Akkuyu Nükleer A.Ş.'den İnşaat Çalışmalarına İlişkin Açıklama Yapıldı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.05.2019 - 20:14, Güncelleme: 25.05.2019 - 20:14 2288+ kez okundu.
 

Akkuyu Nükleer A.Ş.'den İnşaat Çalışmalarına İlişkin Açıklama Yapıldı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin güvenli bir şekilde inşa edilip işletmeye alınmasının, Rosatom ve Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin birinci önceliği olduğu bildirildi.

Santral alanındaki tüm  yapıların, bilinen en yüksek güvenlik  standartlarına uygun şekilde inşa edildiği ve  sahadaki inşaat  çalışmalarının Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) temsilcileri   tarafından denetlendiği belirtilen açıklamada, "Öte yandan bağımsız  denetim, yüksek  teknolojili büyük inşaat projelerinin inşaatında  standart uygulamanın bir parçasıdır. Akkuyu NGS Projesinde tüm  çalışmalar, TAEK tarafından akredite edilen bağımsız yapı denetim  kuruluşu, Fransız şirketi ASSYSTEM’in gözetiminde yürütülmektedir.  Akkuyu NGS’nin 1. ünitesinin temel plakasının betonlama işlemi 8 Mart 2019 tarihinde tamamlanmıştır" denildi. Akkuyu NGS’nin inşasındaki tüm teknolojik süreçlerde olduğu gibi, 1. güç ünitesinin  temel plakasının beton dökme işleminin de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın  (UAEA) güvenlik standartları,  küresel ölçekte nükleer enerji topluluğunca belirlenen  güncel  gereksinimler ile Türkiye Cumhuriyeti’nde geçerli ulusal ve  uluslararası  gerekliliklere uygun olarak gerçekleştirildiği  vurgulanan açıklamada, "Bu temel plakasının yapımında, bahsedilen gereksinimleri  karşılayan,  güvenirliliğini ve homojenliğini koruyarak kendi ağırlığı  altında yayılıp sıkışma özelliğine sahip olan, 17 bin metreküpten  fazla özel bir beton türü kullanılmıştır. Birinci  güç ünitesi  çalışmalarının bir sonraki aşamasında, reaktör binasının iç ve dış   duvarlarının inşası gerçekleşecektir. Akkuyu NGS projesinin inşaatı,  nükleer güvenlik  gerekliliklerine, en yüksek kalite standartlarına ve  planlanan takvime uygun olarak  devam edecektir. “ifadelerine yer  verildi.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin güvenli bir şekilde inşa edilip işletmeye alınmasının, Rosatom ve Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin birinci önceliği olduğu bildirildi.

Santral alanındaki tüm  yapıların, bilinen en yüksek güvenlik  standartlarına uygun şekilde inşa edildiği ve  sahadaki inşaat  çalışmalarının Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) temsilcileri   tarafından denetlendiği belirtilen açıklamada, "Öte yandan bağımsız  denetim, yüksek  teknolojili büyük inşaat projelerinin inşaatında  standart uygulamanın bir parçasıdır. Akkuyu NGS Projesinde tüm  çalışmalar, TAEK tarafından akredite edilen bağımsız yapı denetim  kuruluşu, Fransız şirketi ASSYSTEM’in gözetiminde yürütülmektedir. 

Akkuyu NGS’nin 1. ünitesinin temel plakasının betonlama işlemi 8 Mart 2019 tarihinde tamamlanmıştır" denildi.

Akkuyu NGS’nin inşasındaki tüm teknolojik süreçlerde olduğu gibi, 1. güç ünitesinin  temel plakasının beton dökme işleminin de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın  (UAEA) güvenlik standartları,  küresel ölçekte nükleer enerji topluluğunca belirlenen  güncel  gereksinimler ile Türkiye Cumhuriyeti’nde geçerli ulusal ve  uluslararası  gerekliliklere uygun olarak gerçekleştirildiği  vurgulanan açıklamada, "Bu temel plakasının yapımında, bahsedilen gereksinimleri  karşılayan,  güvenirliliğini ve homojenliğini koruyarak kendi ağırlığı  altında yayılıp sıkışma özelliğine sahip olan, 17 bin metreküpten  fazla özel bir beton türü kullanılmıştır. Birinci  güç ünitesi  çalışmalarının bir sonraki aşamasında, reaktör binasının iç ve dış   duvarlarının inşası gerçekleşecektir. Akkuyu NGS projesinin inşaatı,  nükleer güvenlik  gerekliliklerine, en yüksek kalite standartlarına ve  planlanan takvime uygun olarak  devam edecektir. “ifadelerine yer  verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.