KPMG “20 Yılda Doğalgazın Tüketimi Yüzde 45 Artarak İkinci Yakıt Kaynağı Haline Gelecek”

DÜNYADAN (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.06.2019 - 13:52, Güncelleme: 21.06.2019 - 13:52 3129+ kez okundu.
 

KPMG “20 Yılda Doğalgazın Tüketimi Yüzde 45 Artarak İkinci Yakıt Kaynağı Haline Gelecek”

Uluslararası vergi, denetim ve danışmanlık firması KPMG, her ay küresel piyasalardaki hareketler, makroekonomik koşullar, jeopolitik gelişmeler ve teknolojik yenilikleri ele alarak hazırladığı petrol ve gaz analizinin yeni sayısında, dünyada artan yenilenebilir enerji trendinin enerji sektörüne olası etkilerini inceledi.

Uluslararası Enerji Kurumu’nun (IEA) geçtiğimiz aylarda  yayınladığı son ‘Dünya Enerji Görünümü’ çalışmasının sonuçları  ışığında, küresel enerji talebinde 2040 yılına kadar yüzde 30’luk bir  artış olacağını hatırlatan KPMG, Asya başta olmak üzere gelişmekte  olan ülkelerdeki enerji talebinde görülen artışla birlikte,  yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimin dikkat çekici şekilde  artacağını vurguladı.   Analizde  rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının  maliyetlerinde gözle görülür bir düşüş yaşandığının, ayrıca çevresel  endişelerle yenilenebilir enerjiye dönmek isteyen müşterilerin  sayısında da artış olduğunun altı çizildi. IEA, bu gelişmeler ışığında  yenilenebilir enerji kaynaklarının, toplam enerji karması içindeki  payının 2040 yılında üçte bir düzeyinden üçte iki seviyesine  çıkacağını öngörse de, petrol ve gaz taleplerinin artış göstermesi  bekleniyor. Analizde, kömür tüketiminin gelecek 20 yılda sabit kalma  olasılığının yüksek olduğu, ancak petrol tüketiminin yüzde 10,  doğalgaz tüketiminin ise yüzde 45 oranında artacağı tahminine yer  verildi.   KPMG Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Sektör Lideri Ümit Bilirgen  petrol açısından düşünüldüğünde, binek araç kullanımının 2020 ortalarında zirve yaprak artış hızının yavaşlayacağı öngörüsüne  karşılık, taşımacılık ve ulaşım ihtiyaçlarının artmaya devam edeceğini  belirtti. Bilirgen, yakıt verimliliğindeki iyileştirmelerin,  elektrikli araç pazarındaki büyümenin beraberinde getirdiği potansiyel  yakıt tasarrufundan daha öte bir etki yaratacağını kaydetti.   Analizde, petrol kullanımındaki artışın petrokimyasallardan  kaynaklanacağı ve petrol kullanımının günlük 3,5 milyon varilden fazla  bir artış göstereceği öngörüsünde bulunuldu. Doğalgaz tüketiminin  gelecek 10 yılda kömürü geçeceği ve dünya çapında ikinci yakıt kaynağı  olacağı belirtildi. Çin ve gelişmekte olan ülkelerden gelen talep  artışıyla birlikte LNG ticaretinin 2040’a kadar ikiye katlanması  bekleniyor.   Analizde, karbon emisyonlarını azaltma baskılarına karşın, arz  güvenliğine ilişkin zorluklar ve yenilenebilir enerji kaynaklarının  mevcut enerji şebekesine entegrasyonunun yaratacağı sorunlar  nedeniyle, petrol ve gazın tüm dünya için vazgeçilmez enerji  kaynakları olmaya devam edeceği vurgulandı. 
Uluslararası vergi, denetim ve danışmanlık firması KPMG, her ay küresel piyasalardaki hareketler, makroekonomik koşullar, jeopolitik gelişmeler ve teknolojik yenilikleri ele alarak hazırladığı petrol ve gaz analizinin yeni sayısında, dünyada artan yenilenebilir enerji trendinin enerji sektörüne olası etkilerini inceledi.

Uluslararası Enerji Kurumu’nun (IEA) geçtiğimiz aylarda  yayınladığı son ‘Dünya Enerji Görünümü’ çalışmasının sonuçları  ışığında, küresel enerji talebinde 2040 yılına kadar yüzde 30’luk bir  artış olacağını hatırlatan KPMG, Asya başta olmak üzere gelişmekte  olan ülkelerdeki enerji talebinde görülen artışla birlikte,  yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelimin dikkat çekici şekilde  artacağını vurguladı.

 

Analizde  rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının  maliyetlerinde gözle görülür bir düşüş yaşandığının, ayrıca çevresel  endişelerle yenilenebilir enerjiye dönmek isteyen müşterilerin  sayısında da artış olduğunun altı çizildi. IEA, bu gelişmeler ışığında  yenilenebilir enerji kaynaklarının, toplam enerji karması içindeki  payının 2040 yılında üçte bir düzeyinden üçte iki seviyesine  çıkacağını öngörse de, petrol ve gaz taleplerinin artış göstermesi  bekleniyor. Analizde, kömür tüketiminin gelecek 20 yılda sabit kalma  olasılığının yüksek olduğu, ancak petrol tüketiminin yüzde 10,  doğalgaz tüketiminin ise yüzde 45 oranında artacağı tahminine yer  verildi.

 

KPMG Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Sektör Lideri Ümit Bilirgen  petrol açısından düşünüldüğünde, binek araç kullanımının 2020 ortalarında zirve yaprak artış hızının yavaşlayacağı öngörüsüne  karşılık, taşımacılık ve ulaşım ihtiyaçlarının artmaya devam edeceğini  belirtti. Bilirgen, yakıt verimliliğindeki iyileştirmelerin,  elektrikli araç pazarındaki büyümenin beraberinde getirdiği potansiyel  yakıt tasarrufundan daha öte bir etki yaratacağını kaydetti.

 

Analizde, petrol kullanımındaki artışın petrokimyasallardan  kaynaklanacağı ve petrol kullanımının günlük 3,5 milyon varilden fazla  bir artış göstereceği öngörüsünde bulunuldu. Doğalgaz tüketiminin  gelecek 10 yılda kömürü geçeceği ve dünya çapında ikinci yakıt kaynağı  olacağı belirtildi. Çin ve gelişmekte olan ülkelerden gelen talep  artışıyla birlikte LNG ticaretinin 2040’a kadar ikiye katlanması  bekleniyor.

 

Analizde, karbon emisyonlarını azaltma baskılarına karşın, arz  güvenliğine ilişkin zorluklar ve yenilenebilir enerji kaynaklarının  mevcut enerji şebekesine entegrasyonunun yaratacağı sorunlar  nedeniyle, petrol ve gazın tüm dünya için vazgeçilmez enerji  kaynakları olmaya devam edeceği vurgulandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.