirtiliyor.  Öncesinde yine Rusya’nın Yamal Bölgesi’nde LNG projesine imza atan Rönesans, bu yeni ortaklıkla birlikte küresel LNG pazarının da önemli  oyuncularından biri olduğunu ortaya koyuyor. İmzalanan sözleşme  doğrultusunda iki şirket, her biri yılda yaklaşık 6,6 milyon ton  kapasiteye sahip (MTPA), üç Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) tesisinin  inşası gerçekleştirecek. Ortak girişim kapsamında, 330x152 metrelik  bir yüzey üzerinde bulunan 30 metrelik üç adet “Yerçekimi esaslı  yapı”nın tasarım ve yapımı üstleniliyor. Toplam 7 yılda tamamlanması  hedeflenen projenin yapım aşaması Murmansk'daki Novatek tesislerindeki  rıhtımda tamamlanacak  oradan deniz yoluyla yüzdürülerek Gydan  Yarımadası'nın batı kesiminde, Yamal-Nenets'in Özerk İdari Bölgesinde  bulunan Tazovsky’e taşınacak ve burada faaliyete geçecek.  
Rönesans ile Saipem şirketleri Rusya'da yaklaşık değeri 2 milyar 200 milyon euro'luk LNG tesis inşaatı sözleşmesine imza attılar.

Rönesans, LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) sektöründe dünyanın en  zorlu şartlarında elde ettiği bilgi birikimi ve tecrübeyle Rusya’nın Murmansk  bölgesinde yeni  projelere imza atıyor. Rönesans grup şirketlerinden Rönesans Endüstri Tesisleri (RHI), İtalyan enerji şirketi Saipem ile kurduğu ortak girişimle, Rusya’nın “Arktik LNG 2” projesi kapsamında bazı tesislerinin tasarım  ve inşaatını birlikte yapmak üzere anlaşmaya vardığını açıkladı. 

İtalya’nın başkenti Roma’da imzalanan sözleşmenin yatırım bedeli  yaklaşık 2 milyar 200 milyon euro. Ortak girişimde bulunan Rönesans Holding ve Saipem yüzde 50’lik paya sahip olacak. Dünyanın en büyük LNG  projelerinden biri olmaya hazırlanan Arktik LNG 2’nin tüm yatırım  maliyetinin ise yaklaşık 25 milyar 500 milyon dolar olacağı belirtiliyor. 

Öncesinde yine Rusya’nın Yamal Bölgesi’nde LNG projesine imza atan Rönesans, bu yeni ortaklıkla birlikte küresel LNG pazarının da önemli  oyuncularından biri olduğunu ortaya koyuyor. İmzalanan sözleşme  doğrultusunda iki şirket, her biri yılda yaklaşık 6,6 milyon ton  kapasiteye sahip (MTPA), üç Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) tesisinin  inşası gerçekleştirecek. Ortak girişim kapsamında, 330x152 metrelik  bir yüzey üzerinde bulunan 30 metrelik üç adet “Yerçekimi esaslı  yapı”nın tasarım ve yapımı üstleniliyor. Toplam 7 yılda tamamlanması  hedeflenen projenin yapım aşaması Murmansk'daki Novatek tesislerindeki  rıhtımda tamamlanacak  oradan deniz yoluyla yüzdürülerek Gydan 
Yarımadası'nın batı kesiminde, Yamal-Nenets'in Özerk İdari Bölgesinde  bulunan Tazovsky’e taşınacak ve burada faaliyete geçecek.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.