Rusya ve Vietnam arasında, Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezi Anlaşması İmzalandı

GÜNCEL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.05.2019 - 17:47, Güncelleme: 27.05.2019 - 10:41 3450+ kez okundu.
 

Rusya ve Vietnam arasında, Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezi Anlaşması İmzalandı

Rusya ve Vietnam arasında, Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatı için hükümetler arası anlaşması imzalandı.

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS’yi inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom ile Vietnam Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Vietnam’da Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin kurulması  için anlaşma imzaladı. İşbirliği anlaşması, Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitry Medvedev  ve Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc'un huzurunda, Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev ve Vietnam Bilim ve Teknoloji Bakanı Chu Ngoc Anh tarafından imzalandı. Rus ve Vietnamlı uzmanlar tarafından, daha önce ön gereksinimlerin  belirlenmesi, en uygun yerin seçilmesi de dâhil olmak üzere çok sayıda  çalışma yürütülmüştü. Projenin ön fizibilite çalışmasının 2018 yılı Kasım ayındaki onayı dikkate alındığında, imzalanan anlaşma, Nükleer  Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Vietnam’da inşası için atılacak sonraki  adımları tanımlıyor.   
Rusya ve Vietnam arasında, Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatı için hükümetler arası anlaşması imzalandı.

Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS’yi inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom ile Vietnam Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Vietnam’da Nükleer Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin kurulması  için anlaşma imzaladı.

İşbirliği anlaşması, Rusya Federasyonu Başbakanı Dmitry Medvedev  ve Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc'un huzurunda, Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev ve Vietnam Bilim ve Teknoloji Bakanı Chu Ngoc Anh tarafından imzalandı.

Rus ve Vietnamlı uzmanlar tarafından, daha önce ön gereksinimlerin  belirlenmesi, en uygun yerin seçilmesi de dâhil olmak üzere çok sayıda  çalışma yürütülmüştü. Projenin ön fizibilite çalışmasının 2018 yılı Kasım ayındaki onayı dikkate alındığında, imzalanan anlaşma, Nükleer 
Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin Vietnam’da inşası için atılacak sonraki  adımları tanımlıyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.