Ahşap Fabrikası GES İle 3000 Ağaç Kurtardı

ŞİRKET 22.08.2023 - 11:30, Güncelleme: 22.08.2023 - 12:41 3749+ kez okundu.
 

Ahşap Fabrikası GES İle 3000 Ağaç Kurtardı

Tokat Turhal OSB’de bulunan Akasya Ahşap Ambalaj, entegre ahşap ürünleri fabrika çatılarına Tokat bölgesindeki en büyük çatı üzeri güneş enerjisi santrallerinden biri kuruldu. 1,2 MW gücündeki güneş santralinin yıllık 1.500.000 kilowatt saatin üzerinde elektrik üretmesi bekleniyor. Bu elektrik üretimi ile yıllık 500.000 kg CO2 engellenmiş, 3000’e yakın ağaç kurtarılmış olacak.

Güneş enerjisinden faydalanan firmaların sayısı artmaya devam ediyor. Yenilenebilir enerjiye geçisin hızlanmasında etkin rol oynayan güneş enerjisi santralleri (GES) üreticilerin elektrik giderlerinin azalmasına da katkı sağlıyor. Tokat Turhal OSB’de bulunan Akasya Ahşap Ambalaj firmasına ait entegre ahşap ürünleri fabrika çatılarına 1,2 MW gücündeki güneş enerjisi santrali kuruldu. Hem çevreye hem bütçeye katkı Tokat bölgesindeki en büyük çatı üzeri güneş enerji santrallerinden biri olan yatırım ile yıllık 1.500.000 kilowatt saatin üzerinde elektrik üretilmesi bekleniyor. Çatısına kurduğu GES ile elektrik giderlerinden de büyük oranda tasarruf sağlayan firma aynı zamanda yenilenebilir enerji kullanımı ile karbon ayak izinin azalmasına da katkı sağlayacak. Hedeflenen elektrik üretimi ile yıllık 500.000 kg CO2 engellenmiş, 3000’e yakın ağaç kurtarılmış olacak. Daha yeşil bir gelecek için GES Firmanın diğer fabrikalarında da GES için gerekli fizibilite ve projelendirme çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekti. Akasya Ahşap Ambalaj ve Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Yücel İnce şöyle devam etti:  “Şirketimize ait Bolu, İstanbul, Manisa’daki fabrikalarımızda ve depolarımızda da enerjimizi güneşten üreteceğiz. Daha yeşil bir gelecek için GES yatırımlarımız devam edecek. Yenilenebilir enerjinin yanı sıra enerji verimliliği konusunda da gerekli inovasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek 3 yılda tükettiğimiz elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacağız.” GES Projesinin mimarı Sunera Yenilenebilir Enerji Akasya Ahşap Ambalaj’ın GES projesinin kurulumu, Sunera Yenilenebilir Enerji ile tamamlandı. Firma olarak güneş enerji santrallerinde projelendirme ve kurulum hizmeti verdiklerini belirten Sunera Yenilenebilir Enerji kurucusu Muhammet Raşit Akyol “Projede 8.000 m2 çatı alanında iki bine yakın güneş paneli kullandık. Tokat’ta karbon ayak izinin azalmasına önemli oranda katkı sağlayacak bu proje ile 3000’e yakın ağaç kurtarılması bizler için de heyecan verici. Santral yatırımının 3,5 yıl gibi kısa bir sürede kendini amorti etmesi ve 25 yıl elektrik üretmesi bekleniyor.” şeklinde konuştu.  
Tokat Turhal OSB’de bulunan Akasya Ahşap Ambalaj, entegre ahşap ürünleri fabrika çatılarına Tokat bölgesindeki en büyük çatı üzeri güneş enerjisi santrallerinden biri kuruldu. 1,2 MW gücündeki güneş santralinin yıllık 1.500.000 kilowatt saatin üzerinde elektrik üretmesi bekleniyor. Bu elektrik üretimi ile yıllık 500.000 kg CO2 engellenmiş, 3000’e yakın ağaç kurtarılmış olacak.

Güneş enerjisinden faydalanan firmaların sayısı artmaya devam ediyor. Yenilenebilir enerjiye geçisin hızlanmasında etkin rol oynayan güneş enerjisi santralleri (GES) üreticilerin elektrik giderlerinin azalmasına da katkı sağlıyor.

Tokat Turhal OSB’de bulunan Akasya Ahşap Ambalaj firmasına ait entegre ahşap ürünleri fabrika çatılarına 1,2 MW gücündeki güneş enerjisi santrali kuruldu.

Hem çevreye hem bütçeye katkı

Tokat bölgesindeki en büyük çatı üzeri güneş enerji santrallerinden biri olan yatırım ile yıllık 1.500.000 kilowatt saatin üzerinde elektrik üretilmesi bekleniyor. Çatısına kurduğu GES ile elektrik giderlerinden de büyük oranda tasarruf sağlayan firma aynı zamanda yenilenebilir enerji kullanımı ile karbon ayak izinin azalmasına da katkı sağlayacak. Hedeflenen elektrik üretimi ile yıllık 500.000 kg CO2 engellenmiş, 3000’e yakın ağaç kurtarılmış olacak.

Daha yeşil bir gelecek için GES

Firmanın diğer fabrikalarında da GES için gerekli fizibilite ve projelendirme çalışmalarının devam ettiğine dikkat çekti. Akasya Ahşap Ambalaj ve Orman Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Yücel İnce şöyle devam etti:

 “Şirketimize ait Bolu, İstanbul, Manisa’daki fabrikalarımızda ve depolarımızda da enerjimizi güneşten üreteceğiz. Daha yeşil bir gelecek için GES yatırımlarımız devam edecek. Yenilenebilir enerjinin yanı sıra enerji verimliliği konusunda da gerekli inovasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek 3 yılda tükettiğimiz elektriğin tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayacağız.”

GES Projesinin mimarı Sunera Yenilenebilir Enerji

Akasya Ahşap Ambalaj’ın GES projesinin kurulumu, Sunera Yenilenebilir Enerji ile tamamlandı. Firma olarak güneş enerji santrallerinde projelendirme ve kurulum hizmeti verdiklerini belirten Sunera Yenilenebilir Enerji kurucusu Muhammet Raşit Akyol “Projede 8.000 m2 çatı alanında iki bine yakın güneş paneli kullandık. Tokat’ta karbon ayak izinin azalmasına önemli oranda katkı sağlayacak bu proje ile 3000’e yakın ağaç kurtarılması bizler için de heyecan verici. Santral yatırımının 3,5 yıl gibi kısa bir sürede kendini amorti etmesi ve 25 yıl elektrik üretmesi bekleniyor.” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.