Facebook, Texas’a Dev Bir Güneş Enerjisi Çiftliği İnşa Edecek

YENİLENEBİLİR ENERJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.06.2019 - 14:28, Güncelleme: 11.06.2019 - 14:28 3620+ kez okundu.
 

Facebook, Texas’a Dev Bir Güneş Enerjisi Çiftliği İnşa Edecek

Sosyal medya şirketi Facebook, Amerika Birleşik Devletleri'nin Texas eyaletinin batısında ülkenin en büyük güneş enerjisi santrallerinden birini kuruyor.

Güneş Enerjisi Endüstrileri Birliği’nden yapılan açıklamada, Teksas'ın Odessa kentinin kuzeyinde kurulacak güneş enerjisi  çiftliğinin 72 bin konuta yetecek 379 megawatt üretim kapasitesine  sahip olacağı belirtildi. Yaklaşık 18 kilometrekarelik alana inşa  edilen güneş enerjisi çiftliğinin gelecek yıl tamamlanması bekleniyor.    Sosyal medya şirketi Facebook yenilenebilir enerji için doğrudan  yatırım yapan ilk şirketler arasında yer alıyor. Facebook’un CEO'su Mark Zuckerberg Nisan ayında yaptığı açıklamada, Facebook'un veri  merkezlerine enerji sağlamak için altı yeni güneş enerjisi projesi  inşa edildiğini açıklamıştı. Zuckerberg, Facebook’un tüm veri  merkezleri ve ofislerinde 2020 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir  enerji kullanımına geçmeyi hedeflediklerini belirtmişti.    Geçtiğimiz yılteknoloji şirketi Apple, dünya üzerindeki tüm  perakende satış mağazalarında, ofislerinde, veri merkezlerinde ve  tesislerinde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımı sağlandığını  duyurmuştu. Google da Aralık 2017’de benzer bir açıklama yaparak yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefine ulaştığını belirtmişti. 
Sosyal medya şirketi Facebook, Amerika Birleşik Devletleri'nin Texas eyaletinin batısında ülkenin en büyük güneş enerjisi santrallerinden birini kuruyor.

Güneş Enerjisi Endüstrileri Birliği’nden yapılan açıklamada, Teksas'ın Odessa kentinin kuzeyinde kurulacak güneş enerjisi  çiftliğinin 72 bin konuta yetecek 379 megawatt üretim kapasitesine  sahip olacağı belirtildi. Yaklaşık 18 kilometrekarelik alana inşa  edilen güneş enerjisi çiftliğinin gelecek yıl tamamlanması bekleniyor. 

 

Sosyal medya şirketi Facebook yenilenebilir enerji için doğrudan  yatırım yapan ilk şirketler arasında yer alıyor. Facebook’un CEO'su Mark Zuckerberg Nisan ayında yaptığı açıklamada, Facebook'un veri  merkezlerine enerji sağlamak için altı yeni güneş enerjisi projesi  inşa edildiğini açıklamıştı. Zuckerberg, Facebook’un tüm veri  merkezleri ve ofislerinde 2020 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir  enerji kullanımına geçmeyi hedeflediklerini belirtmişti. 

 

Geçtiğimiz yılteknoloji şirketi Apple, dünya üzerindeki tüm  perakende satış mağazalarında, ofislerinde, veri merkezlerinde ve  tesislerinde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımı sağlandığını  duyurmuştu. Google da Aralık 2017’de benzer bir açıklama yaparak yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefine ulaştığını belirtmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.