Zorlu Enerji’nin Yeşil Kredisi “En İyi Yeşil Kredi” Ödülünü Aldı

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.06.2019 - 11:39, Güncelleme: 19.06.2019 - 11:39 3044+ kez okundu.
 

Zorlu Enerji’nin Yeşil Kredisi “En İyi Yeşil Kredi” Ödülünü Aldı

Zorlu Enerji, dünyanın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Awards 2018’de “En İyi Yeşil Kredi” ödülünün sahibi oldu.

Zorlu Enerji’nin, işletme sermayesi ihtiyacı için Garanti  BBVA’ndan sağladığı 10 milyon dolarlık yeşil kredi, bankacılık  sektörünün en önemli ödüllerinden biri olan EMEA Finance Awards’ta,  “En İyi Yeşil Kredi” ödülünü aldı.    Türkiye’nin ilk yeşil kredisi olma özelliği taşıyan kredi  Zorlu  Enerji’nin sürdürülebilirlik performansını iyileştirmesiyle pozitif  yönde değişiklik gösterecek ödeme modeliyle oluşturuldu. Bu modele  göre, kredi süreci kapsamında,Zorlu Enerji’nin çevresel, sosyal ve  kurumsal yönetim alanındaki performansı, uluslararası  sürdürülebilirlik değerlendirme ajansı Vigeo-Eiris tarafından düzenli  aralıklarla puanlanacak ve ortaya çıkacak puana göre de Zorlu  Enerji’nin kredi faizi her yıl yeniden değerlendirilecek.   Londra’da düzenlenen ödül törenine katılan Zorlu Enerji CEO’su  Sinan Ak, şirket olarak enerji sektörüne örnek olacak çevre ve  sürdürülebilirlik politikaları izlediklerini ve Garanti BBVA ile  birlikte Türkiye için bir ilk olan Yeşil Kredi anlaşması  imzaladıklarını hatırlattı. Ak, “Sektörlere örnek olabilecek bir kredi  anlaşmasının, uluslararası ortamda ödüllendirilmesi bizim için gurur  verici. Hem Zorlu Enerji hem de Garanti BBVA bu ödülü fazlasıyla hak  etti” dedi.   Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin ise “Zorlu  Enerji uzun yıllardır sürdürülebilirlik konusunda attığı yenilikçi  adımlarla ve projelerinde bu alanda gösterdiği hassasiyetiyle öne  çıkıyor. Bu alanda önemli bir birikime ve uzmanlığa sahip. Bankamızdan  sağladığı ve sürdürülebilirlik performansına göre faiz oranımızın  değişkenlik gösterdiği yeşil kredisi ile ödül kazanması bizler için  gurur kaynağı oldu. Zorlu Enerji’yle gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma  sadece Türkiye’de bir ilk değil, dünya genelinde de kendi  kategorisinde beşinci. Garanti BBVA olarak müşterilerimizin  sürdürülebilirlik alanında attığı adımları yenilikçi çözümlerle  desteklemeye ve Zorlu Enerji’de olduğu gibi iyi örnekleri  yaygınlaştırmak için tüm gerekli gayreti göstermeye devam edeceğiz.”  ifadelerini kullandı.   
Zorlu Enerji, dünyanın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Awards 2018’de “En İyi Yeşil Kredi” ödülünün sahibi oldu.

Zorlu Enerji’nin, işletme sermayesi ihtiyacı için Garanti  BBVA’ndan sağladığı 10 milyon dolarlık yeşil kredi, bankacılık  sektörünün en önemli ödüllerinden biri olan EMEA Finance Awards’ta,  “En İyi Yeşil Kredi” ödülünü aldı. 

 

Türkiye’nin ilk yeşil kredisi olma özelliği taşıyan kredi  Zorlu  Enerji’nin sürdürülebilirlik performansını iyileştirmesiyle pozitif  yönde değişiklik gösterecek ödeme modeliyle oluşturuldu. Bu modele  göre, kredi süreci kapsamında,Zorlu Enerji’nin çevresel, sosyal ve  kurumsal yönetim alanındaki performansı, uluslararası  sürdürülebilirlik değerlendirme ajansı Vigeo-Eiris tarafından düzenli  aralıklarla puanlanacak ve ortaya çıkacak puana göre de Zorlu  Enerji’nin kredi faizi her yıl yeniden değerlendirilecek.

 

Londra’da düzenlenen ödül törenine katılan Zorlu Enerji CEO’su  Sinan Ak, şirket olarak enerji sektörüne örnek olacak çevre ve  sürdürülebilirlik politikaları izlediklerini ve Garanti BBVA ile  birlikte Türkiye için bir ilk olan Yeşil Kredi anlaşması  imzaladıklarını hatırlattı. Ak, “Sektörlere örnek olabilecek bir kredi  anlaşmasının, uluslararası ortamda ödüllendirilmesi bizim için gurur  verici. Hem Zorlu Enerji hem de Garanti BBVA bu ödülü fazlasıyla hak  etti” dedi.

 

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin ise “Zorlu  Enerji uzun yıllardır sürdürülebilirlik konusunda attığı yenilikçi  adımlarla ve projelerinde bu alanda gösterdiği hassasiyetiyle öne  çıkıyor. Bu alanda önemli bir birikime ve uzmanlığa sahip. Bankamızdan  sağladığı ve sürdürülebilirlik performansına göre faiz oranımızın  değişkenlik gösterdiği yeşil kredisi ile ödül kazanması bizler için  gurur kaynağı oldu. Zorlu Enerji’yle gerçekleştirdiğimiz bu anlaşma  sadece Türkiye’de bir ilk değil, dünya genelinde de kendi  kategorisinde beşinci. Garanti BBVA olarak müşterilerimizin  sürdürülebilirlik alanında attığı adımları yenilikçi çözümlerle  desteklemeye ve Zorlu Enerji’de olduğu gibi iyi örnekleri  yaygınlaştırmak için tüm gerekli gayreti göstermeye devam edeceğiz.”  ifadelerini kullandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.