Yusufeli Barajı 600 Bin Kişinin Elektrik İhtiyacını Karşılayacak

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:13, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:13 3225+ kez okundu.
 

Yusufeli Barajı 600 Bin Kişinin Elektrik İhtiyacını Karşılayacak

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren Yusufeli Barajı, tamamlandığında, 600 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanacak.

Yusufeli Barajı’nda gövde betonunun dörtte biri tamamlandı.  Artvin’de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve tamamlandığında 270 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, çift eğrilikli  ince kemer baraj tipi kategorisinde ise dünyanın 3’üncü en yüksek  barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövdesinin yüzde 25’i  tamamlandı. Bittiğinde Eyfel kulesinden 25 metre daha kısa olacak olan  baraj inşaatında ise 94 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Toplam 4 milyon metreküp  gövde hacmine sahip barajda günde 7 bin  metreküp, ayda ise 200 bin metreküp beton dökülmesi planlanıyor. Yapılan programlamada gövde betonunun 2 yılda tamamlanması  hedefleniyor. Yusufeli Barajı ve HES Projesi inşaatında Nisan ayı itibariyle  7 bin 500 metreküp baraj gövde betonu dökülerek rekor seviyeye ulaştı. Bu  miktar bin mikser betona eşdeğer olup  bu miktar beton ile 200 adet  konut yapımına eş değerde. Tamamlandığında 275 metre gövde  yüksekliğinde olacak olan Yusufeli barajında, bugün itibariyle 1  milyon metreküp beton dökümü tamamlandı. Son beton dökümüyle barajın  gövde yüksekliği 94 metreye ulaştı.  Bu sayı ile gövdenin yüzde 25’nin  tamamlanmış oldu.  Yusufeli Barajının gövdesinde kullanılacak olan 4 milyon metreküp  beton ile Artvin’den Edirne’ye 13 metre platform genişliğinde 20  santimetre kalınlığında beton yol yapılabilirken, yüksekliği ise 100  metre yüksekliğinde gökdelenle eş değer. Bununla birlikte Yusufeli Barajının gövdesinde kullanılacak olan 4  milyon metreküp beton ile her biri 120 metreküp 10 bin konut  yapılabilir. Yusufeli Barajının tamamlanması ile milli bütçeye yıllık 1 milyar TL katkı sağlayacak. Proje ile yaklaşık 600 bin kişinin  enerji ihtiyacı karşılanacak. 
Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren Yusufeli Barajı, tamamlandığında, 600 bin kişinin enerji ihtiyacı karşılanacak.

Yusufeli Barajı’nda gövde betonunun dörtte biri tamamlandı.  Artvin’de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve tamamlandığında 270 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, çift eğrilikli  ince kemer baraj tipi kategorisinde ise dünyanın 3’üncü en yüksek  barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövdesinin yüzde 25’i  tamamlandı. Bittiğinde Eyfel kulesinden 25 metre daha kısa olacak olan  baraj inşaatında ise 94 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Toplam 4 milyon metreküp  gövde hacmine sahip barajda günde 7 bin  metreküp, ayda ise 200 bin metreküp beton dökülmesi planlanıyor. Yapılan programlamada gövde betonunun 2 yılda tamamlanması  hedefleniyor.

Yusufeli Barajı ve HES Projesi inşaatında Nisan ayı itibariyle  7 bin 500 metreküp baraj gövde betonu dökülerek rekor seviyeye ulaştı. Bu  miktar bin mikser betona eşdeğer olup  bu miktar beton ile 200 adet  konut yapımına eş değerde. Tamamlandığında 275 metre gövde  yüksekliğinde olacak olan Yusufeli barajında, bugün itibariyle 1  milyon metreküp beton dökümü tamamlandı. Son beton dökümüyle barajın  gövde yüksekliği 94 metreye ulaştı.  Bu sayı ile gövdenin yüzde 25’nin  tamamlanmış oldu.

 Yusufeli Barajının gövdesinde kullanılacak olan 4 milyon metreküp  beton ile Artvin’den Edirne’ye 13 metre platform genişliğinde 20  santimetre kalınlığında beton yol yapılabilirken, yüksekliği ise 100  metre yüksekliğinde gökdelenle eş değer. Bununla birlikte Yusufeli Barajının gövdesinde kullanılacak olan 4  milyon metreküp beton ile her biri 120 metreküp 10 bin konut  yapılabilir. Yusufeli Barajının tamamlanması ile milli bütçeye yıllık 1 milyar TL katkı sağlayacak. Proje ile yaklaşık 600 bin kişinin  enerji ihtiyacı karşılanacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.