Elbirliği Sistemi ile Yıllık 48 milyon KWh Elektrik Üretimi

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:12, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:12 2417+ kez okundu.
 

Elbirliği Sistemi ile Yıllık 48 milyon KWh Elektrik Üretimi

Türkiye'nin enerji alanındaki çalışmalarına yön vermeyi amaçlayan ve sektörün devlerini buluşturan 2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde gerçekleşti.

Enerji alanında önemli faaliyetlerde bulunduklarını belirten Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “Emin Enerji olarak özellikle  güneş enerjisi alanında ülkemize önemli yatırımlarda bulunuyoruz. Enerjide dışa bağımlılığı en aza indirmek adına hedefimiz  enerji  kaynaklarını yatırıma dönüştürmek, her proje için özel çözümler  üretmek ve ülkemize çevre dostu ve sorunsuz enerji sağlamak” dedi.  Üstün “Türkiye’de ilk defa enerji  sektöründe Elbirliği Sistemi’ni uyguladık. Nisan 2018 itibariyle 40  milyon doların üzerinde harcama ile Ankara bölgesinde 2,6 MW, Afyon  bölgesinde 11,8 MW ve Bilecik bölgesinde 17,8 MW olmak üzere toplam 32,2 MW güneş enerjisi santrali yatırımı yaptık. Bu yatırımlardan  yıllık 48 milyon KWh elektrik enerjisi elde ettik. 2018 yılında mevcut 5 santralimize 4,1 MW'lik Akpınar Güneş Enerji Santralimizi de ekledik”.diye konuştu.
Türkiye'nin enerji alanındaki çalışmalarına yön vermeyi amaçlayan ve sektörün devlerini buluşturan 2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde gerçekleşti.

Enerji alanında önemli faaliyetlerde bulunduklarını belirten Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “Emin Enerji olarak özellikle  güneş enerjisi alanında ülkemize önemli yatırımlarda bulunuyoruz. Enerjide dışa bağımlılığı en aza indirmek adına hedefimiz  enerji  kaynaklarını yatırıma dönüştürmek, her proje için özel çözümler  üretmek ve ülkemize çevre dostu ve sorunsuz enerji sağlamak” dedi. 

Üstün “Türkiye’de ilk defa enerji  sektöründe Elbirliği Sistemi’ni uyguladık. Nisan 2018 itibariyle 40  milyon doların üzerinde harcama ile Ankara bölgesinde 2,6 MW, Afyon  bölgesinde 11,8 MW ve Bilecik bölgesinde 17,8 MW olmak üzere toplam 32,2 MW güneş enerjisi santrali yatırımı yaptık. Bu yatırımlardan  yıllık 48 milyon KWh elektrik enerjisi elde ettik. 2018 yılında mevcut 5 santralimize 4,1 MW'lik Akpınar Güneş Enerji Santralimizi de ekledik”.diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.