Rüzgar Enerjisi Santrallerinde Zemindeki Çalışma Ortamı Yükseğe Taşınıyor

ŞİRKET (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.06.2019 - 15:10, Güncelleme: 26.06.2019 - 15:10 2372+ kez okundu.
 

Rüzgar Enerjisi Santrallerinde Zemindeki Çalışma Ortamı Yükseğe Taşınıyor

Türkiye ve çevre coğrafyadaki rüzgar enerjisi yatırımlarına işletme ve bakımhizmetleri veren Ülke Enerji, erişim platformları ve mobil bakım atölyeleri enerji arzına katma değer sağlıyor.

2018 yılı sonunda Alman Käufer firmasının Türkiye ve çevre ülkeler  için temsilciliğini alan Ülke Enerji’nin hizmete sunduğu yüksekte  çalışma platformları ve sektörle tanıştırdığı mobil bakım atölyeleri  ile türbin bakımları daha güvenli ve kaliteli sonuçlar üretir hale  geldi. Ülke Enerji’nin bu çözümleri, Türkiye’nin yerli kaynaklardan  karşıladığı enerji arzına da katma değer sağlıyor.Ülke Enerji, Türkiye’nin rüzgar enerjisi sektörüne inovatif  çözümler kazandırma hedefini kararlılıkla sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl  sonunda platform üreticisi Käufer’in temsilciliğini alan Ülke Enerji,  kule ve kanat onarımları için yüksekte çalışma platformları ve tam  donanımlı mobil bakım atölyelerini bünyesine kazandırarak bu alanda  yatırımlarına devam ediyor. Rüzgardan enerji üretimi konusunda  verimliliği maksimum seviyeye çıkartacak olan bu yatırımlar, sektör  ortaklarının da ihtiyaçlarına önemli derecede katkılar sağlıyor.    Rüzgar türbinlerinde gerekecek her türlü bakım ve onarım işlemi  için altyapılarını daima hazır tuttuklarını belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, “Kule ve kanat onarımları için alışılmış planlarda,  ya vinç çözümleri ile maliyet ve süre açısından yüksek bedellere  katlanılmakta ya da iple erişim yöntemi ile iş çıktılarındaki kaliteyi  riske atan formüller izlenmekteydi.” ifadelerinde bulunuyor ve  ekliyor: “Türbinlerin tüm dış bakım ve servis işleri için en uygun  çözüm olan yüksekte çalışma platformları sayesinde Ülke Enerji’nin  hizmet verdiği yatırımcı ve rüzgar türbini üreticileri, bir işlem için  birden çok tedarikçi ile çalışma zorunluluğundan kurtulmuş oldu.    Ayrıca çalışma ortamının platform olması sayesinde tek hasarla aynı  anda birden fazla teknisyen de ilgilenebiliyor. Bu durum da firmalara  zaman, maliyet ve çalışma şartlarının güvenliği bakımından büyük  faydalar sağlıyor. Türbinlerin bakımı için gereken duruş süresini de  kısaltan yüksekte çalışma platformları, bu sayede üretim sürekliliğine  de etkinlik katarak birden çok alanda faydasını ortaya koyuyor.”dedi.    Mobil bakım atölyelerinin, tam donanımlı bir çalışma ortamı için Ülke Enerji Operasyon ekibine zaman kazandıran önemli bir faktör  olduğunu belirten Ali Aydın, olası her türlü hasarda gerekecek tüm  materyal ve ekipmanın hazır bulundurulduğu 3 adet mobil bakım atölyesi  ile hızlı intikal ve operasyon lokasyonun da işlemlerin bir an önce  tamamlanması için gereken şartları sağladıklarını söylüyor. Aydın,  “Sahadan ayrılmaya gerek olmadan ilgili hasarı bir an önce giderip,  türbinin yeniden çalışması için en uygun işlemi tek seferde  gerçekleştiriyoruz. Bu açıdan donanımın çeşitliliği kritik. Öte yandan  mobil bakım atölyelerinden sorumlu yerli teknik kadromuzun global  standartlara göre belirlenmiş çalışma metotları ve kanat üretimi  işleri gibi doğrudan saha ile ilgili tecrübesi de tüm projelerimizde  olduğu gibi kanat ve kule operasyonlarımıza yüksek değer katıyor.”  açıklamalarında bulunuyor.
Türkiye ve çevre coğrafyadaki rüzgar enerjisi yatırımlarına işletme ve bakımhizmetleri veren Ülke Enerji, erişim platformları ve mobil bakım atölyeleri enerji arzına katma değer sağlıyor.

