Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Kendi Elektriğini Kendin Üret"

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:13, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:13 3161+ kez okundu.
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Kendi Elektriğini Kendin Üret"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, işletmeler ya da vatandaşların lisans alma ya da şirket kurma zorunluluğu olmadan daha fazla elektrik üretebileceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, resmi twitter hesabından "Kendi elektriğini kendin üret" başlığı ile lisanssız elektrik üretimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  İşletmeler ya da vatandaşların lisans alma ya da şirket kurma zorunluluğu olmadan daha fazla elektrik üretebileceği ifade eden Dönmez twitter hesabından, "Lisanssız kurulu güç sınırı 1 MW'den 5 MW'ye yükseltildi. Mesken aboneleri için 10 kilovat, tüm işletmeler ve kamu  kurumlarında 5 megavata kadar kurulacak enerjinin öz tüketim  fazlasının satılabilmesi imkanı getirildi.  Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yapılabilecek atıl  haldeki çatı, cephe vb. alanlar değerlendirilecek.  Tarımsal sulama aboneleri, içme suyu tesisleri, atık arıtma  tesisleri ve kamu kurumları da bu uygulama dahil edildi.  YEKDEM mekanizmasına tabi tesislerde üretilen ihtiyaç fazlası  elektrik için kendi abone grubundaki tek zamanlı aktif enerji bedeli  tesis işletmeye alındıktan itibaren 10 yıl geçerli olacak.  Üretim ve tüketim noktası aynı olmak şartıyla mevcut 'bağlantı  gücünü' aşmamak üzere güneş ya da rüzgar santrali kurulabilecek.  Yeni düzenlemeyle aylık mahsuplaşma esnekliği getirildi."şeklinde paylaşımda bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, işletmeler ya da vatandaşların lisans alma ya da şirket kurma zorunluluğu olmadan daha fazla elektrik üretebileceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, resmi twitter hesabından "Kendi elektriğini kendin üret" başlığı ile lisanssız elektrik üretimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İşletmeler ya da vatandaşların lisans alma ya da şirket kurma zorunluluğu olmadan daha fazla elektrik üretebileceği ifade eden Dönmez twitter hesabından, "Lisanssız kurulu güç sınırı 1 MW'den 5 MW'ye yükseltildi. Mesken aboneleri için 10 kilovat, tüm işletmeler ve kamu  kurumlarında 5 megavata kadar kurulacak enerjinin öz tüketim  fazlasının satılabilmesi imkanı getirildi. 

Güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi yapılabilecek atıl  haldeki çatı, cephe vb. alanlar değerlendirilecek. 

Tarımsal sulama aboneleri, içme suyu tesisleri, atık arıtma  tesisleri ve kamu kurumları da bu uygulama dahil edildi. 

YEKDEM mekanizmasına tabi tesislerde üretilen ihtiyaç fazlası  elektrik için kendi abone grubundaki tek zamanlı aktif enerji bedeli  tesis işletmeye alındıktan itibaren 10 yıl geçerli olacak. 

Üretim ve tüketim noktası aynı olmak şartıyla mevcut 'bağlantı  gücünü' aşmamak üzere güneş ya da rüzgar santrali kurulabilecek. 

Yeni düzenlemeyle aylık mahsuplaşma esnekliği getirildi."şeklinde paylaşımda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.