2018 yılı sonunda Alman Käufer firmasının Türkiye ve çevre ülkeler  için temsilciliğini alan Ülke Enerji’nin hizmete sunduğu yüksekte  çalışma platformları ve sektörle tanıştırdığı mobil bakım atölyeleri  ile türbin bakımları daha güvenli ve kaliteli sonuçlar üretir hale  geldi.

Ülke Enerji’nin bu çözümleri, Türkiye’nin yerli kaynaklardan  karşıladığı enerji arzına da katma değer sağlıyor.Ülke Enerji, Türkiye’nin rüzgar enerjisi sektörüne inovatif  çözümler kazandırma hedefini kararlılıkla sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl  sonunda platform üreticisi Käufer’in temsilciliğini alan Ülke Enerji,  kule ve kanat onarımları için yüksekte çalışma platformları ve tam  donanımlı mobil bakım atölyelerini bünyesine kazandırarak bu alanda  yatırımlarına devam ediyor. Rüzgardan enerji üretimi konusunda  verimliliği maksimum seviyeye çıkartacak olan bu yatırımlar, sektör  ortaklarının da ihtiyaçlarına önemli derecede katkılar sağlıyor. 

 

Rüzgar türbinlerinde gerekecek her türlü bakım ve onarım işlemi  için altyapılarını daima hazır tuttuklarını belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, “Kule ve kanat onarımları için alışılmış planlarda,  ya vinç çözümleri ile maliyet ve süre açısından yüksek bedellere  katlanılmakta ya da iple erişim yöntemi ile iş çıktılarındaki kaliteyi  riske atan formüller izlenmekteydi.” ifadelerinde bulunuyor ve  ekliyor: “Türbinlerin tüm dış bakım ve servis işleri için en uygun  çözüm olan yüksekte çalışma platformları sayesinde Ülke Enerji’nin  hizmet verdiği yatırımcı ve rüzgar türbini üreticileri, bir işlem için  birden çok tedarikçi ile çalışma zorunluluğundan kurtulmuş oldu. 

 

Ayrıca çalışma ortamının platform olması sayesinde tek hasarla aynı  anda birden fazla teknisyen de ilgilenebiliyor. Bu durum da firmalara  zaman, maliyet ve çalışma şartlarının güvenliği bakımından büyük  faydalar sağlıyor. Türbinlerin bakımı için gereken duruş süresini de  kısaltan yüksekte çalışma platformları, bu sayede üretim sürekliliğine  de etkinlik katarak birden çok alanda faydasını ortaya koyuyor.”dedi. 

 

Mobil bakım atölyelerinin, tam donanımlı bir çalışma ortamı için Ülke Enerji Operasyon ekibine zaman kazandıran önemli bir faktör  olduğunu belirten Ali Aydın, olası her türlü hasarda gerekecek tüm  materyal ve ekipmanın hazır bulundurulduğu 3 adet mobil bakım atölyesi  ile hızlı intikal ve operasyon lokasyonun da işlemlerin bir an önce  tamamlanması için gereken şartları sağladıklarını söylüyor. Aydın,  “Sahadan ayrılmaya gerek olmadan ilgili hasarı bir an önce giderip,  türbinin yeniden çalışması için en uygun işlemi tek seferde  gerçekleştiriyoruz. Bu açıdan donanımın çeşitliliği kritik. Öte yandan  mobil bakım atölyelerinden sorumlu yerli teknik kadromuzun global  standartlara göre belirlenmiş çalışma metotları ve kanat üretimi  işleri gibi doğrudan saha ile ilgili tecrübesi de tüm projelerimizde  olduğu gibi kanat ve kule operasyonlarımıza yüksek değer katıyor.”  açıklamalarında bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteenerji.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.